Byggklar tomt inklusive båtplats

Christian Lundin
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare
0705172260 christian.lundin@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Ängholmsgatan 11

Långedrag

Kortfakta

Pris/Bud:
10 700 000 kr
Tomtarea:
599 kvm
Adress:
Ängholmsgatan 11,
426 76 Västra Frölunda
Ängholmsgatan 11. Bygglov finns för denna villa.
Ängholmsgatan 11. Bygglov finns för denna villa.
Rendering från söder
Rendering från söder
Entréplan
Entréplan
Övre plan
Övre plan
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Lundin Värdering

Boka nu
Vässingsö bryggförening
Vässingsö bryggförening
Vässingsö bryggförening
Vässingsö bryggförening
Parken mitt emot
Parken mitt emot
Tennis alldeles inpå
Tennis alldeles inpå
Promenad till bad på Ängholmen
Promenad till bad på Ängholmen
Havsbaren, Långedrags värdshus
Havsbaren, Långedrags värdshus
Långedrags värdshus, Havsbaren
Långedrags värdshus, Havsbaren
Långedrags värdshus
Långedrags värdshus
Seglarkrogen, GKSS
Seglarkrogen, GKSS
Aktiv fritid med GKSS
Aktiv fritid med GKSS
Långedrags småbåtshamn
Långedrags småbåtshamn
Restaurang Paradiset, Saltholmen
Restaurang Paradiset, Saltholmen
Gör en utflykt i vår fina skärgård
Gör en utflykt i vår fina skärgård

Beskrivning

Nu erbjuds en byggklar tomt om 599 kvm med färdigt bygglov inkl. båtplats på eftertraktade Ängholmsgatan, en av Göteborgs mest eftertraktade adresser. Tomten är fri och inte bunden till någon husleverantör. Bygglov för en fantastisk villa i två plan finns, se bilagd länk. Det står dock en köpare fritt att rita och ansöka om nytt bygglov. Missa inte denna sällsynta och unika möjlighet att kunna förvärva en byggklar tomt på vackra Vässingsö!

Tomten har ett soligt läge med fin utsikt ner över den lummiga parken mitt emot. I parken finns dessutom en populär tennisbana att utnyttja. På Ängholmsgatan, Vässingsö bor du påtagligt havsnära, med allt vad det innebär. På en kort promenad når du exempelvis Vässingsö Bryggförening - en unik förening endast för medlemmar i vilken du erbjuds medlemskap med tillhörande båtplats (obs föreningens styrelse beslutar om alla medlemskap).

Ute på Saltholmen är det bad från klippor som gäller, eller varför inte vid Saltholmens Kallbadhus. På själva Ängholmen finns också god tillgång till badplatser i storslagen natur. Ute på Långedrag är båtlivet på något sätt alltid närvarande. I GKSS hamn finns två stora seglarklubbar med massor av aktiviteter för alla kategorier. Här hittar du också trevliga restauranger med tillhörande utsikt, Seglarkrogen i Långedrag och Värdshuset. Här kan man äta fint eller njuta av en lättare måltid med dryck på någon av uteserveringarna. Hamnen erbjuder verkligen en trevlig och vacker miljö, inte minst under sommartid då den sprudlar av liv och rörelse.

För traktens barn och ungdomar finns också många andra aktiviteter än segling att ägna sig åt. Här finns Älvsborgs FF, Önnered Handboll, tennis och badminton samt fina naturområden med löpslinga. En stor fördel med Långedrag är också dess omedelbara närhet till city. Med bil är det inte många minuter in, och åker man spårvagn så finns en hållplats ca 200 meter från tomten. Då är du inne i city på 20-25 minuter. Oslagbart!

I närområdet finns också bra skolor. Nya Långedragsskolan som är ett låg- och mellanstadium, har helt nybyggda och jättefina lokaler. Engelska skolan ligger inte långt bort, och erbjuder undervisning upp till nionde klass. Högstadium finns på Påvelundsskolan.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 10 700 000 kr

Taxeringsvärde: (fastställt 2021). 210, Småhusenhet, tomtmark.

Upplåtelseform: Friköpt

Driftkostnad:
Fastighetsskatt: För närvarande 48150 kr. Observera att fastighetsavgiften för en bebyggd tomt är 0,75 procent av fastighetens taxeringsvärde för 2022, men aldrig mer än 8 874 kronor (takbeloppet) per bostadsbyggnad. Just nu är tomten obebyggd, då gäller reglerna 1 % av taxeringsvärdet i fastighetsskatt, utan takbelopp, därav en fn högre beskattning.

Vatten och avlopp: Vatten saknas, Avlopp saknas. Ny anslutning bekostas utav köparen.

Information Tomt

Adress: Ängholmsgatan 11, 426 76 Västra Frölunda. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Älvsborg 855:819

Objekttyp: Tomt

Storlek: Tomtarea 599 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Övrigt: Det finns två borrhål (180m) på tomten för bergvärme som köparen kan använda sig utav.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Långedrag

I Långedrag kombineras skärgårdslivet med storstadslivet på ett självklart sätt. Holmarna Saltholmen, Hinsholmen och Ängholmen gör att havet finns nära till hands var du än bor i Långedrag, samtidigt som Göteborgs centrum ligger på behändigt avstånd.

Karaktäristiskt för bebyggelsen i Långedrag är de pampiga och charmiga villorna med tinnar och torn. Dessa har anor från förra sekelskiftet då Långedrag började bli ett område för åretruntboende. På 1800-talet åkte badgäster med ångbåt från Göteborg till Saltholmen. 1907 byggdes Långedragslinjen och året därpå invigdes Saltholmens kallbadhus. Idag är Långedrags bebyggelse en spännande mix av äldre villakvarter, radhusområden, toppmoderna villor och några flerbostadshus.

Med bil, buss eller spårvagn tar du dig lätt till centrala Göteborg. Frölunda Torgs köpcentrum med sitt breda utbud ligger 10 minuters bilväg bort. Utmed Saltholmsgatan och Torgny Segerstedtsgatan samt vid Käringberget hittar man mataffärer, mysiga butiker, apotek och vårdmottagningar.

Långedrag är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och skolor att välja bland. I stadsdelen finns många föreningar inom musik, kultur och idrott. Träningsställen och idrottsplatser finns på nära håll.

Skärgården och havet har en central plats för Långedragsborna. Här finns flera småbåtshamnar och fina badplatser. Båtliv pågår året om. GKSS Hamn byggdes redan 1890 och här anordnas seglarskolor och regattor. Från Saltholmen går båtar ut till Göteborgs södra skärgård.

Långedrag inbjuder till ett exklusivt och stadsnära boende vid havet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Entréplan
Entréplan
Övre plan
Övre plan