Välkommen till

Ängholmsgatan 11

Långedrag

Byggklar tomt inklusive båtplats

Nu erbjuds en byggklar tomt om 599 kvm med färdigt bygglov inkl. båtplats på eftertraktade Ängholmsgatan, en av Göteborgs mest eftertraktade adresser. Tomten är fri och inte bunden till någon husleverantör. Bygglov för en fantastisk villa i två plan finns, se bilagd länk. Det står dock en köpare fritt att rita och ansöka om nytt bygglov. Missa inte denna sällsynta och unika möjlighet att kunna förvärva en byggklar tomt på vackra Vässingsö!

Tomten har ett soligt läge med fin utsikt ner över den lummiga parken mitt emot. I parken finns dessutom en populär tennisbana att utnyttja. På Ängholmsgatan, Vässingsö bor du påtagligt havsnära, med allt vad det innebär. På en kort promenad når du exempelvis Vässingsö Bryggförening - en unik förening endast för medlemmar i vilken du erbjuds medlemskap med tillhörande båtplats (obs föreningens styrelse beslutar om alla medlemskap).

Ute på Saltholmen är det bad från klippor som gäller, eller varför inte vid Saltholmens Kallbadhus. På själva Ängholmen finns också god tillgång till badplatser i storslagen natur. Ute på Långedrag är båtlivet på något sätt alltid närvarande. I GKSS hamn finns två stora seglarklubbar med massor av aktiviteter för alla kategorier. Här hittar du också trevliga restauranger med tillhörande utsikt, Seglarkrogen i Långedrag och Värdshuset. Här kan man äta fint eller njuta av en lättare måltid med dryck på någon av uteserveringarna. Hamnen erbjuder verkligen en trevlig och vacker miljö, inte minst under sommartid då den sprudlar av liv och rörelse.

För traktens barn och ungdomar finns också många andra aktiviteter än segling att ägna sig åt. Här finns Älvsborgs FF, Önnered Handboll, tennis och badminton samt fina naturområden med löpslinga. En stor fördel med Långedrag är också dess omedelbara närhet till city. Med bil är det inte många minuter in, och åker man spårvagn så finns en hållplats ca 200 meter från tomten. Då är du inne i city på 20-25 minuter. Oslagbart!

I närområdet finns också bra skolor. Nya Långedragsskolan som är ett låg- och mellanstadium, har helt nybyggda och jättefina lokaler. Engelska skolan ligger inte långt bort, och erbjuder undervisning upp till nionde klass. Högstadium finns på Påvelundsskolan.

Christian
ansvarig mäklare
Christian Lundin
Fastighetsmäklare
031-17 22 60 christian.lundin@lundin.se
Lundin Västra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Christian
ansvarig mäklare
Christian Lundin
Fastighetsmäklare
031-17 22 60 christian.lundin@lundin.se
Lundin Västra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Ekonomi
Tomt
Området

Långedrag

I Långedrag kombineras skärgårdslivet med storstadslivet på ett självklart sätt. Holmarna Saltholmen, Hinsholmen och Ängholmen gör att havet finns nära till hands var du än bor i Långedrag, samtidigt som Göteborgs centrum ligger på behändigt avstånd.

Karaktäristiskt för bebyggelsen i Långedrag är de pampiga och charmiga villorna med tinnar och torn. Dessa har anor från förra sekelskiftet då Långedrag började bli ett område för åretruntboende. På 1800-talet åkte badgäster med ångbåt från Göteborg till Saltholmen. 1907 byggdes Långedragslinjen och året därpå invigdes Saltholmens kallbadhus. Idag är Långedrags bebyggelse en spännande mix av äldre villakvarter, radhusområden, toppmoderna villor och några flerbostadshus.

Med bil, buss eller spårvagn tar du dig lätt till centrala Göteborg. Frölunda Torgs köpcentrum med sitt breda utbud ligger 10 minuters bilväg bort. Utmed Saltholmsgatan och Torgny Segerstedtsgatan samt vid Käringberget hittar man mataffärer, mysiga butiker, apotek och vårdmottagningar.

Långedrag är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och skolor att välja bland. I stadsdelen finns många föreningar inom musik, kultur och idrott. Träningsställen och idrottsplatser finns på nära håll.

Skärgården och havet har en central plats för Långedragsborna. Här finns flera småbåtshamnar och fina badplatser. Båtliv pågår året om. GKSS Hamn byggdes redan 1890 och här anordnas seglarskolor och regattor. Från Saltholmen går båtar ut till Göteborgs södra skärgård.

Långedrag inbjuder till ett exklusivt och stadsnära boende vid havet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta