Välkommen till

Stora Älsjövägen 56B

Stora Älsjövägen 56B
Olofstorp

Eftertraktad och naturnära tomt i populärt villaområde

Upptäck den perfekta platsen för att förverkliga dina byggdrömmar i natursköna Olofstorp, Göteborg. Denna fantastiska tomt, som nu är tillgänglig för försäljning, erbjuder en idyllisk livsstil i harmoni med naturen.

Med en naturnära omgivning och en vacker badsjö endast 10 minuters promenad bort, får du möjligheten att njuta av det bästa av två världar - lugnet och rofylldheten i landsbygden, samtidigt som du har bekvämt nära till staden. Denna idealiska placering erbjuder en perfekt balans mellan avkoppling och praktiskt boende. Tomten är rymlig och med en totalyta av 825 kvadratmeter finns det gott om utrymme för att förverkliga dina visioner och skapa ett hem som är anpassat efter dina behov och önskemål. Denna tomt är en dröm för alla som söker en naturnära livsstil utan att behöva offra bekvämligheter. Här bor du ca trettio minuter utanför Göteborgs centrum, där du hittar ett brett utbud av shopping, restauranger, och kulturella evenemang, får du det bästa av två världar. Bergumsskolan ligger endast fem minuter bort med bil och erbjuder förskoleklass upp till nionde klass. Ica Nära i Gunnilse ligger ca tio minuter bort. Området erbjuder även golfbana, ridskola samt idrottsförening med mera.

Missa inte chansen att förvärva denna enastående tomt i Olofstorp, Göteborg. Kontakta oss idag för att få mer information eller för att boka en visning.

Viktig information:

Det finns parkslide på en liten del av tomten. Informationsblad om detta finns under dokument och länkar.

Förhandsbesked och bygglov:
Det finns inget förhandsbesked eller bygglov, det söker man själv utefter vad man vill bygga.

Detaljplan:
Fastigheten ligger utanför detaljplan. Det finns enbart en äldre avstyckningsplan, se dokument. Till plan XIV-2072 finns inga ytterligare bestämmelser utöver kartan.

Visningar:
Boka in dig på visning för mer information på plats. Har du inte möjlighet att närvara på visningen går det bra att åka ut själv eller kontakta mäklaren.

VA:
Anslutningskostnaden för kommunalt vatten och avlopp ingår ej i priset utan detta tillkommer, avgiftsindikation för 2023 från Göteborgs stad finns under dokument och länkar .

Fastighetsskatt:
För obebyggd tomt betalas statlig fastighetsskatt med f n 1,0 procent av taxeringsvärdet. Först när ett nyuppfört småhus är färdigställt och har fått ett värdeår vid fastighetstaxeringen, övergår småhuset och tillhörande tomtmark till systemet med kommunal fastighetsavgift. Småhus nybyggda 2012 och därefter (värdeår 2012 och senare) har f n hel befrielse från kommunal fastighetsavgift i 15 år.

Patricia
ansvarig mäklare
Patricia Warnlöf
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 74 patricia.warnlof@lundin.se
Lundin Östra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Patricia
ansvarig mäklare
Patricia Warnlöf
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 74 patricia.warnlof@lundin.se
Lundin Östra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Ekonomi
Tomt
Området

Olofstorp

Skogspromenader, friluftsliv och staden om hörnet


Natursköna Olofstorp är en tätort och stadsdel i nordöstra delen av Göteborgs kommun. Här bor du nära vackra naturområden i ett lugnt samhälle med blandad bebyggelse. I centrum finns ett bra utbud av närservice och fritidsaktiviteter. Bergums IF erbjuder bland annat fotboll, innebandy och gymnastik för alla åldrar och här finns även golfklubb och hästgårdar. Till populära Älsjöns badplats är det nära och här ordnas simskola om somrarna. Med busslinjen Blå Express tar man sig snabbt och lätt in till Göteborgs central.

Karta