Såld

Smakfullt renoverad pärla med braskamin

Peter Johansen
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0732-62 00 51 peter.johansen@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Mossgatan 4

Landala Egnahem

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
4 rum
Boarea:
90 kvm
Biarea:
34 kvm
Byggår:
1922
Tomtarea:
272 kvm
Adress:
Mossgatan 4,
413 21 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Tillfälle för dig att förvärva ett av de fina husen med en totalyta om 124kvm i det svenska arkitektoniska kulturarvet Landala Egnahem!
Landala Egnahem är ett område med villa och radhusbebyggelse av trä i stadsdelen Guldheden i Göteborg, där de första villorna togs i bruk den 1 april 1914. Området uppfördes 1913-1922 efter typritningar av Carl Westman och är beläget på en hög bergsplatå väster om Chalmers tekniska högskola i den nordöstra utkanten av Södra Guldheden
Detta hus byggdes 1922 av timmer från Orust och är belägen på mysiga Mossgatan. Fastigheten är omsorgsfullt renoverat och erbjuder ett oerhört charmigt boende med härliga originaldetaljer!
Vackert belägen med en härlig trädgård kan detta drömboende bli ditt! Här finns det ett fantastisk smakfullt kök, ljust vardagsrum, två sovrum, två fantastisk stilrena badrum samt inredd källare och en vind. Vinden kan inredas och skapa ytterligare sovrum. Med enkla medel kan man också skapa ett ytterligare sovrum på övre plan. Mycket fint läge i Landala egnahemsområde med plats för bil på den egna tomten.
Uppvuxen romantisk trädgård med tidsenliga rosenbuskar och Syrén och äppelträd. Här ryms även pioner, hortensia och magnolia tillsammans med flera trevliga fikaplatser.
En lugn oas endast 10 minuters promenad till Götaplatsen!

Vi kliver in i en underbar hall med smakfullt klinkergolv. God plats för avhängning av ytterkläder samt platsbyggd förvaring.
Direkt till vänster finns bostadens härliga platsbyggda kök som vetter mot trivsamma Mossgatan och Egnahemsplatsen där den fina karakteristiska fontänen skådas. Köksinredningen är i svartbetsad ask som vackert ramas in med vitt kakel i halvförband ovanför bänkskivan i klassisk Carrara marmor. Modernt och tidlöst på samma gång!
Ljust vardagsrum med två stora fönster och utsikt över den lummiga baksidan. Här finns det bygglov för att öppna upp mot trädgården och bygga ut. Härlig känsla med vitmålade trägolv, braskamin och öppning mot köket.
Vacker svängd trappa leder upp till övervåningen. Här erbjuds en ljus hall, två sovrum och ett underbart badrum med återkommande Carrara marmor. Det stora sovrummet kan lätt göras om till två. Här finns också utgång till bostadens härliga terrass i soligt söderläge. Flera hus i området har öppnat upp till vinden och skapat ytterligare ett rum. Den möjligheten finns även här!
Källaren är inramad av massiva putsade granitblock och smakfullt inrett. Här finns det ett mysigt allrum med gott om förvaring i form av en platsbyggd garderobsvägg. Bostadens andra badrum med tillhörande tvättavdelning finns också här och även detta badrummet är sagolikt fint! Materialvalen har inte lämnats åt slumpen!

Välkommen till Göteborgs pärla Landala Egnahem

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: 3 834 000 kr varav byggnadsvärde 1 224 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Driftkostnad: Totalt ca 36 434 kr/år.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
Uppvärmning:26 993 kr/årVatten/avlopp:3 141 kr/årRenhållning:2 500 kr/årFörsäkring:3 800 kr/år
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 874 kr/år

Information Fastighet

Adress: Mossgatan 4, 413 21 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Landala 21:15

Byggnadstyp: Parhus, Byggår: 1922

Byggnadssätt: Grund:KällareGrundmur:BohusgranitStomme:TräBjälklag:TräFasad:TräTakbeklädnad:TegelUtv plåtarbeten:KopparFönster:2glas, koppladeUppvärmning:Vattenburen värme samt braskamin. Ny elpanna från Nibe (VVM320) som kan kompletteras med värmepump som så önskas. Ventilation:SjälvdragVatten/avlopp:Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

TV och bredband: TV: Ansluten till kabelnät. Fiber Telia.

Storlek: Boarea 90 kvm.Biarea 34 kvm. 4 rum varav 2-4 sovrum. Areauppgifter enligt uppmätning.

Tomt: Tomtarea 272 kvm. Tomtarea 272 m² (friköpt).

Bilplats: P-plats på egen tomt.

Servitut: Rättigheter-last: Avtalsservitut Villa. Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Villa.

Planbestämmelser: Detaljplan (2000-03-07) , Tomtindelning (1912-12-21).

Övrigt: Landala Egnahem - en trädgårdsstad i nationalromantik
Egnahemsrörelsen hade bildats i slutet av 1800-talet som ett sätt att etablera småjordbruk på landet. Detta för att uppmuntra mindre bemedlade personer, främst småbrukare och lägre tjänstemän, att skaffa sig en egenägd bostad i form av ett egnahem. Orsakerna var många, bl a att Sveriges snabbt växande befolkning tömdes på unga genom den ökade emigrationen och som en reaktion på 1800-talets osunda boendemiljö. År 1900 väckte grosshandlare Johan August Hertz frågan i Göteborgs stadsfullmäktige om upplåtande av marken söder om Landala, men först 1908 öppnades Statens Egnahemslånefond även för etablering i städerna. År 1910 beslutade Göteborgs fullmäktige att för egnahemsanläggningar avsätta åtta områden på cirka 200 hektar. En stadsplan antogs den 24:e november 1911 och året därpå beslutades att det skulle anslås pengar för anläggande av gatnät, gas, vatten och avlopp. För planen stod stadsingenjör Albert Lilienberg och Landala Egnahem skulle bli ett rent bostadsområde utan butiker. Den geografiska placeringen på toppen av ett berg ansågs mycket passande på grund av sitt synnerliga friska och behagliga läge.
Landala var det först bebyggda egnahemsorådet i Göteborg och vid nyåret 1913 påbörjades markarbetena.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Landala Egnahem

Landala Egnahem, som är ett av Göteborgs äldsta områden, är en vacker, charmig och alldeles unik miljö. Stadsdelen, belägen i Göteborgs södra centrum, ligger på en egen liten skogsklädd bergsplatå med en vacker vy över staden.

Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villor och radhus men domineras av de chokladbruna villorna i nationalromantisk stil med utsirade förstukvistar och lummiga trädgårdar med rhododendronbuskar och knotiga äppelträd.

Flerbostadshusen har mysiga innergårdar och i området finns också en liten park och några bevarade skogspartier. Mer grönska finner man på nära håll i Olssons trädgård vid Guldhedstorget, Landalabergen, Slottsskogen och Botaniska.

Vid Doktor Fries torg, Guldhedstorget och Landala torg hittar man butiker, matställen och vårdmottagningar. Trappor och promenadvägar leder ner till Wavrinskys plats och Chalmers varifrån bussar och ett stort antal spårvagnslinjer går. På bara några minuter tar man sig ner till Göteborgs stadskärna.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för hela familjen. Träningsställen finns vid Mossens idrottsplats och Landala torg.

Landala Egnahem är även en populär stadsdel för studenter. Chalmers tekniska högskola är granne och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd.

Landala Egnahem inbjuder till ett gemytligt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Entreplan
Entreplan
Övre plan
Övre plan
Källarplan
Källarplan