Välkommen till

Södra Fyrljusvägen 16

Södra Fyrljusvägen 16
Hällsvik

Fantastiskt läge med vidsträckt utsikt över skärgården

Med fantastiskt läge uppe på berget med vidsträckt utsikt över Hälleviken och den övriga skärgården ligger denna fina vita trävilla i två plan med etage. Villan har en unik arkitektonisk utformning med upp till hela 6 meters takhöjd och fantastiska fönsterpartier som sträcker sig från golv till tak. Huset erbjuder generösa sociala ytor, fyra sovrum, två helkaklade badrum, tvättstuga samt goda förvaringsmöjligheter. Sällskapsytorna på entréplan utgörs av vardagsrum och kök i öppen planlösning och förutom den fantastiska takhöjden och utsikten präglas rummet av en pyramidformad designkamin på en upphöjd bas där elden syns genom fyra sidoglas. Generös altan och balkong med förstklassigt läge där man kan sitta och njuta av solens strålar samtidigt som man har utsikt över den fantastiska skärgården. Lugnt beläget i lummig miljö. Garage i huset med förråd. Huset är besiktigat!

Välkomna till kustnära Hällsvik i Torslanda! Hällsvik är ett litet samhälle med idylliskt läge. Här bor man i en vacker miljö med närhet till havet, klippiga berg, fina naturområden med promenadstigar och blandad bebyggelse där nytt möter gammalt då det är ett sommarstugeområde från början. I anslutning till badviken ligger Hällsviks Bycenter som är en skola med förskoleklassverksamhet samt årskurs 1-3. Nere vid viken som erbjuder badstrand och badstege finns även en kiosk som har öppet från mitten av maj till mitten av september. En härlig plats att umgås på med kanske frukost på morgonen, fika på dagen eller kvällsmys vid solnedgången. I området finns Hällsviks IF som varje år arrangerar ett antal aktiviteter för barn, ungdom och vuxna för att öka trivsel och samhörighet. Exempelvis anordnas midsommarfirande, pubafton, tipspromenad, knattefotboll, simskola och segling.

Torslanda ligger på sydvästra Hisingen och är ett område med närhet till både stad och natur. En stor del av de nyinflyttade i Torslanda är barnfamiljer vilket gör att både förskolan och skolan byggs ut. Närmsta centrum är Amhult som erbjuder kulturhus, banker, vårdcentral, apotek, Systembolaget, en stormarknad samt ytterligare ett flertal butiker och serviceställen. Inom några år kommer detta centrum utökas med ca 350 bostäder i flerbostadshus, ytor för handel, kontor, kyrka och ett hotell. Kusten ger fina möjligheter till rekreation och naturupplevelser samt fina badplatser. Med kollektivtrafik eller bil tar man sig enkelt in till stan och övriga Hisingen.

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Huset disponeras enligt följande:

ENTRÉPLAN

Innanför ytterdörren möts man av en pampig entré med pelare och leds därefter vidare in till en möblerbar hall med stengolv i svart granit och fantastisk takhöjd.

Ett trappsteg ner från hallen når man generösa sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning. Otrolig rymd med upp till hela 6 meters takhöjd upp i nock och fantastiska fönsterpartier som sträcker sig från golv till tak. Utgång till en generös altan med förstklassigt läge där man kan sitta och njuta av solens strålar samtidigt som man har utsikt över den fantastiska skärgården. Förutom den underbara takhöjden och utsikten präglas rummet av en pyramidformad designkamin på en upphöjd bas på golvet där elden syns genom fyra sidoglas. Vacker fiskbensparkett med kompassros och ljusa tapeter.

Kök från franska Mobalpa med köksinredning i rustik ek samt ljust kakel som såväl stänkskydd och arbetsyta. Välplanerad utformning med generösa arbetsytor och gott om förvaring. Utrustningen utgörs av hällspis, gasspis, stor fläkt, delvis integrerad diskmaskin (2018) samt integrerad kyl och frys (2017).

Husets största sovrum ligger avskilt och har lyxen med ingång till ett badrum precis intill samt altandörrar ut till altanen. Sovrummet har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt övrigt möblemang och förvaringsmöjlighet i inbyggda garderober. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt dubbeldörrar ut till altanen. Parkettgolv och ljusa tapetserade väggar.

De två mindre sovrummen kan inredas med säng och arbetshörna samt har förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober vardera.

Huset har två badrum som båda är belägna på entréplan och helkaklade med Konradssons kakel. Det stora badrummet är generöst utformat och inrett med wc, kommod med dubbla handfat och tillhörande sidoskåp från 2017, platsbyggd jacuzzi samt duschhörna. Härifrån finns även en balkongdörr ut till altanen med anslutning till utedusch.

Det mindre badrummet är inrett med vägghängd wc, handfat samt duschhörna. Ett litet fönster bidrar med dagsljus.

På entréplan finns även en klädkammare samt en tvättstuga. Tvättstugan har praktiskt klinkergolv, generösa arbetsytor, tvättställ, bra förvaring samt tvättmaskin (Siemens, 2017). Ett fönster bidrar med dagsljus. Härifrån finns en utgång till garaget.

ÖVRE PLAN

En massiv trätrappa leder upp till övre plan som utgörs av en härlig sällskapsyta, ett sovrum/arbetsrum samt förvaringsutrymme i sidovindar. Sällskapsytan kan inredas med soffgrupp och även här finns en öppen spis som höjer mysfaktorn. Stora fönsterpartier från golv till tak ger ett fantastiskt ljusinsläpp och dubbeldörrar leder ut till en balkong med vidsträckt utsikt över skärgården. Massivt trägolv i amerikansk körsbär och tapetserade väggar i varma toner. Delvis öppet ner till entréplan så man får ta del av känslan av rymd även här.

Sovrummet/arbetsrummet på övre plan präglas av ett fint triangelformat fönster och snedtak med takfönster.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Fastighet
Karta