Såld

Underbart 20-tals gavelradhus

Peter Johansen
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0732-62 00 51 peter.johansen@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Sankt Sigfridsgatan 24

Örgryte Skår

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
7 rum
Boarea:
205 kvm
Biarea:
79 kvm
Byggår:
1924
Tomtarea:
324 kvm
Adress:
Sankt Sigfridsgatan 24,
412 66 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkommen till detta charmiga radhus uppförd 1924 i vacker modern tidlöshet. Här disponerar du hela 205 kvm som erbjuder 7 rum och kök. En mycket vacker blandning av det gamla och det moderna. Entréplan med väl tilltagna sällskapsrum, kök och gästtoalett. 2,75 meter i takhöjd, massiv ekparkett och brunbätsade brädgolv ger mot de ljusa ytskickten en härlig varm framtoning. På andra våningen finner man 4 sovrum och ett smakfullt inrett badrum. Ett av sovrummen används som tv-rum i dag. Några ytterligare trappsteg leder till en härlig inredd vind om hela 48 kvm. Det perfekta tonårsrummet! Klassisk källare med matkällare, förrådsrum och tvättstuga.
Trevlig altan och balkong ut mot Örgryte Stomgata. Friköpt tomt om 324 kvadrat. Parkeringsplats för två bilar på tomten. Mycket låga driftskostnader!

Välkommen till Sankt Sigfridsgatan 24!

Denna populära del av Örgryte som karaktäriseras av den vackra 20- tals epoken uppfördes detta hus i 1924.
Några få steg på stentrappan tar oss in i hallen som ger plats för avhängning av ytterkläder. Ett kliv till och vi är inne i den inre hallen. Direkt till höger finner man en väl placerad gäst toalett.

Hallrummet har ett brunt betsat brädgolv och har matsalen och vardagsrummet till höger och det mysiga köket rakt fram.

Väl tilltaget matsalsrum med fönster ut mot Jättegrytsgatan och St. Sigfridsgatan. Fint ljusinsläpp. Klassiska dubbla skutdörrar tar en vidare in i vardagsrummet. Pampig känsla! Underbart genomgående fiskbensparkett. Från vardagsrummet når du ut till den mysiga altanen ut mot Stomgatan.

Ljust och fräscht kök som passar fint in i huset med vita luckor som ramas fint in av bänkskiva i trä och kalksten. Väl utvalda vitvaror från Gaggennau och Miele. Golvet är fortsättningen på hallrummets bruna betsade brädgolv. Här finns också plats för matbord med trädgårdsvy.

Vi tar trappan upp till andra våningen och ut från hallen har du fyra sovrum, två på varje sida, samt ett härligt badrum i jordiga toner.
Tre av sovrummen är väl tilltagna som rymmer dubbelsängar och erbjuder gott med förvaring. Det fjärde är en ljungfrukammare som passar perfekt som en lyxig walk in closet eller ett gästrum.

Ytterligare några trappsteg tar oss till vinden. Ett härligt stort rum om hela 48kvm. Perfekt som tonårsrum! Underbar känsla med brädgolv, fint ljusinsläpp från tre fönster och spotlight i taket.

Från entrévåningen går trappan ner till källaren. Klassisk källare som slukar det mesta av förvaring. Här finns också en kaklad tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Källardörren tar dig ut i trädgården.

Välkommen till detta charmiga hus i hjärtat av Örgryte!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: 4 159 000 kr varav byggnadsvärde 1 666 000 kr (fastställt 2012). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Driftkostnad: Totalt ca 20 000 kr/år.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El:3 400 kr/årUppvärmning:6 000 kr/årVatten/avlopp:4 300 kr/årRenhållning:1 800 kr/årFörsäkring:4 500 kr/år
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 524 kr/år

Information Fastighet

Adress: Sankt Sigfridsgatan 24, 412 66 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Bö 750:207

Byggnadstyp: Radhus, 2 plan med källare och vind. Byggår: 1924

Byggnadssätt: Grund:BetongStomme:TräBjälklag:TräFasad:TräTakbeklädnad:BetongpannorUtv plåtarbeten:Målad plåtFönster:2-glasfönster isoler (enkel)Uppvärmning:FjärrvärmeVentilation:SjälvdragVatten/avlopp:Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Storlek: Boarea 205 kvm.Biarea 79 kvm. 7 rum varav 5-7 sovrum. Areauppgifter enligt uppmätning vid besiktning.

Tomt: Tomtarea 324 kvm. Tomtarea 324 m² (friköpt). Uteplats 1: Altan, läge sydost.
Uteplats 2: Balkong, läge sydost.

Bilplats: Egen parkeringsplats för två bilar på tomten.

Planbestämmelser: Stadsplan (1928-11-09).

Övrigt: Fjärrvärme anläggningen är köpt.

Tillträdesdag: 2015-04-01 00:00:00. Lundin

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Skår

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning