Såld

Hänförande utsikt över staden på en av de mest exklusiva adresserna i Göteborg

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Fredrika Bremersgatan 6

Örgryte

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
10 rum
Boarea:
375 kvm
Biarea:
95 kvm
Byggår:
1932
Tomtarea:
908 kvm
Adress:
Fredrika Bremersgatan 6,
412 67 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

På Fredrika Bremersgatan finns nu tillfälle att förvärva denna mycket representativa och gedigna villa, belägen på ett av Göteborgs mest attraktiva och unika lägen, med fantastisk utsikt över staden och dess kända landmärken. Sol från morgon till sen kväll med enastående solnedgångar. Villan fördelar sig på två våningsplan samt inredd vind och källare. På entréplan möts vi av stora sociala sällskapsytor med vardagsrum och matsal i fil, bibliotek samt ett rymligt och rustikt kök i lantlig stil. Huset kännetecknas av vackra attribut som takbjälkar, burspråk och 2 öppna spisar. De magnifika fönsterpartierna sprider ett vackert och behagligt ljus i bostaden samt ger en hänförande utsikt med högt och fritt läge. De 6 sovrummen är fördelade på övre plan samt vindsplanet. Rummen är väl tilltagna med goda förvaringsmöjligheter och bjuder även dessa på mycket fin utsikt. Längs husets västersida finns både en balkong och en generös terrass som ger plats för umgänge och trivsel. Garage samt uppställningsplats för 2 bilar.

Entréplan:

Hall:
Inbjudande hall som är uppdelad i två avdelningar med plats för fri avhängning av ytterkläder. I entrén ligger en praktisk golvklinker och väggarna kläds av en ljus tapet. Här finner vi också en gästtoalett. Inre hallen har plats för fristående möblemang och öppnar upp mot både kök och sällskapsytor. På golvet ligger en klassisk ekparkett i vacker fiskbensläggning.

Bibliotek:
Biblioteket sätter prägel på huset genom sina platsbyggda bokhyllor i trä, gedigna takbjälkar och en storslagen öppen spis i vacker sten. Rummet är väl tilltaget och det finns gott om plats för både skrivbord och rejäla loungemöbler.

Vardagsrum och matsal:
Pampigt och generöst vardagsrum som ligger i fil med matsalen har vackra fönsterpartier som bjuder på en storslagen utsikt över Göteborg. Tack vare husets höga placering är det ett fritt och ostört läge utan insyn. Från vardagsrummet finner vi utgång till en ljuvlig uteplats med fin utsikt. Samma vackra utsikt återfinns i matsalen vilket är rymligt och ger god plats för ett stort sittande sällskap. Genomgående vacker takdekoration och enhetligt parkettgolv i fiskbensläggning.

Kök:
Väl tilltaget kök, renoverat med en rustik och lantlig känsla. Tack vare kökets uppbyggnad erbjuds mycket bra arbetsytor samt gott om förvaringsskåp. Matbordet har sin givna plats invid det nischade fönsterpartiet likt ett burspråk och ger plats för ett sällskap på minst sex personer. Den unika öppna spisen i tegel bidrar till en otroligt mysig och varm atmosfär intill köksön och matplatsen. Köket är fullutrustat med påkostade vitvaror så som kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, inbyggnadsugn, glaskeramikhäll samt rostfri köksfläkt. På golvet ligger praktisk klinker i en varm nyans och väggarna kläds av en ljust mönstrad tapet. I anslutning till köket finner vi husets groventré med gott om förvaringsmöjligheter.

Övre Plan:

Allrum/TV
Trappan från hallen leder dig upp till husets övre plan och vi tar oss in i allrummet med god plats för både soffgrupp och arbetsplats för den som önskar. Vitmålade takbjälkar och listverk på väggarna. På golvet ligger en ekparkett och väggarna går i en gul ton.

Sovrum:
Bostadens master bedroom är mycket rymligt med plats för soffa i det glasade burspråket med utsikt över staden. I övrigt ryms en dubbelsäng och för förvaring finner vi en garderobsvägg som sträcker sig över hela rummets långsida. Här finner vi även utgång till en härlig balkong som sträcker sig längs husets västersida. Ytterligare ett sovrum ligger med utgång till balkongen. Även detta är väl tilltaget med plats för dubbelsäng och bra förvaring i en platsbyggd garderobsvägg. Våningsplanet har förutom dessa rum, två sovrum till.

Badrum:
Två badrum, det ena i anslutning till det större sovrummet. Helkaklat i ljus marmor på väggar och golv med vitmålad träpanel i snedtaket. Utrustat med wc-stol, dubbelhandfat i kommod samt duschhörna med glasvägg. Det andra badrummet ligger i anslutning till de andra sovrummen och allrummet med ljust kakel och klinker. Utrustat med wc-stol, dubbelhandfat i kommod samt badkar med massagefunktion. I anslutning till detta badrum ligger husets tvättstuga. Här har vi tvättmaskin, torktumlare samt gott om avlastningsytor.

Vindsvåning:
Planet har två väl tilltagna sovrum som separeras av ett rum som bjuder plats för fristående möblemang. Charmen sitter i den bevarade och framtagna murstocken, plankgolven och takfönster.

Källarplan:
I husets källarplan finns bland annat en vinkällare, hobbyrum, bastu samt förrådsutrymmen.

Välkommen på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: 8 226 000 kr varav byggnadsvärde 4 617 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Driftkostnad: Totalt ca 39 600 kr/år.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El:7 000 kr/årUppvärmning:18 000 kr/årVatten/avlopp:2 800 kr/årRenhållning:1 800 kr/årFörsäkring:10 000 kr/år
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 524 kr/år

Information Fastighet

Adress: Fredrika Bremersgatan 6, 412 67 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Bö 90:10

Byggnadstyp: Friliggande villa, 2 ½ plan med källare. Byggår: 1932

Byggnadssätt: Grund:GranitStomme:TräBjälklag:TräFasad:TräTakbeklädnad:TaktegelFönster:IsolerglasfönsterUppvärmning:BergvärmeVentilation:SjälvdragVatten/avlopp:Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

TV och bredband: TV: TV-antenn. Bredband: ADSL. Fiberanslutning är beställd och kommer att kunna anslutas under året. Kostnad för anslutning tillkommer.

Storlek: Boarea 375 kvm.Biarea 95 kvm. 10 rum varav 6 sovrum. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Tomt: Tomtarea 908 kvm. Tomtarea 908 m² (friköpt).

Bilplats: Parkering på tomten samt garage.

Renoveringar: Om och tillbyggnad 1989
Ombyggnad 1993.

Planbestämmelser: Stadsplan (1932-03-18) , Stadsplan (1932-12-28) , Fastighetsplan (1994-07-08).

Tillträdesdag: 2016-06-01 00:00:00

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Skår

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning