Såld

Vacker funkisvilla med enastående utsiktsläge

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se
Anne Jonson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare
0735-16 22 65 anne.jonson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Exklusivt

Valåsgatan 7

Örgryte Bö

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
8 rum
Boarea:
232 kvm
Biarea:
100 kvm
Byggår:
1940
Tomtarea:
885 kvm
Adress:
Valåsgatan 7,
412 74 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkomna till denna vackra villa på totalt ca 350 kvm. Huset har renoverats med stor omsorg och påkostade materialval. Högt och fritt läge med sol hela dagen och fri utsikt från de flesta rummen. Trädgårdsdröm som är skapad efter husets karaktär och former. Perfekt dubbelgarage med tillhörande verkstadsdel för bilentusiasten. Ett flertal skolor inom kort avstånd. Huset ligger skyddat av lummig grönska en bra bit från vägen vilket ger lugn och tyst miljö runt och i huset. Fina ströv- och grönområden i närheten med bla. Överåsparken bara ett stenkast därifrån.

Entréplan:

Hall,
Luftig hall med utmärkt förvaring för ytterkläder i ett stort garderobsparti. Klinker med golvvärme på golvet. Gästtoalett i anslutning till hallen.

Vardagsrum:
Ljust och luftigt vardagsrum med matsal i fil. Original öppen spis ger fin atmosfär och skapar skön stämning. Utgång genom helglasade dörrar till altan med utsikt över området. Gott om plats för både mat och solmöbler på altanen. Stora fönsterpartier med fin utsikt över området och vacker grönska. Enhetlig ekparkett som går vidare ut till matsalen.

Matsal:
I anslutning till både vardagsrum och kök ligger den trivsamma matsalen med stora fönsterpartier och plats för ett stort matsalsbord.

Kök:
Trivsamt och välutrustat kök från Kvänum i tidlös design. Bra arbetsytor och god förvaring. Bänkskivor i bohusgranit. Praktiskt betonggolv i grå ton med värmeslingor ger behaglig komfort. Utgång från köket till den fantastiska terrassen och trädgården med eftermiddag- och kvällssol.

Sovrum/arbetsrum:
Avskilt i anslutning till hallen ligger ett sovrum med plats för säng och en arbetsplats för den som vill. Sovrummet har rikligt med inbyggda garderober.

Övre plan:

Allrum:
Ett lika vackert allrum med öppen spis och stora fönsterpartier som på entréplan. Enastående milsvid utsikt och utgång till balkong.

Sovrum:
Tre sovrum med plats för dubbelsäng och ytterligare förvaring.

Ekparkett i alla rummen på övervåningen.

Badrum:
Stort badrum med Jacuzzi badkar och rymlig dusch. Dubbelhandfat med mycket förvaring. Fönster med insynsskydd ger behagligt ljus. Kakel på väggar, klinker med värmeslingor på golvet.

Vindsplan:
Oinrett vindsutrymme lämpligt för förvaring.

Källarplan:

Helt källarplan med tvättstuga, mat/vinkällare, toalett och spa utrustat med bastu och dusch. Egen entré till källarplanet med ett rum i anslutning lämpligt som tonårsrum eller gästrum. Fantastiskt tvåbilsgarage för den bilintresserade med automatportar och en specialgjord bur.


Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: 6 494 000 kr varav byggnadsvärde 3 006 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Energideklaration: Utförd. Energiprestanda 57 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Driftkostnad: Totalt ca 38 068 kr/år.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El:5 000 kr/årUppvärmning:20 000 kr/årVatten/avlopp:5 000 kr/årRenhållning:2 500 kr/årFörsäkring:5 568 kr/år
Riktvärde
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 524 kr/år

Information Fastighet

Adress: Valåsgatan 7, 412 74 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Bö 74:23

Byggnadstyp: Friliggande villa, 2 plan med källare. Byggår: 1940

Byggnadssätt: Grund:BetongBjälklag:Betong/TräFasad:PutsTakbeklädnad:RheinzinkUtv plåtarbeten:RheinzinkFönster:IsolerglasfönsterUppvärmning:BergvärmeVentilation:SjälvdragVatten/avlopp:Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

TV och bredband: TV: Ansluten till kabelnät. Bredband: Fiber kommer att dras in inom kort.

Storlek: Boarea 232 kvm.Biarea 100 kvm. 8 rum. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Tomt: Tomtarea 885 kvm. Fantastisk trädgård som är skapad i sammarbete med Simon Irvine på Gunnebo Slott. Tomtarea 885 m² (friköpt).

Bilplats: Dubbelgarage med automatportar och verkstadsdel i anslutning. Garaget är avskilt med nätgaller för den som vill ha entusiast bilen väl skyddad. Dessutom plats för tre bilar utanför garaget.

Renoveringar: 1995 och 2002 omdränerat.
2003 nya ytterdörrar.
2003 installation bergvärme.
2009 tilläggsisolering och om putsning av fasaden.
2009 nya fönster och altandörrar.
2009 nya tätskikt och räcken på balkonger.
2009 nytt yttertak och avvattningssystem i Rheinzink.
2014 ny avloppsledning mellan hus och gata
2014 renovering av tvättstugan.

Servitut: Rättigheter-last: Avtalsservitut Villa. Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Villa.

Planbestämmelser: Stadsplan (1937-08-20) , Tomtindelning (1927-06-03).

Tillträdesdag: 2017-04-04 00:00:00

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Bö

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning