Såld

Naturnära villa med altan och uteplats i soldränkt läge

Elina Vadász
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Safjällsgatan 29

Mölndal / Toltorpsdalen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
5 rum
Boarea:
100 kvm
Biarea:
65 kvm
Byggår:
1956
Tomtarea:
744 kvm
Adress:
Safjällsgatan 29,
431 39 Mölndal
Fasad mot Safjället
Fasad mot Safjället
Naturnära trädgård
Naturnära trädgård
Altan i soligt läge
Altan i soligt läge

Lundin Värdering

Boka nu
Skogen som granne
Skogen som granne
Trädgård
Trädgård

Beskrivning

Vi har nöjet att presentera detta fantastiska hus med ett underbart läge i populära Toltorpsdalen! Här bor man med naturen och Safjällets naturreservat som granne och en vidsträckt utsikt med sol hela dagen. Safjället erbjuder härliga löpar/promenadstråk och inte långt därifrån finns också Änggårdsbergen. Från huset är det även promenadavstånd till kommunikationer som på några minuter tar en till Göteborg! I området ligger också Toltorpsskolan, Toltorps förskola samt Sörgårdsskolan.

Huset erbjuder fyra bra sovrum, trevligt vardagsrum med öppen spis och utgång till ett härligt uterum, stort kök, två badrum, en gästtoalett samt en källare med riktigt bra förvaringsmöjligheter.

Huset är besiktigat och protokollet finns under dokument och länkar.

Varmt välkommen på visning! För att boka tid för visning - kontakta mäklaren.

Källare

På källarplan finns i dagsläget ett badrum med tvättmaskin, torktumlare samt badkar. Ytorna är helkaklade i stilrena färger och här finns även värmegolv. Detta renoverades 2011 och då sattes även spotlights in.

I källaren finns också pannrum där pelletspannan står, där det även finns plats för pelletsen att försvaras. Garaget är i dagsläget ett utrymme för förvaring då garageporten har satts igen. Gott om plats finns och möjlighet att ställa cyklar eller mopeder är perfekt.

På detta plan finns det även en matkällare att tillgå samt två ytterligare rum som kan användas hobbyrum, förvaringsutrymme eller snickeridel. Ett av rummen går även att använda som gästrum då det är isolerat.

Entréplan

Hall.
Stor hall och härifrån nås kök, vardagsrum, sovrum samt gästtoaletten. Ljusa väggar, vitmålad trappa samt parkettgolv i hela hallen.

Gästtoalett
Direkt till vänster finner vi gästtoaletten som utrustad med handfat samt toalett. Ljus klinker på golvet samt rödmålade väggar.

Kök
Ett väl tilltaget kök med alla dess tänkbara bekvämligheter. Stor matplats för upp till 8-10 personer och fönster i tre väderstreck som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Köket är från Kvänum och har genomgående dimgråa skåpsluckor (Kvänums stortiment) och en bänkskiva i granit. Köket är utrustat med integrerad kyl, frys och diskmaskin, samt induktionshäll och ugn. (Induktionshäll, integrerad kyl och ugn med inbyggd micro är från 2016)

Vardagsrum
Ljust och fint vardagsrum med härliga sällskapsytor. Plats för soffgrupp och tillhörande möblemang. Från detta rum nås även ett trevligt uterum med gott om plats för loungegrupp eller utemöbler. Välbevarade detaljer och fina fönsterpartier. I vardagsrummet finns också en öppenspis som ger rummet det lilla extra!

Sovrum
Ett av de fyra sovrummen är beläget på entréplan och kan användas som ett kontor, gästrum eller sovrum. Här finns plats för en enkelsäng, skrivbord samt tillhörande möblemang.

Övre plan

Sovrum
Ett av sovrummen är placerade med läge åt öst och fönster mot trädgården och naturen. Detta rum rymmer en dubbelsäng samt en mindre byrå. Här finns inbyggda garderober på varje sida som ger bra förvaringsmöjligheter för kläder och skor exempelvis.

Sovrum
Det andra sovrummet har fönster åt söder och är utan snedtak. Rummet passar utmärkt som barnrum, tonårsrum eller ett gästrum. Här finns det plats för dubbelsäng samt ett skrivbord eller byrå. Direkt till vänster finns också garderober för förvaring.

Sovrum
Det tredje sovrummet ligger med fönster åt väster och har även en utgång till en balkong med en helt fantastiskt utsikt över Änggårdsbergen och Toltorpsdalen. Här finns två inbyggda garderober samt ett mindre elfasystem som går att utforma efter behov. Rummet ger även plats åt en dubbelsäng, sängbord och en byrå.

Badrum
Stilrent och modernt badrum med mörk klinker och ljusa helkaklade väggar. Badrummet är utrustat med dusch, toalett och kommod med förvaring. Detta renoverades 2001.

Trädgård
En helt fantastisk trädgård som sträcker sig upp mot Safjällets naturreservat. Mer naturnära än såhär blir det inte! På framsidan av tomten finns en trevlig uteplats i västerläge där solen kan avnjutas in mot kvällen och är perfekt för härliga grillkvällar. På baksidan av huset sträcker sig den största delen av tomten upp mot Safjället och ger en insynsskyddad trädgård med en härlig grönska runt omkring. På denna sida finns även en altan som är byggd uppe på höjden där solen sträcker sig från förmiddagen och ända fram till kvällen.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: 2 724 000 kr varav byggnadsvärde 1 059 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Driftkostnad: Totalt ca 31 596 kr/år. Personer i hushållet: 3.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El:6 000 kr/årUppvärmning:14 000 kr/årVatten/avlopp:7 000 kr/årRenhållning:1 840 kr/årSotning: 500 kr/årFörsäkring:2 256 kr/år
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 524 kr/år

Information Fastighet

Adress: Safjällsgatan 29, 431 39 Mölndal. Mölndal kommun.

Fastighetsbeteckning: Björnåsen 4

Byggnadstyp: Friliggande villa, 1 ½ plan med källare. Byggår: 1956

Byggnadssätt: Grund:KällareStomme:TräFasad:Träpanel och plåtTakbeklädnad:Betong och plåtFönster:2- och 3-glas isolerUppvärmning:Vattenburen värme och pelletspannaVentilation:Mekanisk frånluftVatten/avlopp:Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

TV och bredband: Bredband: Fiber dras in till fastigheten under våren 2017.

Storlek: Boarea 100 kvm.Biarea 65 kvm. 5 rum varav 4 sovrum. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Tomt: Tomtarea 744 kvm. Tomtarea 744 m² (friköpt). Uteplats 1: Altan, läge sydväst.
Uteplats 2: Uteplats, läge väster.

I anslutning till vardagsrummet finns även ett trevligt uterum.

Övriga byggnader: Växthus.

Servitut: Rättigheter-last: Avtalsservitut Kraftledning. Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Kraftledning.

Planbestämmelser: Stadsplan (1955-06-15) , Tomtindelning (1951-03-13).

Övrigt: Pantbrev: 1 325 000 kr.
Värmekällor är radiatorer, braskassett och elgolvslingor.

Gjorda renoveringar/förbättringar
2016 relining av spillvattenrör, detta gjordes med krav från kommunen.
2014-2016 lades nytt golv i köket samt målades om och tapetserades om.
2015 lades taket om samt nya hängrännor.
2014 sattes en ny källardörr in.
2011 renoverades tvättstugan och det sattes in ett badkar.
2011 gjordes en glidgjutning av skorsten.
2011 gjordes en ny stödmur, gång och uteplats.
2010 dränerades hela fastigheten.
2009 målades gavelnockarna om.
2001 gjordes badrummet av Sisjö bygg.

Tillträdesdag: 2017-06-30 00:00:00

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Mölndal Toltorpsdalen

Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E6-an.

Planritning