Såld

Familjärt, bra storlek och nära både natur och stad

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se
Emelie Tolinsson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Akterstävsgatan 1

Mölndal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
5 rum
Boarea:
158 kvm
Biarea:
4 kvm
Byggår:
1964/1966
Tomtarea:
568 kvm
Adress:
Akterstävsgatan 1,
431 36 Mölndal

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkommen till ett fantastiskt trevligt och familjevänligt hus på en lugn gata invid spektakulära Rådasjön. Här finner man ett socialt hus med fokus på familjens umgänge i vardagsrum och kök. Allt finns på entréplanet inklusive två sovrum men kompletteras med ytterligare två rum på nedre plan. Mysig "innergård" med gräsmatta och altan. Här kan man bara flytta in och bo in sig direkt. Ta en promenad ner till sjön eller ta bussen in till Göteborgs centrum. Kommunikationerna fungerar väldigt bra både in till Göteborg och mot Mölndals centrum. Dubbel carport med gatsten och plats med två bilar i bredd i direkt anslutning till entrén - smidigt med skydd för regn när man kommer hem med bilen.
Ett mycket barnvänligt område med flertal trevliga badplatser i närheten samt Delsjöarna. Skog och natur runt hörnet samt skola och dagis några minuter från huset. I området finns också ridskola, roddklubb, orienteringsklubb. Gunnebo Park finns inom gångavstånd med möjlighet till skridskoåkning på Rådasjön under vintertid.

Rumsbeskrivning: Entréplan:
Klinkerbelagd rymlig entréhall som erbjuder platsbyggda garderober med spegelskjutdörrar. Härifrån nås en gästtoalett med klinker på golv och ljusa väggar. WC och kommod med skåp under.

Vardagsrummet ligger till höger från hallen sett och har en utomordentlig planlösning med sin L-form och disponerar många kvadratmeter. Man kan placera ett större middagsbord närmast köket till och ha soffhörna med tillhörande möblemang och förvaring i andra delen. Ett perfekt vardagsrum för sociala tillställningar. Parkettgolv och nymålade väggar i en ljusgrå nyans. Utgång till altan och gräsmatta.

Köket ligger i husets hjärta och är renoverat 2005 med vita skåpluckor och bra med förvaringsutrymmen. Induktionshäll, fläkt och integrerad diskmaskin. Fullhöjd på kyl och frys. Vitvaror från Whirlpool. Det är ett väldigt arbetsvänligt kök med direkt anslutning till det stora vardagsrummet och matplatsen.

Mellan köket och de två sovrummen finns en perfekt plats att ha sin kontorshörna med tillhörande förvaringsmöblemang.

På entréplan finns två sovrum varav ena har utgång till husets större uteplats. Båda sovrummen har klädgarderober med skjutdörrspartier och är rymliga med plats för dubbelsäng.

På detta plan finns ett stilfullt och mysigt badrum med en jacuzzi. Underbart klinker och kakel som inger en lyxig känsla. Badrummet är renoverat 2013. Värmegolv för extra komfort. Här finns bra med förvaring i högskåp och lådor under handfatets stenskiva. WC och öppningsbara fönster. I rummet bredvid finns husets tvättstuga med en tvättpelare och en bra arbetsbänk med sink. Gott om förvaring. Detta rum berikas även med en dusch med svängbara glasdörrar. Renoverat 2013. Våtrumsintyg finns för båda utrymmena.

Bakom kökets köksö så finner man trappan ner till våning två. Hela entréplan erbjuder fin parkett på golv och nymålade väggar i ljusa toner.

Nedre plan:
En trappa ner ligger den nedre hallen som har entré till de två rummen på detta plan. Småstavig parkett.

Två sovrum/allrum i lugnt läge. Perfekta utrymmet för tonåringen, kontoret eller hobbyrummet. Fina nymålade väggar i ljusa toner. Det större rummet har elgolvvärme.

Detta hus kombinerat med läget och sjön ett "stenkast" bort gör detta till ett ypperligt boende. Naturen och husets utformande samspelar och här finns alla förutsättningar för att trivas. Välkommen att känna själv - boka visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: 2 817 000 kr varav byggnadsvärde 1 110 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Driftkostnad: Totalt ca 21 100 kr/år.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
Uppvärmning:12 200 kr/årVatten/avlopp:3 500 kr/årRenhållning:2 500 kr/årFörsäkring:2 900 kr/år
Förtydligande om el: Nät fast avgift 2900. Rörlig avgift: 2 300.
Under uppvärmning ligger även hushållselen.

Pant som är uttagen på fastigheten är på totalt: 3 205 000.

Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 524 kr/år

Information Fastighet

Adress: Akterstävsgatan 1, 431 36 Mölndal. Mölndal kommun.

Fastighetsbeteckning: Patronen 1

Byggnadstyp: Friliggande villa, 2-plans sluttningshus. Byggår: 1964/1966

Byggnadssätt: Grund:Platta på mark/källareStomme:LättbetongFasad:Tegel och träpanelTakbeklädnad:PlåtFönster:Isolerglas, 3-glas, 2-glas, koppladeUppvärmning:Luft/vattenvärmepump. Vattenburen värme.Ventilation:SjälvdragVatten/avlopp:Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Besiktigad: Ja

TV och bredband: Bredband: Bredband från Bitcom.

Storlek: Boarea 158 kvm.Biarea 4 kvm. 5 rum varav 2-4 sovrum. Areauppgifter enligt mätning.

Tomt: Tomtarea 568 kvm. Tomtarea 568 m² (friköpt).Inbjudande och insynsskyddad innergård med många soltimmar. Gräsmatta, lite växtligheter och träterrasser.

Övriga byggnader: Carport i direkt anslutning till entrén. Även ett större kallförråd finns till höger från entrén sett.

Bilplats: Carport i direkt anslutning till entré.

Renoveringar: Källarplan utmed gatan dränerades om ca 1998. Badrum och tvättstuga renoverades 2014 och har golvvärme. Köket renoverades 2005. Avloppsstam mellan kök och ut i gatan byttes ut 2002. Vinden tilläggsisolerades 2008. Carporten breddades 2004. Plåt och underlagspapp lades på taket 1994.

Servitut: Rättigheter-last: Byggnaden är Kultur & Miljömärkt Kontakta Mölndals kommun för mer information 031-3151380.

Planbestämmelser: Stadsplan (1962-12-13) , Tomtindelning (1963-08-13) , Ytvattenskydd (1996-06-25).

Övrigt: Värmekällor: Radiatorer samt golvvärme.

Tillträdesdag: 2019-02-11 00:00:00

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Planritning