Såld

Havsnära läge med storslagen natur & fina promenadstråk

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ugglegården 60

Hovås / Brottkärr

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
5 rum
Boarea:
122 kvm
Byggår:
2015
Tomtarea:
369 kvm
Adress:
Ugglegården 60,
436 58 Hovås

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Högst upp på höjden i Ugglegården på en lugn återvändsgata finner ni detta havsnära boende i Brottkärr. Byggt 2015 med fem stilfulla rum och kök. Lättskött hörntomt med fina ytor och ett stort trädäck med sol från morgon till kväll om ca 100 kvm . Bästa tänkbara läge nära hamnen och havet, storslagen natur och fina promenadstråk. På bekvämt gångavstånd nås Nya Hovås handelscentrum med ett nytt fräscht utbud av både butiker och service. Här är det lätt att trivas!

Stora öppna ytor för umgänge. Elegant med genomgående vita väggar och exklusiva materialval. Finstämt kök i vitt från Marbodal. Släta luckor, stilrent med integrerad diskmaskin. Stenskiva och stänkskydd i carraramarmor. Hel kyl och frys. Alla vitvaror från Siemens.

Vardagsrum, matsal och kök med braskamin från Contura i centrum. Ett hem för många med matplats för minst sex personer. Från både köket och vardagsrummet finns utgång till den stora altanen med ett trädäck som under sommarmånaderna blir en naturlig förlängning av vardagsrummet.

I närområdet finns flera bra skolor, hamn, badvikar och förskolor för alla åldrar. Även nära kommunikationer med buss.

Rumsbeskrivning: Entré
Välkomnande hall gott om plats för avhängning till vänster. Golvet pryds av ljusgrå klinkers som sedan övergår till en vacker vitlaserad ekparkett och vitmålade väggar som återfinns i alla rum.

Badrum
I direkt anslutning från hall nås ett av husets två badrum med helkaklade väggar i vitt och klinkers i ljusgrått. Badrummet är utrustat med dusch med glasvägg, infällda spotlights i tak, spegel ovan handfat med kommod samt vattenburen golvvärme. Här finns även ett fönster med fönsterbräda i marmor.

Tvättstuga
I anslutning till hallen finner ni tvättstugan som erbjuder gott om arbetsytor och förvaringsmöjligheter med tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

Kök
Stilrent kök i med moderna materialval. Köket genomsyras av genomtänkta detaljer vilket gör det lilla extra. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll och fläkt. Bänkskiva och stänkskydd i stilren carraramarmor.

Vardagsrum
Från hallen nås det luftiga vardagsrummet. En centralt placerad braskamin höjer mysfaktorn i vardagsrummet. Här möbleras det enkelt med en större soffa tillsammans med ett matbord för 6-8 gäster.

Trädäck
Genom helglasade altandörrar når ni trädäcket som med sitt fria insynsskyddade läge fungerar som ett extra rum under sommarhalvåret. Här kan ni njuta av sol från dag till kväll medan fåglarna lugnande kvittrar utanför då trädäcket sträcker sig runt halva huset.

Allrum
En trappa upp nås det ytterligare ett rum med gott om plats för soffa samt tillhörande tv-möbler. Stora fönsterpartier med fönsterbrädor i marmor skänker in rikligt med ljus.

Master Bedroom
I anslutning från allrummet nås ett generöst tilltaget sovrum med gott om förvaringsmöjligheter i form av skjutdörrsgarderober med förvaring från golv till tak samt plats för ytterligare förvaring genom en walk in-closet. Härifrån kan man dessutom skymta havet och njuta av vackra solnedgångar.

Sovrum 2
Det andra sovrummet som även det nås från allrummet används idag som arbetsrum och gästrum. Direkt till höger finns en skjutdörrsgarderob med goda förvaringsmöjligheter. Härifrån har man en vacker utsikt mot den vackra dammen som lämpar sig perfekt för skridskoåkning vintertid.

Sovrum 3
Även detta rum rymmer utan problem en större säng direkt till vänster finns 2 garderober med goda förvaringsmöjligheter.

Badrum
Väggarna är klädda i vitt kakel som på ett smakfullt vis matchas med ljusgrå klinkers på golvet. Här inryms även ett badkar om så önskas. Badrummet är utrustat med dusch med vikbara glasdörrar, spotlights i tak, spegel ovan handfat med kommod samt vattenburen golvvärme.

Sammanfattningsvis har huset allt att önska; otroligt fin finish, påkostade materialval, perfekt planlösning med stort trädäck i söder och väster samt havsnära barnvänligt område.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: 5 121 000 kr varav byggnadsvärde 2 686 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Driftkostnad: Totalt ca 27 909 kr/år. Personer i hushållet: 3.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El:4 173 kr/årUppvärmning:11 950 kr/årVatten/avlopp:2 918 kr/årRenhållning:1 740 kr/årSamfällighet:4 200 kr/årFörsäkring:2 928 kr/år
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Information Fastighet

Adress: Ugglegården 60, 436 58 Hovås. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Brottkärr 523:19

Byggnadstyp: Friliggande villa, 2 plan med vind. Byggår: 2015

Byggnadssätt: Grund:BetongFasad:Stående träpanelTakbeklädnad:TakpannorUtv plåtarbeten:Målad plåtFönster:3-glasfönster isolerUppvärmning:Frånluftsvärmepump med återvinning & braskaminVentilation:Mekanisk frånluftVatten/avlopp:Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

TV och bredband: TV: Ansluten till digitaltv via Telia. Ej bunden till specifik leverantör. Bredband: Bredband (Fiber) via Telia. Ej bunden till specifik leverantör.

Storlek: Boarea 122 kvm. 5 rum varav 3 sovrum. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Tomt: Tomtarea 369 kvm. Tomtarea 369 m² (friköpt). Tomten: hörntomt med havsutsikt, häckar och staket.

Övriga byggnader: Förråd.

Bilplats: Parkering med plats för två bilar.

Servitut: Rättigheter-last: Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 1480IM-13/17511.1. Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Kraftledning.

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Brottkärr GA:66, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Brottkärr GA:67, Samfällighet: Göteborg Brottkärr S:81.

Planbestämmelser: Detaljplan (2011-04-07) Fornlämning (1 st).

Tillträdesdag: 2019-08-01 00:00:00

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Hovås

Hovås är beläget mellan Askim och Billdal, på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Karaktäristiskt för området är de eleganta och charmiga villorna utmed havet med anor från förra sekelskiftet. Idag består bebyggelsen av en blandning av dessa äldre villor och moderna bostäder som byggts upp sedan 1960-talet.

Hovås är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och ett par grundskolor. Hovås har ett rikt föreningsliv med verksamheter inom bland annat segling, fotboll, ishockey och ridsport.

Östra Hovås gränsar till Sandsjöbacka naturreservat. I detta vidsträckta grönområde finns flera fina vandringsleder och badsjöar. Mer motion och rekreation kan man få på Hovåsvallen samt på Hovås legendariska golfbana, Göteborgs Golfklubb. Golfklubben bildades redan 1902 och är Sveriges äldsta.

I Hovås hamn pågår båtlivet året om. Mysiga badvikar ligger som pärlor på rad och utmed havet går en promenad- och cykelväg. Hovås Kallbad med sina pittoreska badhus och restaurang är en privat anläggning som delvis även är öppen för allmänheten. Det vackra naturområdet på Amundöarna är också en populär utflykt, för såväl promenader som salta bad.

Söderöver har den nya stadsdelen Nya Hovås vuxit fram med en härlig blandning av bostäder, butiker, restauranger och kontor. Här finns det mesta man kan tänka sig! Utöver Nya Hovås så erbjuder bland annat även Sisjöns industriområde, Kodakhuset och Frölunda Torg ett brett utbud av service på nära avstånd.

Hovås inbjuder till välbefinnande i ett exklusivt och bekvämt boende nära havet och vacker natur. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Entréplan
Entréplan
Våning 1
Våning 1