Såld

Totalrenoverad villa med stora uteplatser & solig trädgård

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se
Anders Pettersson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Vitvingegatan 6

Mölndal Hulelyckan

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
8 rum
Boarea:
124 kvm
Biarea:
34 kvm
Byggår:
1944
Tomtarea:
949 kvm
Adress:
Vitvingegatan 6,
431 63 Mölndal

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

På en lugn återvändsgata i ett trevligt villaområde finner ni denna totalrenoverade och ombyggda enplansvilla med inredd källare i suterräng, solig trädgård och två stora uteplatser i väster- respektive söderläge. Huset har renoverats under 2015-2018 med stor noggrannhet och väl genomtänkta materialval. Genomgående vitvaxade trägolv och ljusa färgval som bryts av med moderna inslag som bland annat svart kök från Kvik och svarta element. Huset har en yta om 124+34 kvm som erbjuder generösa sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning, fyra till fem sovrum, goda förvaringsmöjligheter samt två moderna badrum med både badkar, dusch och tvättavdelning. Vid renoveringen installerades även bland annat ny el, ny V/A, bergvärme och dränering utfördes. Härlig trädgård med gräsmatta, stenläggningar, fruktträd och grönskande häck. På tomten finns ett isolerat uppvärmt förråd samt plats för flera bilar på den grusade infarten.

Här bor man lugnt och skönt i ett eftertraktat och barnvänligt område med närhet till mataffär, förskola, grundskola, gymnasieskola, bra kommunikationer med buss samt ut till lederna E6/E20. Det är även gångavstånd till fina naturområden och sjöar som Horsikan, Södra Långvattnet, Rådasjön och Stensjön. Bekvämt avstånd till Mölndals centrum med dess nya galleria och Kållereds köpcenter.

Rumsbeskrivning: Huset disponerade enligt följande:

ENTRÉPLAN

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt en smart lösning med inbyggt skoskåp. Hela entréplan har genomgående slipat och vitvaxat furugolv. Dimmers finns installerat på all belysning och huset har infällda spotlights på flera ställen.

Generösa sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning. Fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier i två väderstreck samt utgång till en stor altan i västerläge där man kan följa solen under stora delar av dagen. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matsalsbord för stora middagssällskap. Väggarna är målade i en beige ton med en fondvägg och svarta element som blir en effektfull kontrast.

Modernt och välplanerat kök som renoverades 2015. Köket är från Kviks serie MANO sera och har svarta äkta träluckor som kombineras med bänkytor i vit komposit. Utrustningen består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsmikro, inbyggnadsugn, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl och frys. I förrådet i källaren finns extra kyl och frys. Snygg blandare och strömbrytare i svart blir fina detaljer. I taket sitter infällda spotlights. Ett fönster ovanför diskbänken bidrar med ljusinsläpp.

På entréplan finns tre sovrum varav det största sovrummet har plats för dubbelsäng samt dagbädd eller arbetshörna. Här finns även en snygg platsbyggd förvaringslösning med lådor och klädhängare. Sovrummet är målat i en mörk grå ton som ger en ombonad känsla.

De två mindre sovrummen har plats för säng och skrivbord. Väggarna är målade i en svag grön ton och har svarta element som blir en effektfull kontrast. Det ena sovrummet avgränsas med en smart skjutdörr.

Modernt badrum som totalrenoverades 2015. Ljusgrått klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i vitt matt kakel. Inredningen består av wc, handfat med svart kommod och svart blandare, spegel, duschhörna med vikväggar i glas samt svart blandare med både taksil och handdusch. Ett fönster bidrar med dagsljus.

SUTERRÄNGPLAN

En trappa ner möts man av ytterligare ett vardagsrum som har utgång till en stor härlig uteplats i soligt söderläge. Detta plan har genomgående vitvaxad enstavsparkett i ek och målade väggar i en ljusbeige ton.

Från vardagsrummet nås ett stort sovrum som kan inredas med dubbelsäng och övrigt möblemang. Rikligt ljusinsläpp från ett fönsterparti som sträcker sig längs ena kortsidan av rummet och från golv till tak med dubbeldörrar ut till uteplatsen.

Stort badrum med avskild tvättavdelning som totalrenoverades 2015. Ljusgrått klinkergolv med golvvärme och beigt målade väggar som är delvis kaklade i vita stora kakelplattor. Inredningen består av wc, handfat med vit kommod, spegel, badkar, duschhörna med avgränsande glasvägg samt både taksil och handdusch. Praktisk tvättavdelning med generösa arbetsytor, vask samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens. I taket sitter infällda spotlights och två små fönster bidrar med dagsljus och vädringsmöjlighet.

På suterrängplan finns även ett kombinerat arbetsrum och förråd. I arbetsrummet ryms ett långt skrivbord med flera sittplatser och goda förvaringsmöjligheter finns i fem garderober. Innanför detta rummet finns ytterligare ett rum som i dagsläget nyttjas som förråd men man kan även använda det som sovrum om man önskar.

Skymningsrelä på utvändig fasadbelysning så den tänds automatiskt när det skymmer på eftermiddagen.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: 2 556 000 kr varav byggnadsvärde 978 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Energideklaration: Utförd 2018-10-01. Energiprestanda 62 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Driftkostnad: Totalt ca 34 792 kr/år. Personer i hushållet: 2.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
Uppvärmning:11 700 kr/årVatten/avlopp:6 300 kr/årRenhållning:2 772 kr/årSamfällighet:2 400 kr/årFörsäkring:5 700 kr/årÖvrigt:5 920 kr/år
Posten Övrigt avser larm 5140 kr/år och bredband 780 kr/år.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 349 kr/år

Information Fastighet

Adress: Vitvingegatan 6, 431 63 Mölndal. Mölndal kommun.

Fastighetsbeteckning: Vitvingen 4

Byggnadstyp: Friliggande villa, 1 plan med källare i suterräng. Byggår: 1944

Byggnadssätt: Grund:Oisolerad betongplattaGrundmur:BetonghålstenStomme:TräBjälklag:TräFasad:Stående träpanel med lockTakbeklädnad:BetongpannorUtv plåtarbeten:SvartFönster:3-glas isoler entréplan, 2-glas på suterrängplanUppvärmning:BergvärmeVentilation:SjälvdragVatten/avlopp:Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Besiktigad: Ja

TV och bredband: Bredband: Fastigheten är ansluten till fiber med hastighet 100/100.

Storlek: Boarea 124 kvm.Biarea 34 kvm. 8 rum varav 4-5 sovrum. Areauppgifter enligt mätning.

Tomt: Tomtarea 949 kvm. Tomtarea 949 m² (friköpt). Solig trädgård med gräsmatta, fruktträd, grusgångar och fina stenläggningar. Tomten ramas in av en grönskande häck. På tomten finns ett isolerat uppvärmt förråd. Stor altan i västerläge och stor uteplats i söderläge där man kan följa solen under stora delar av dagen.

Bilplats: Stor grusad infart med plats för flera bilar.

Renoveringar:
2004
-Takrenovering med ny takpapp, läkt och pannor
2006
-Byte av panel på södra och västra sidan
2015
-Ändring av planlösning
-Nytt kök
-Nytt badrum på markplan inkl. golvvärme
-Nytt badrum och tvättstuga i källare inkl. golvvärme och markisolering
-Tilläggsisolering insida på alla ytterväggar
-Byte av samtliga dörrar och fönster, både källare och markplan
-Dränering
-Installation av bergvärme
-Helt ny el: Ny förläggning (rör, tråd, dosor), Nya brytare/uttag/dimmer, Ny central
med automatsäkringar
-Nytt vatten och avlopp från tomtgräns inkl. Inbyggda rör och vattenskåp
-Ny ventilation från badrum och badrum/tvättstuga med takfläkt
-Plattsättning framsida och norra gaveln
-Putsning av grundmur utsida
-Slipning och vitvaxning av befintligt furugolv
2016
-Byte av fasad på östra och norra sidan
-Tilläggsisolering östra och norra sidan
-Ny altan
-Urgrävning av södra gavel för att anlägga uteplats och möjliggöra suterräng
-Plattsättning av uteplats och gång samt murar södra gaveln
-Ny och bredare uppfart
-Målning av fasad och grundmur
-Byte av simms och takfotsbräda
-Ny takavvattning (krokar, hängrännor och stuprör)
-Nytt förråd, isolerat och framdragen el/värme
2017
-Ny gräsmatta
-Renovering av källare 2017-2018
Då utfördes bl a riktning av golv inkl. armering, läggning av parkett med ett undergolv av platonmatta vilken fungerar som både fuktskydd och ventilation samt nya väggar och tak. Även nya fönster och helglasade altandörrar installerades.
Förberett för:
-Att komplettera med mekanisk ventilation av platongolvet
-Läggning av golvvärme i övriga rum i källaren genom åtkomst till golvärmeskåp för att komplettera med slingor (plats finns i skåp för ytterligare 6 slingor) samt framdragning av rör och dosor till respektive rum för golvvärmetermostat
-Installation av kamin genom dragning av ventilation i källartak samt märkt ut rökkanal på ritning
-Inkoppling av vatten till förråd/bod eller eventuellt garage genom läggning av rör i mark mellan hus och förråd
-El till eventuellt carport/garage genom framdragning av 3-fas till förråd.
-Stenläggning/asfaltering av uppfart och grusad gång genom rätt markmaterial och nödvändigt djup. (Bara att komplettera med sättmaterial och marksten).

Servitut: Rättigheter-last: Avtalsservitut Kraftledning Mm. Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Kraftledning Mm.

Gemensamhetsanläggningar: Mölndal Forsåker GA:1.

Planbestämmelser: Stadsplan (1970-06-15) , Tomtindelning (1971-04-08).

Övrigt: Larm från Verisure.

Tillträdesdag: 2019-02-20 00:00:00

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Mölndal Hulelyckan

Välkommen till Mölndal! Här kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark, som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Mölndals centrum erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och är en knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Omtyckta Stensjön erbjuder en trevlig strandpromenad och badplats. Här kan man även spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott ligger på bekvämt avstånd och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö.

Planritning