Såld

Arkitektritad villa från 2015, högt belägen med vidsträckt havsutsikt

Exklusivt

Västergårds Vale 5A

Näset

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
7 rum
Boarea:
255 kvm
Biarea:
100 kvm
Byggår:
2015
Tomtarea:
840 kvm
Adress:
Västergårds Vale 5A,
421 67 VÄSTRA FRÖLUNDA
Öppet kök, matplats, vardagsrum plan 2, 80 kvm
Öppet kök, matplats, vardagsrum plan 2, 80 kvm

Beskrivning

Exklusiv, arkitektritad villa från 2015. Attraktivt belägen på lugn återvändsgata med vidsträckt havsutsikt över södra skärgården i blickfånget. Här har design och tekniska lösningar fått stå i fokus och bidragit till en elegant villa av absolut yppersta klass och kvalitet. Här kan ni njuta av skådespelet utanför året om som ständigt varierar. Helt oslagbart!

Stram design med stora glaspartier och noggrant utvalda material bidrar till att skapa en samstämmighet med naturen och sudda ut gränsen mellan inne och ute. Smakfulla, kreativa och inspirerande detaljer präglar denna unika byggnation. Spännande nutida arkitektur när den är som bäst! Hela fastigheten genomsyras av rymd och öppenhet som inger frihetskänsla. Kök och badrumsdesign med arbetsbänkar och handfat i Corian, dubbla disk och tvättmaskiner, Hajom-partier och en del självtvättande fönster, samt alla elektroniska moderniteter, är några av alla detaljer i hemmet som ger en känsla av design med finess.

Hela fastigheten är i ett mycket exklusivt utförande med genomgående och exklusiva materialval med faciliteter så som integrerat ljus och ljudsystem, bergvärme, FTX och VVC samt dubbelgarage etc. Ett helt fantastiskt boende som förenar arkitektonisk perfektion med skärgårdens lugn.

Välkommen till detta arkitektritade hus om totala 355 m² (255 m² boarea+100 m² biarea) i tre plan:
Plan 3 med stort allrum och tre sovrum, badrum och stor balkong. Strålande utsikt i alla väderstreck.
Plan 2 med en magnifik sällskapsdel där kök, matsal och vardagsrum ligger i öppen anslutning. Från samtliga av dessa rum erhålls en strålande utsikt över skärgården. Här finns även ett sovrum med Walk-in-closet och anslutning badrum.
Plan 1 har ett stort sovrum med plats för soffa och ytterligare ett sovrum som idag används som gym, badrum samt tvättstuga. Här finns även teknikrum samt förråd samt dubbelgarage.

Plan 3
Tre sovrum, alla med plats för dubbelsäng och två av sovrummen kan möbleras med både säng och soffgrupp. Varje sovrum har separat walk-in-closet på mellan 2,8 och 5,6 m² och till sovrum 1 finns även loft om ca 5 m² för myshörna eller förvaring. Två av sovrummen har takfönster med motoriserad invändig gardin och utvändig jalusi. Strålande havsutsikt från sovrum 2 och ensamt berg och natur från sovrum 1.

Stort allrum på plan 3 med plats för flera sittgrupper. Öppet upp i nock. Vidsträckt utsikt över hav och nejd från syd till nordväst, bl.a. ser man fyrskenet från Vinga, Valö och Tistlarna. Via stor Hajom-parti utgång till takterrass om 45 m² med stolpeslöst glasräcke och underhållsfritt golv i Cumaru. Även här samma vidsträckta utsikt.

Badrum med insynsskyddat fönster med utsikt över berg och natur. Separat dusch och badkar. Dubbelhandfat i Corian. Samtliga blandare från Tapwell inbyggda i vägg. Duschdörrar INR. Vägghängd toalett Duravit/Geberit.

Plan 2
Entré med välkomnande havsutsikt mot söder. Förvaring bakom skjutdörrar i massiv ek, spegelglas från KA Design.

Integrerat kök, matplats och vardagsrum på drygt 80 m² med utsikt i flera väderstreck. Här flödar ljuset in via bl.a. tre stora Hajom-partier med uteplatser i olika väderstreck.

Kök från HTH, VH-7. Maskiner från AEG. Kyl med kylt vatten/bubbel, frys med ismaskin, varmluftsugn, kombi mikro/ugn, värmelåda, induktionshäll, takintegrerad fläkt, dubbla diskmaskiner, Quooker hetvattenskran. Bänkskiva på köksö i mattbehandlas bohusgranit, samma material går igen i de djupa fönsterbänkarna. Arbetsbänk i Corian utan skarv under stora fönster med utsikt.

Sovrum 4 med ljudklassad dörr mot allmänna utrymmen. Walk-in-closet om 7,2 m² med inredning i ekfaner från Lumi. Privat genomgång till badrum.

Badrum med insynsskyddat fönster med utsikt mot berg och natur. Regndusch med inbyggd blandare och rör från Tapwell, duschvägg INR Epic. Dubbelhandfat i corian. Samtliga blandare från Tapwell inbyggda i vägg. Vägghängd toalett Duravit/Geberit.

Plan 1
Entré med stort Hajomparti till stensatt uteplats. Förvaring bakom skjutdörrar i massiv ek, spegelglas från KA Design.

Sovrum 5 med förvaring bakom skjutdörrar i massiv ek, spegelglas från KA Design. Plats för dubbelsäng, soffa, skrivbord.

Badrum med takdusch med infälld blandare från Tapwell och dolda rör. Dubbelhandfat i Corian. Samtliga blandare från Tapwell inbyggda i vägg. Duschdörrar INR. Vägghängd toalett.

Sovrum 6/gym. Förvaring i garderobsvägg.

Tvättstuga
Tvättstuga med inredning från HTH och Elfa. Dubble tvättmaskiner och en torktumlare från Bosch. Bänkskiva i skarvfri Corian. Vägghängd avfuktare.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: 6 826 000 kr varav byggnadsvärde 4 522 000 kr (fastställt 2016). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Energideklaration: Utförd 2018-05-04. Energiprestanda 48 kWh/kvm och år. Energiklass C.

Driftkostnad: Totalt ca 45 480 kr/år. Personer i hushållet: 2.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
Uppvärmning:26 100 kr/årVatten/avlopp:7 380 kr/årFörsäkring:12 000 kr/år
Månadskostnad
I Uppvärmningskostnaderna ingår El / värme inklusive Tesla-laddning:
Försäkring (hus / hem med alla tillval)
I kostnaderna för vatten ingår även sophämtning,

Månadskosnad 3790 kr

Säljaren har idag Fiber via Telia 100/100 och betalar 399 kr/mån

Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Information Fastighet

Adress: Västergårds Vale 5A, 421 67 VÄSTRA FRÖLUNDA. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Näset 112:4

Byggnadstyp: Friliggande villa, 1 ½ plan i souterräng med dubbelgarage. Byggår: 2015

Byggnadssätt: Grund:Betongplatta på mark med underliggande isoleringStomme:Betong och träBjälklag:Betong mellan plan 1 och 2, trä mellan 2 och 3Fasad:Mattsvart rakkantat falspanel, oljad cedereäTakbeklädnad:Falsad patinerad RheinzinkUtv plåtarbeten:RheinzinkFönster:Elitfönster, skjudörrspartier från HajomUppvärmning:Bergvärme med dubbla borrhål. BergvärmekylaVentilation:FTX Från- och tilluftsåtervinningVatten/avlopp:Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

TV och bredband: TV: Ljud och bild
Takintegrerade högtalare i kök, vardagsrum samt samtliga badrum med dragning till teknikcentral.
Förberett för väggmonterade TV i samtliga sovrum, vardagsrum samt allrum (golvuttag) utan synliga kablar för dragning till teknikcentraler för dold installation av AV utrustning. Bredband: Fiber (ÖppenFiber) installerad i fastighet.

Storlek: Boarea 255 kvm.Biarea 100 kvm. 7 rum varav 5 sovrum. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Tomt: Tomtarea 840 kvm. Tomtarea 840 m² (friköpt). Utemiljöer
4 uteplatser i olika väderstreck och vindskydd.
Lättskött trädgård med trädgårdsrum med utvalda växter och loungemiljöer. Granit och Cumaru mestadels som golv. Planteringslådor i obehandlad lärk.

Bilplats: Garage med plats för två stora bilar. Möjligt med laddning (3-fas) samtidigt av två bilar. Tvättmöjlighet och avlopp med sandfång. Innanför garage finns teknikrum med apparatur samt bra förvaringsmöjlighet.

2 extra parkeringsplatser. Dessutom möjligt att parkera flera bilar utanför garage.

Servitut: Rättigheter-last: Officialservitut Väg(2 st).

Övrigt: Tyst hus
Extra vikt har lagts för tyst hus, bland annat:
-Väggar ljudisolerade med dubbla gips, OSB samt mineralullsisolering (en del väggar plan 1 murade istället med minst samma ljudisolering),
-Betongbjälklag mellan plan 1 och plan 2, extra isolerat träbjälklag till plan 3,
-Ljudklassade dörrar monterade på plan 2 mot allmänna utrymmen samt från gym till allmänna utrymmen, till apparatrum och samtliga dörrar till garage.
-Ljuddämpande avloppsrör samt extra lager gips och isolering kring installationsschakt.
-Placering av apparatrum och klädvård med fullständig avskärmning från allmänna utrymmen.
-Fönster med låga U-värden från Elit, Hajom-partier.

Låssystem och larm
Samtliga entrédörrar med Assa motorlås. Axess med bricka och/eller kod (inställning). Integrerat larm med samma bricka / kodsystem. Automatisk låsning av dörrar. Bildöverföring till centraler för öppning. Brickor kan kodas till att fungera begränsade tider, kan inaktivares. Möjlighet till fjärröppning via VPN / webb-applikation.
Fönster på plan 1 samt samtliga skjutdörrar kan låsas för att försvåra utbrytning.
Ej operatörsbundet, trådat (inga batteribyten) larm med magnetdetektorer i alla dörrar, rörelsedetektorer i de flesta utrymmen. Integrerat brandlarm i alla utrymmen. Batteribackup vid strömbortfall. Larm integrerat med KNX system, styrning av funktioner baserat på på- / avlarmning och larmstatus. T ex släcks all belysning vid pålarmning i dagsljus. Vid utlöst inbrottslarm pulserar belysning inne i huset och på fasad. Vid utlöst brandlarm tänds all inomhusbelysning som utrymningsbelysning.

Elstyrning (KNX)
KNX från Hager genomgående. Integrerat med larmsystem.
Belysning mm kan styras via programmerade scenarier, via app eller via knappar i rum. Se även belysning.
Vägguttag normalt med ett styrt uttag och ett med konstant spänning.
Maskiner som spis och tvätt kan styras t ex stängas av vid pålarmning.
Rumsvärme kan styras från respektive rum eller via app.
Integrerad väderstation, väderdata kan ses i app och styra händelser, t ex styrs markiser av sol, vind och temperatur för komfort och energibesparing.
USB ladduttag i alla sovrum samt kök

Belysning
Infälld belysning i LED från Hide-a-Lite, med undantag för klädvård, garage och två mindre walk-in-closet som har utanpåliggande armatur i lågenergilysrör respektive LED.
Närvarostyrd belysning i samtliga badrum, garage inklusive sluss samt klädvård.
Fasadbelysning och infälld belysning i undertak utomhus från HA armaturer.
Trädgårdsbelysning från In-Light.
Möjligt för programmatisk styrning av all belysning. För närvarande är t ex utebelysning programmerad från solnedgång (skymningsbaserat) till soluppgång. Fasadbelysning och undertak sänks till låg intensitet kl. 23:45 till gryning. Allmänbelysning i utvalda rum från skymning till 23:45. All belysning släcks vid pålarmning vid dagsljus.

Ljud och bild
Takintegrerade högtalare i kök, vardagsrum samt samtliga badrum med dragning till teknikcentral.
Förberett för väggmonterade TV i samtliga sovrum, vardagsrum samt allrum (golvuttag) utan synliga kablar för dragning till teknikcentraler för dold installation av AV utrustning.
Grund, bjälklag, fasad och tak
Grundsättning betongplatta på mark. Betongbjälklag mellan plan 1 och plan 2, träbjälklag mellan plan 2 och plan 3.

Fasad i mattsvart rakkantat falspanel med inslag av liggande oljad cederträ.

Fönster från Elit. Fönster som ej är under tak är smutsavvisande ("självtvättande"). Värmedämpande fönster. Skjutdörrspartier från Hajom. Ytterdörrar i oljad ek från Diplomat.

Tak i falsad patinerad Rheinzink. Hängrännor och stuprör i fyrkantig Rheinzink.

Undertak vid balkonger och uteplatser i oljat cederträ.

Vertikalmarkiser i kök, vardagsrum och allrum plan 3. Vindtåliga, genomsiktliga från insidan, integrerade i KNX styrsystem.

Golv
Vattenburen golvvärme i alla utrymmen. I samtliga badrum samt kök och entré plan 2 även indragen elektrisk golvvärme för eventuellt komfortvärme sommartid.

Vitpigmenterad breda ek-plank, Boen, i allmänna rum. Samma vitpigmenterade ek-plank i trappor. I fyra sovrum trestavig ek-parkett.

Entréer, kök, klädvård, garage samt badrum grå granitkeramik.

Väggar
Väggar extra ljudisolerade med dubbla gips, OSB samt mineralullsisolering (en del väggar plan 1 murade istället med minst samma ljudisolering).

Färgsättning i tre gråa nyanser, NCS 7000-N, NCS 5000-N, NCS 2500-N, samt vitt ("karlssonvit").

Uppvärmning och VVS
Bergvärme med dubbla borrhål. Från- och tilluftsåtervinning (FTX). Bergvärmekyla ger behagligt inomhusklimat med möjlig energivinst. Varmvattencirkulation (VVC) ger direkt tillgång på varmvatten. Kraftigt dimensionerad varmvattenberedning samt separat beredare för VVC. Motoriserad huvudavstängning av vatten integrerad i KNX system.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Planritning

Planlösning Källarplan
Planlösning Källarplan
Planlösning Entréplan
Planlösning Entréplan
Planlösning Övre plan
Planlösning Övre plan