Såld

Charmig 30-tals villa med garage

Peter Johansen
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0732-62 00 51 peter.johansen@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Rangeltorpsgatan 34

Örgryte Skår

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
6 rum
Boarea:
116 kvm
Biarea:
43 kvm
Byggår:
1930
Tomtarea:
349 kvm
Adress:
Rangeltorpsgatan 34,
412 69 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

På en av Göteborgs mest attraktiva gator, Rangeltorpsgatan, finns nu möjligheten att förvärva ett av de få fristående husen på denna mysiga gata. Välbyggt hus från 1930 med stort potential där väl bevarade tidsenliga detaljer präglar bostadens härliga känsla. Ljuset från de stora vackra spröjsade fönstren ger ett underbart ljusinsläpp, den fungerande kakelugnen värmer gott på vinterhalvåret, det rymliga köket ger plats åt hela familjen. Det finns en påtaglig känsla av charm och harmoni när man stiger in i huset. Entréplanet med sällskapsrum, gäst wc, och ett rymligt kök. Det övre planet har tre sovrum och en toalett även här kan man njuta av 30-talets vackra detaljer. Vinden är isolerad och inredd och kan bli till ett mysigt allrum för barnen. Källaren är praktisk med utgång till garaget, tvättstuga och förvaring.
Härlig lummig trädgård som erbjuder en mysig uteplats i soligt läge samt gräsmatta och två trevliga växthus.

Välkommen in till ett mycket charmigt 30-tals hus där många vackra originaldetaljer är bevarade. Entrén ligger på norrsidan av huset och man välkomnas in i bostadens ytterhall. Här finns plats för ytterkläder och en gästtoalett.
Sedan kliver vi in i den inre hallen där man har ingång till kök och sällskapsrummen samt trappan till övre och nedre plan.
Direkt till höger finns det gamla biblioteket. Fanerade väggar och mycket vackert med de fina spröjsade fönstren, takmålningar, skjutdörrar och klassiska brädgolv. Här finns plats för en skön sittgrupp och även en läshörna om så önskar.
De klassiska skjutdörrarna öppnas och vi kliver in i bostadens vardagsrum. Underbart ljusinsläpp och stor charm! Här finns en fungerande kakelugn god plats för soffgrupp. Takmålningar och brädgolv även här.
Köket är väl tilltaget med god plats för ett stort matbord för hela familjen.
Vi går upp till det övre planet med tre sovrum och ett badrum. Vi välkomnas av en genomgående hall med platsbyggd förvaring och plankgolv.
Tre sovrum med fina originella förvaringsutrymmen. Bra förvaringsmöjligheter med sidovindar.
Från hallen når vi vinden som är isolerad och inredd. Rejält takfönster ger härligt ljusinsläpp och fin utsikt. Perfekt som gästrum eller lekrum för barnen!
Vi avslutar i källaren som är praktiskt inredd med ett klinkergolv.
Här finns tvättstuga, förvaringsutrymmen och utgång till garaget.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: 4 189 000 kr varav byggnadsvärde 1 323 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Driftkostnad: Totalt ca 38 932 kr/år.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El:6 000 kr/årUppvärmning:22 244 kr/årVatten/avlopp:4 600 kr/årRenhållning:2 088 kr/årFörsäkring:4 000 kr/år
Driftskostnader varierar av antal boende i huset och förbrukning.
Tillägg för kostnad för el nät tillkommer.
21.480 kwh förbrukning fjärrvärme/år
4246 kwh förbrukning hushållsel + fasta kostnader.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 524 kr/år

Information Fastighet

Adress: Rangeltorpsgatan 34, 412 69 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Bö 68:24

Byggnadstyp: Friliggande villa, Byggår: 1930

Byggnadssätt: Grund:KällareStomme:TräBjälklag:TräFasad:TräTakbeklädnad:TegelUtv plåtarbeten:Målad plåtFönster:Kopplade fönsterUppvärmning:FjärrvärmeVentilation:SjälvdragVatten/avlopp:Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Storlek: Boarea 116 kvm.Biarea 43 kvm. 6 rum varav 3-4 sovrum. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen plus den utbyggda hallen.

Tomt: Tomtarea 349 kvm. Härlig lummig trädgård som erbjuder en mysig uteplats i soligt läge samt gräsmatta och två trevliga växthus.

Övriga byggnader: Två växthus finns på tomten.

Bilplats: Garage.

Planbestämmelser: Stadsplan (1928-11-09) , Tomtindelning (1929-07-20).

Tillträdesdag: 2018-08-31 00:00:00

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Skår

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning