Välkommen till

Olof Skötkonungsgatan 9

Olof Skötkonungsgatan 9
Örgryte Skår

Exklusivt renoverat radhus med välbevarade sekelskiftesdetaljer

Till er som söker perfektion och detaljer utöver det vanliga har ni nu chansen att förvärva denna magiska bostad om fyra våningar i omåttligt populära området Örgryte Skår! Hälsar er hjärtligt välkomna till Olof Skötkonungsgatan 9 och en bostad som genomgått en totalrenovering i toppklass där ingenting har lämnats åt slumpen. Arkitekten och antikvarien har noggrant följt renoveringen i samarbete med de duktiga hantverkarna. Hela bostaden genomsyras av specialbeställd vitsåpad ekparkett i klassiskt fiskbensmönster, snickerier målade med linoljefärg till perfektion och penselmålade väggar i ljusa färger. Allt finsnickeri i hela bostaden, såsom dörrar, det platsbyggda köket och de platsbyggda garderoberna är arkitektritade och kommer från en lokal snickerifirma i Nyebro, vilket bidrar till det stilsäkra och enhetliga intrycket som bostaden inger. Karaktärsdrag som den generösa takhöjden, höga fotlister, takrosetter och den välbevarade öppna spisen avslöjar att tiden för huset är från sekelskiftet och anno 1923. Ni erbjuds fyra, alternativt fem generösa sovrum med goda förvaringsmöjligheter i både klädkammare samt platsbyggda garderober. En inredd vindsvåning med ett separat badrum i exklusiv Carrera marmor, ytterligare två badrum med duschmöjligheter samt en gästtoalett i hallen. Två generösa rum i fil på entréplan som idag disponeras som vardagsrum och matsal med utgång till trädgården via dubbeldörrar i glas. Sist men inte minst det platsbyggda köket med vitvaror från Miele som bjuder in till härlig matlagning. Trädgården tillsammans med den stora altanen i specialbeställd svensk ek är en ypperlig plats att duka upp till grillkvällar och kalas för familj, släkt och vänner nu under sommarens härliga månader. Här har ni även två stora parkeringsplatser att nyttja, lagd med smågatsten från gamla riksvägen till Uddevalla. Kom hit, upplev bostadens härliga karaktär på plats, förälska er, flytta in och njut av tillvaron!

Örgryte är ett område med spännande och anrik bakgrund med många kulturhistoriska intressanta byggnader, som Wilhelmsberg, Stora torp och Villa Odinslund. Örgryte är också ett utav Göteborgs mest attraktiva villaområden och det finns inget som antyder att det skulle avta. Ett område perfekt för er som önskar närhet till såväl stadens puls som natursköna området uppe vid Delsjön. Allt i ett lugnt och rofyllt område som präglas av vackra villor från tidigt 1900-tal. Här finner ni även närhet till förskolor, skolor och goda kommunikationer till stadens alla hörn!

Varmt välkomna på visning!

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostadens totalt 254 kvadratmeter (187 boarea + 67 biarea) disponeras enligt följande:

Ni är välkomna att ta några få trappsteg och in genom denna fantastiska ytterdörr till ett hus utöver det vanliga. Det första ni möts av innanför dörren är ett exklusivt golv i sten och en platsbyggd hylla som tar hand om förvaringen av skorna. Det andra ni möts av är den fantastiska rymden, tack vare den rungande takhöjden och det magiska ljusinsläppet från altandörrarna i glas tillsammans med stora fönsterpartier i fler väderstreck som låter ljuset flöda fritt. Den inre hallen inger olika möbleringsalternativ med sittmöbel och avlastningsbord för den som önskar sitta ned vid den öppna spisen och njuta av en tänd brasa. Genomgående för hela bostaden är de ljust målade väggarna och den enhetliga ekparketten i klassiskt fiskbensmönster. Intill finner ni även en gästtoalett med handfat och spegel. På golvet ligger sten och väggen har härlig grön mosaik.

Det första rummet till vänster disponeras som vardagsrum. Här har ni möjlighet att möblera på lite olika sätt som inkluderar större soffgrupp med bord och tv-bänk. Två stora fönsterpartier bjuder på ett härligt ljusinsläpp som reflekteras fint i de ljusa väggarna. I fil med vardagsrummet ligger matsalen. Det som skiljer dessa rum åt är två pampiga skjutdörrar som går att stänga om så önskas. Ett matsalsbord för minst 12 middagsgäster får med lätthet plats vid större högtider där det firas med familj, släkt och vänner. Två altandörrar i glas leder er ut från matsalen till trädgården och uteplatsen. Perfekt nu under vår- och sommarsäsongen.

Det platsbyggda köket är något utöver det vanliga och bjuder in till härlig matlagning. Inredningen kommer från ett finsnickeri i Nyebro och ger ett exklusivt intryck med vita köksluckor i spegel, platsmålade med linoljefärg. Till den vita inredningen har det valts en rostfri bänkskiva med infälld diskho för att ge ett stilrent intryck och ovan bänkskivan en fin Sici mosaik i en mörkare grön nyans. Samtliga vitvaror är från det exklusiva märket Miele och består av induktionshäll, köksfläkt, diskmaskin, inbyggd ugn och ångugn i bra arbetshöjd samt en kombinerad kyl med frys i rostfritt. Ett mindre matbord för två finns det plats för i köket. Från dubbeldörrarna i glas kan ni ta några trappsteg ned till den stora uteplatsen med plats för loungegrupp med soffa eller stort matsalsbord med plats för flera gäster. Perfekt att hålla middagen ute nu under vår- och sommar. Stora kalas och tillställningar för familj, släkt och vänner i den stora trädgården.

Tar ni trappan upp till övervåningen så finner ni fyra sovrum i varierande storlek. Master bedroom är det största sovrummet med plats för en extra stor dubbelsäng där hela familjen kan få plats. Tillhörande möblering såsom avlastningsmöbler eller förvaringsmöbler får självfallet plats. Även goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Från sovrummet finner ni även den mysiga balkongen med härlig utsikt över trädgården. Mindre möblering med stol och bord har en given plats. Härligt ljusinsläpp från både balkongdörrar i glas och ett stort fönsterparti. Väggarna är ljusa och som i resterande del av huset så ligger även här en fin ekparkett i klassiskt fiskbensmönster.

De andra två sovrummen ger utrymme för dubbelsäng med tillhörande avlastningsmöbler. Båda sovrummen har varsitt fönsterparti med ett härligt ljusinsläpp som reflekteras fint i de ljusa väggarna. Det ena sovrummet har en mindre klädkammare och den andra en platsbyggd garderob från samma finsnickeri i Nyebro som det platsbyggda köket är ifrån. Det sista sovrummet ger utrymme för en enkelsäng tillsammans med övrig möblering. Även här finns en platsbyggd garderob med inredning från Nyebro.

På detta våningsplan finner ni även det stora badrummet. Helkaklat med fin mosaik i en härlig grön nyans på vägg och på golvet ligger exklusiva stenplattor. Inredningen består av WC, handfat med ovansittande spegel, duschhörna med vägg i glas, handdukstork och ett platsbyggt badrumsskåp.

Några trappsteg till så kommer ni till det inredda vindsplanet. En otroligt mysig plats med inbyggda fönsterkupoler med härlig utsikt över omgivningarna. För den som önskar går detta utmärkt att disponera som ett sovrum eller gästrum. Det finns gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande möblering. Ett gästbadrum har ni på denna våning, kaklat i exklusiv Carrera marmor på golv och vägg. Ett härligt takfönster låter ljuset flöda fint. Inredningen består av WC, handfat med ovansittande spegel och en duschhörna med glasvägg.

Den sista våningen är källarplanet. Tar ni trappan ned så finner ni bland annat en tvättavdelning med nyinstallerad tvättmaskin och torktumlare. Ett allrum där möjligheten till ett extra sovrum finns för den som önskar, alternativt gästrum eftersom ni även på detta plan finner toalett med handfat och separat dusch. Ytterligare ett separat rum som kan disponeras på lite olika sätt och en härlig vinkällare.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Fastighet
Området
Örgryte Skår

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta