Såld

Sällsynt vackert hem anno 1883

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare
0707-63 04 57 annie.malarborn@lundin.se

Lundin Fastighetsbyrå

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Sandviksvägen 9

Onsala Mariedal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Boarea:
130 kvm
Biarea:
10 kvm
Byggår:
1930
Tomtarea:
1 442 kvm
Adress:
Sandviksvägen 9,
439 34 Onsala

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Nu finns chansen att bli ägare till detta hänförande vackra hem, där originalcharmen hyllats och bostaden tagits ytterst väl om hand. Grundbyggnaden uppfördes år 1883 och bostadsytan utökades sedan på 1950-talet för att bli den praktfulla byggnad om ca 200 kvadratmeter golvyta som den är idag. Under 2000-talet har även ett garage, gästhus, stuga samt växthus tillkommit på tomten, vars trädgård utgörs av en imponerande samling träd och växter, där man välkomnas fram till huset genom en allé och grusgång.
Väl framme vid huset möts man av ljuset i glasverandans hall. Vidare in i bostaden det rustika köket med plats för matbord, storbak och familjesammankomster. Vardagsrummet pryds av braskaminen samt dagsljusets brytning genom originalfönstren och här finns även utgången till baksidans veranda i skyddat läge.
En våning upp välkomnas man av trivsamma vinklar och vrår, med tre fina sovrum varav det ena går att dela av. Badrum finns både på entréplan samt övre plan. Lugn villagata och från tomten leder en skogsstig direkt fram till Iseråsskolan. Naturskön omgivning och nära till havet, förskolor samt busshållplats. Möjlighet finns att överta andel i den lokala tennisklubben. Välkommen att fånga tillfället att uppleva bostaden på visningen!


Bostadens disposition: Entréplan:
Stentrappan leder upp till en charmerande glasveranda som utgör husets entréhall, och välkomnar med dagsljus samt pärlspont på väggarna. Här finns möjlighet till avhängning och förvaring och golvet utgörs av naturfärgat klinker.

Vi fortsätter in mot den inre hallen som är bibliotek och matsal, med ett vackert utformat fönster över matplatsen. Platsbyggda bokhyllor samt en sittbänk där man utblickar över husets framsida. På väggarna en beigemönstrad tapet från Morris. Trägolv.

Vardagsrummet bjuder på ett imponerande ljusinsläpp från tre väderstreck där de gamla fönstren samt braskamin ger karaktär och en extra trivselkänsla. Lättmöblerat med en hel långvägg samt plats för större soffgrupp samt en läshörna. Trägolv. Utgång till verandan under tak samt uteplatsen.

Köket är både gediget och gemytligt och här finns utrymme för både familj och vänner. Vit köksinredning samt arbetsbänkar i massiv ek. Gott om förvarings- och arbetsyta, ett behagligt ljusinsläpp samt utsikt över trädgården från både spisen och diskbänken. Originalträgolv samt tapet från Morris.

Innanför köket finns både badrum samt tvättstuga. Badrummet är helkaklat och utrustat med badkar, handfat, toalett samt förvaringshyllor.

Tvättstugan har tvättmaskin samt torktumlare och här finns även en tvättho. samt grovingång. Klinkergolv.

Övervåning:
Från köket leder den vitmålade trätrappan oss upp till övre plan, och här slås man av den charmiga interiören med massiva trägolv, pärlspont samt takvinklar och originaldetaljer.

Det finns idag tre sovrum här men det största går att dela av till två mindre om man önskar. Det stora rummet används idag som kontor men passar ypperligt även som sovrum. Utanför rummet passerar man två dörrar med förvaring innanför, och även hallen har plats för möblering.

Huvudsovrummet är lugnt och rofyllt med plats för dubbelsäng samt utgång till en stor balkong. Det runda fönstret och tapeten från Morris är ett fint inslag och även i detta rum flödar ljuset in från två väderstreck.

Det tredje rummet används idag som gäst- och syrum och även här är utrymmet gott och lättmöblerat.

Kaklat duschrum med toalett samt dusch och handfat. Härifrån kan man gå ut på balkongen och njuta av den sena kvällssolen.

Vattenburen golvvärme i kök, hall vardagsrum samt tvättstuga och badrum på nedervåningen samt i det stora rummet på ovanvåningen. I övrigt elradiatorer samt eluppvärmt värmegolv.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: 2 483 000 kr varav byggnadsvärde 1 198 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Energideklaration: Utförd 2018-11-23. Energiprestanda 128 kWh/kvm och år. Energiklass G.

Driftkostnad: Totalt ca 49 131 kr/år. Personer i hushållet: 3.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
Uppvärmning:38 000 kr/årVatten/avlopp:4 759 kr/årRenhållning:2 353 kr/årSamfällighet: 500 kr/årFörsäkring:3 519 kr/år
I uppvärmningskostnaden ingår även hushållselen samt daglig laddning av två elbilar.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 524 kr/år

Information Fastighet

Adress: Sandviksvägen 9, 439 34 Onsala. Kungsbacka kommun.

Fastighetsbeteckning: Björmannehög 2:7

Byggnadstyp: Friliggande villa, 1 ½ plan. Byggår: 1930. 1883 och ca 1950.

Byggnadssätt: Grund:Krypgrund och plintgrundGrundmur:Sten/lättbetongStomme:TimmerFasad:TräpanelTakbeklädnad:Lertegel/plåt/pappFönster:2-glasfönster kopplade samt 3-glasfönster isolerUppvärmning:Luft/vatten-värmepump/ vattenburen golvvärme, direktel, braskaminVentilation:SjälvdragVatten/avlopp:Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Besiktigad: Ja

TV och bredband: Bredband: Fiber via Bahnhof.

Storlek: Boarea 130 kvm.Biarea 10 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Tomt: Tomtarea 1 442 kvm. Uteplatsen med verandan är en ombonad plats med rum för sittmöbel i skyddat läge och nås från vardagsrummet.

Bilplats: Garagebyggnad (uppförd 2003) med plats för en bil. Två parkeringsplatser på uppfarten.

Servitut: Rättigheter-förmån: Förmån: Officialservitut Väg, 13-ONS-4288.2.

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Björmannehög GA:2.

Planbestämmelser: Ändring Av Dp (2000-03-29) Byggnadsplan (1966-09-22).

Tillträdesdag: 2019-03-01 00:00:00

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Planritning

Entréplan
Entréplan
Övre plan
Övre plan