Såld

Välrenoverat med fantastiska ytor för familjen

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare
0707-63 04 57 annie.malarborn@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ekspinnaregatan 3

Mölndal Hulelyckan

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
8 rum
Boarea:
145 kvm
Biarea:
145 kvm
Byggår:
1974
Tomtarea:
609 kvm
Adress:
Ekspinnaregatan 3,
431 63 Mölndal

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Nu erbjuds en sällsynt välhållen och gedigen bostad om hela 145 + 145 kvm med möjlighet att utöka boarean ytterligare på vindsplanet. Huset har en utmärkt planering med fyra sovrum på entréplan samt möjlighet till fler sovrum på nedervåningen. Vardagsrum med matsal och öppen spis uppe , stort allrum/kontor och tv-rum på nedre plan, även det med öppen spis. Modernt nytt kök med matplats. Tre toaletter samt dusch på båda planen. Lättskött tomt med uteplats i soligt västerläge. Garage och ytterligare bilparkering på tomten. Bostaden är besiktigad och säljes med en dolda fel-försäkring. Besiktningsprotokoll erhålles av mäklaren.

Här bor man i ett rofyllt och barnvänligt område med närhet till mataffär, förskola, grundskola och gymnasieskola. Bra busskommunikationer samt lätt att ta sig ut till lederna E6/E20. Det är även gångavstånd till fina naturområden och sjöar som Horsikan, Södra Långvattnet, Rådasjön och Stensjön. Bekvämt avstånd till Mölndals centrum och gallerian. Ett rymligt, bekvämt och vackert hem där hela familjen trivs.

Välkommen på visning!

Husets gedigna karaktär gör sig påmind redan i entréhallen där vi möts av ett ljust marmorgolv och mycket rymd. Här finns plats för avhängning och möblering. Från hallen nås en toalett, vars golv också består av marmor. Här finns wc, handfat samt ett fönster.

Vi fortsätter in mot köket som vid renoveringen fått en klassisk modern ton med vita skåpsluckor och fronter samt sobert grått väggkakel och ljusgrå laminatbänkskivor. Tidlös design med rostfria vitvaror, hel kyl och frys, inbyggnadsugn, mikro samt fläkt. Trevlig utformning med fönster ovanför arbetsplatsen och praktiskt med avställningsyta mellan köket och matplatsen. Gott om förvaring i skåpen av fullhöjd. Parkettgolv.

Vardagsrummet har en fin kontakt med trädgården och man har utgång till balkongen/altanen från rummet. Här finns plats för soffgrupp och TV och från soffan har man utsikt över den öppna spisen. Rummets andra del består av en matsal med plats för större sällskap. Parkettgolv.

Föräldrasovrummet har plats för dubbelsäng och sängbord. God förvaring bakom den hela garderobslängan. Parkettgolv.

Ytterligare tre sovrum finns på entréplan. Samtliga har garderobsförvaring och parkettgolv.

Badrum med Höganäskakel i originalutförande. Nyare hörnbadkar samt handfat med kommod och spegelskåp. Fönstret ger ett fint naturligt ljus vilket kompletteras med spotlights i taket.

Trapphallen ner till källarvåningen pryds av ett glasparti vilket låter ljuset nå ut på båda plan. Trappan ner består av mjuka breda eksteg och tar oss ner till tv-rummet. Det fina klinkergolvet med underliggande vattenburen värme ger en komfort utöver det vanliga. Här finns förutom den öppna spisen även gott om fönster för ljusinsläpp och man har byggt en smakfull och praktisk bänk i samma material som golvet vilket ger en perfekt yta för tv:n. Rummet är generöst i storlek och här får man plats med exempelvis soffgrupp samt musikhörna.

I anslutning till rummet ligger en toalett med klinkergolv, utrustad med wc, handfat samt fönster. Här finns även en praktisk matkällare med hyllor för förvaring.

Vi fortsätter in mot det stora utrymme, vilket idag nyttjas som kontor och aktivitetsrum/gym. Här finns möjlighet att dela av och göra sovrum om man så önskar. Praktisk förvaring bakom skjutdörrarna. Klinkergolv. Pannrum med goda förvaringsytor samt ett separat förrådsutrymme.

Dusch och tvättavdelningen har ljust klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Rummet är utrustat med tvättmaskin, torkskåp samt tvättho. Här finns även en duschhörna som avskiljs med en glasvägg.

Nedre plan nås även från en separat källaringång.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: 4 442 000 kr varav byggnadsvärde 3 044 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Energideklaration: Utförd 2019-04-26. Energiprestanda 98 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Driftkostnad: Totalt ca 43 250 kr/år. Personer i hushållet: 2.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
Uppvärmning:27 000 kr/årVatten/avlopp:9 000 kr/årSotning: 250 kr/årFörsäkring:7 000 kr/år
I posten uppvärmning ingår även hushållselen. I posten VA ingår även renhållning.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 524 kr/år

Information Fastighet

Adress: Ekspinnaregatan 3, 431 63 Mölndal. Mölndal kommun.

Fastighetsbeteckning: Tallspinnaren 4

Byggnadstyp: Friliggande villa, 1 plan med källare. Byggår: 1974

Byggnadssätt: Grund:KällareStomme:Trä och lättbetongFasad:Tegel samt träTakbeklädnad:BetongpannorFönster:3-glas isoler, 2-glas samt kopplade fönsterUppvärmning:BergvärmeVentilation:FTX - Mekanisk från- och tilluft med återvinningVatten/avlopp:Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Besiktigad: Ja

TV och bredband: Bredband: Fiber finns installerat.

Storlek: Boarea 145 kvm.Biarea 145 kvm. 8 rum varav 4 sovrum. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Tomt: Tomtarea 609 kvm. Balkongen från både trädgården samt vardagsrummet. Nedanför finns en stenbelagd uteplats med skyddande staket. Här njuter man av solen större delen av dagen och kvällen. Läge väster.

Övriga byggnader: Garage med plats för en bil.

Bilplats: Garage med fjärrstyrd port och plats för en bil. Ytterligare parkeringsplats utanför garaget.

Renoveringar: 2003 - Bergvärme installerades
2009 - Byte av plåttak, panel och port på garage
2011 - Dränering
2012 - Nytt FTX -ventilationssystem
2014 - Ny träpanel och fönster på gavlarna
2015 -Takrenovering (ny papp och pannor)
2015 - Köket renoverades
2017 - Källaren renoverades med ny vattenburen golvvärme. Nya ytterdörrar, källarfönster (v) bytta. Även entrén och gästtoaletten renoverades.

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Mölndal Forsåker GA:1.

Planbestämmelser: Tomtindelning (1970-11-03) Stadsplan (1970-06-15).

Övrigt: Huset är sedan det byggdes förberett för att inreda vinden och vatten och avlopp är redan på plats. Det finns möjlighet att bygga 70 kvm med full ståhöjd och det går att ansluta en fullbred trappa likt den som löper ner till nedre plan.

Tillträdesdag: 2019-10-11 00:00:00

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Mölndal Hulelyckan

Välkommen till Mölndal! Här kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark, som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Mölndals centrum erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och är en knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Omtyckta Stensjön erbjuder en trevlig strandpromenad och badplats. Här kan man även spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott ligger på bekvämt avstånd och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö.

Planritning

Entréplan
Entréplan
Bottenvåning
Bottenvåning