Såld

Gediget hus med generösa ytor och friköpt tomt

Carolina Lindén
ansvarig mäklare
Tjänstledig
0735-16 22 67 carolina.linden@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Vallareleden 36

Utbynäs

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
7 rum
Boarea:
182 kvm
Biarea:
91 kvm
Byggår:
1963
Tomtarea:
1 021 kvm
Adress:
Vallareleden 36,
415 71 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Vi har nöjet att presentera en gedigen villa byggd 1963 i hjärtat av idylliska Utbynäs. För er som söker ett större hus med generösa ytor och många rum är detta hus perfekt, den totala ytan i huset uppgår till 273 m². Här finns många fina originaldetaljer från 60-talet samt fantastiska material så som fiskbensparkett i nästan alla rum, stora fönsterpartier, många bra förvaringsutrymmen, inbyggt garage och en oslagbar planlösning. Huset har haft samma ägare i många år som har tagit väl hand om det, som exempel har bergvärme installerats, taket lagts om och grunden dränerats.

Tomten är friköpt och nås både från huvudgatan Vallareleden och från Månsegårdsgatan som går på nedsidan av huset, där garaget finns. Området är lugnt och barnvänligt. Ta chansen att putsa till den här ädelstenen, det är inte ofta dessa tillfällen ges. Varmt välkomna på visning!

Övre plan
Husets entré är stor och välkomnande med god plats för hatthylla och skoställ och det finns en gästtoalett i anslutning. Rakt fram ligger vardagsrummet, till höger leder trappan ner till de andra planen och till vänster ligger köket. Väggarna är ljust tapetserade och på golvet ligger en vacker fiskbensparkett som sedan fortsätter i resten av huset.

Vardagsrum och matsal
Vardagsrummet är husets hjärta. Detta magnifika sällskapsrum sträcker sig längs med hela husets långsida och i vinkel mot framsidan. Fantastisk fiskbensparkett över hela ytan, ljusa tapetserade väggar och stora fönsterpartier åt samtliga riktningar. Här finns gott om plats för att dela av om man önskar få ett sovrum på detta plan och ändå ha ett mycket stort vardagsrum kvar. Detta härliga rum är idag möblerat med matsalsmöbler, soffgrupp och en läshörna. Här finns ett inbyggt vitrinskåp och en vacker öppen spis (den är dock ej i bruk).

Kök
Hemtrevligt kök goda arbetsytor intill ett stort fönsterparti från vilket man ser ut över gatan och skymtar Utby kyrka som ligger snett mittemot. Skåpluckor i trä, laminatbänkar och ljust kakel med ljusa mönstrade tapeter. Här finns spis, fläkt, kyl, frys och diskmaskin.

Mellersta plan
Husets mittenplan inrymmer sovrumsavdelningen. I mitten ligger ett allrum med plats för soffgrupp och utgång till balkongen som ligger på nedsidan av huset, beläget mot trädgården i soligt västerläge. Från allrummet når man badrummet som är av äldre standard med plastmatta på golvet och kakel på väggarna, där toalett, bidé, handfat och dusch finns. Från allrummet nås också fyra rymliga sovrum med garderober och fiskbensparkett i varje rum.

Nedre plan
Nedför trappan kommer man till en hall med ingång från nedsidan av huset. Från denna hall nås matkällare, torkrum, pannrum, tvättstuga och hobbyrum.

Tvättstuga och toalett
Rymlig tvättstuga som också innefattar dusch, toalett, handfat, tvättho, bänk med skåp under samt tvättmaskin. Klinkergolv och vita målade väggar.

Hobbyrum
Stort och trivsamt hobbyrum som går att använda som sovrum om så behövs. Laminatgolv och vita målade väggar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: 4 827 000 kr varav byggnadsvärde 2 841 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Energideklaration: Utförd 2019-06-11. Energiprestanda 100 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Driftkostnad: Totalt ca 35 996 kr/år. Personer i hushållet: 2.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El:7 664 kr/årUppvärmning:13 155 kr/årVatten/avlopp:5 471 kr/årRenhållning:1 720 kr/årFörsäkring:5 891 kr/årÖvrigt:2 095 kr/år
Övrigt avser försäkring för Bergvärmepannan från Artic Seads AB
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 524 kr/år

Information Fastighet

Adress: Vallareleden 36, 415 71 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Utby 49:6

Byggnadstyp: Friliggande villa, 2 plan + sutterräng. Byggår: 1963

Byggnadssätt: Grund:KällareStomme:Trä och betongFasad:TegelTakbeklädnad:BetongpannorFönster:2-glasfönster koppladeUppvärmning:Bergvärme vattenburenVentilation:SjälvdragVatten/avlopp:Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Besiktigad: Ja

TV och bredband: TV: Analogt. Bredband: Fiber finns i området, för mer information om prisuppgifter och beställning se https://www.ip-only.se.

Storlek: Boarea 182 kvm.Biarea 91 kvm. 7 rum varav 4-6 sovrum. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Tomt: Tomtarea 1 021 kvm. Trädgårdstomt med gräsmatta, häck och fruktträd. Balkong från allrummet i västerläge.

Bilplats: Garage med infart från Månsegårdsgatan, inbyggt i soutterängplanet. Plats för en bil plus cyklar/motorcyklar.
Parkering intill garaget med plats för två bilar. I övrigt parkering utmed gatan längs Vallareleden.

Renoveringar: 2018: Fönster reparation av glas, omkittning.
2017: Skorsten plåtbubbla till skorsten samt blyad topp.
2015: Skorsten byte av skorstensplåt samt målning av bubbla.
2013: Hiss demontering av handikapphiss.
2013: Anticimex försäkringsbesiktning.
2013: VVS rörarbeten, blandare i kök och dusch.
2011: Tak fastsättning av nocka samt rensning av rännor.
2011: Invändigt nya trappmattor.
2010: Invändigt spackling, målning, tapetsering inkl tapetsering hall, målning golv pannrum, räcken, radiatorer.
2010: Bergvärme inställning av termostat.
2010: Luft byte av 2 friskluftsventiler.
2009: Bergvärme installation av bergvärmepanna.
2009: Bergvärme elarbeten till bergvärmepanna.
2007: Sotare brandskyddskontroll.
2005: VVS renovering av tvättstuga, badrum och diverse arbete wc, rör etc.
2004: Invändigt spackling av golv i duschrum, tätskikt, montering av klinker, montering av golv i allrum nedre plan.
2004: Tomt ny trädgårdsanläggning samt plattyta.
2004: VVS byte av bidé, ompackning av kranar samt diverse underhåll.
2003: Dränering dränering av hela huset runtom.
2002: Takomläggning med ny papp, läkt, betongpannor samt taksteg.

Gemensamhetsanläggningar: Samfällighet: Göteborg Bergsjön S:8, Samfällighet: Göteborg Utby S:26, Samfällighet: Göteborg Utby S:27, Samfällighet: Göteborg Utby S:32, Samfällighet: Göteborg Utby S:34, Samfällighet: Göteborg Utby S:37.

Planbestämmelser: Tomtindelning (1944-12-08) Stadsplan (1941-07-18).

Tillträdesdag: 2019-11-07 00:00:00

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Utbynäs

Nordöst om Göteborg ligger den natursköna stadsdelen Utby som har blivit ett populärt område de senaste åren. Utby är en egnahemstadsdel i ett lugnt, trivsamt och barnvänligt område. Området som började bebyggas i början av 1900-talet består nästan uteslutande av egnahemshus, radhus och lite pampigare villor. Området har en härlig atmosfär med blandad äldre och modern bebyggelse samt en storslagen natur.

Närheten och de goda kommunikationerna till både Göteborgs centrum och Partille centrum med bland annat Allum köpcentrum gör området väldigt attraktivt. I Utby finns mataffär, pizzerior, gatukök, frisörer och café samt förskolor och skolor. Flera busslinjer trafikerar in till centrum och det finns även gott om gång- och cykelvägar. Att närområdena Kviberg och Gamlestaden befinner sig i en starkt expansiv fas med nybyggnationer och ett nytt resecentrum bidrar ytterligare till att Utby är ett populärt område.

Närmsta rekreationsområde är Fjällbo Ängar och Fjällboberget som har massor av naturstigar, små grottor och inte mindre än 180 klättringsleder med varierande svårighetsgrad. Uppe på bergets topp väntar en storslagen utsikt över Göteborg och ända ut till skärgården. En fem kilometer lång led sträcker sig från Fjällbo till Bergsjön som är en fin badsjö med klippstränder.

Planritning