Såld

Arkitektritat och unikt hem i stram skandinavisk design med enorm takterrass

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se
Emelie Tolinsson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Exklusivt

Rundradiogatan 49

Järnbrott

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
8 rum
Boarea:
280 kvm
Biarea:
40 kvm
Byggår:
2017
Tomtarea:
756 kvm
Adress:
Rundradiogatan 49,
421 35 Västra Frölunda

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

THE CONCRETE HOUSE i Järnbrott. Unik arkitektritad villa från 2017 ritad av Arctic Studio. Attraktivt belägen på lugn återvändsgata med enorm takterrass om ca 160 kvm. Här har design och smarta lösningar fått stå i fokus och bidragit till både stilsäker elegans och en enklare vardag. Man kan njuta av skådespelet i bladverken från skogen utanför året om som ständigt varierar. En perfekt placering mitt emellan pulserande innerstad, oslagbara naturområden, salta bad och ett enormt utbud av shopping samt servicebutiker. Helt perfekt!

Stram design med stora glaspartier och noggrant utvalda material bidrar till att skapa en samstämmighet med naturen och suddar ut gränsen mellan inne och ute. Smakfulla, kreativa och inspirerande detaljer präglar denna gedigna byggnad. Funktionalistisk nutida arkitektur när den är som bäst! Hela fastigheten genomsyras av rymd och öppenhet som inger frihetskänsla och sociala möten. De raka linjerna och stora fönsterpartierna ger rymd och fina ljusflöden i kombination med generösa utrymmen för hela familjen med sex sovrum, två stora vardagsrum samt tre badrum och en gästtoalett. Betong möter putsade innerväggar och vackra fönstersmygar i björkplywood, som också återfinns i husets alla innertak.

Ett helt fantastiskt boende som förenar arkitektonisk perfektion med vardagens mjuka värden.

Välkommen till detta arkitektritade hus om totala 320 m² (280 m² boarea+40 m² biarea) i två plan:

ENTRÈPLAN
Entré med välkomnande utsikt mot husets skjutdörrsparti som leder ut till en av de många uteplatserna. Mycket väl tilltaget rum med gott om förvaringsmöjligheter för både ytterkläder och skor som passar en stor familj. Inbjudande med det varma betonggolvet som möter de kalkstensputsade väggarna. Praktiskt med gäst-wc i anslutning till hallen.

Integrerat kök, matplats och vardagsrum om ca 70 m² med ljusinsläpp i flera väderstreck.

Stilsäkert svart kök med fokus på den gemensamma samlingsplatsen kring den fantastiskt generösa köksön. Integrerade köksskåp samt dubbla kylar och frysar under trappan. Varmluftsugn, micro, induktionshäll, takintegrerad fläkt, dubbla diskmaskiner samt dubbla kökshoar. Allt är noga genomtänkt för hur man som familj bäst nyttjar kökets yta. Arbetsbänk i björk utan skarv utgör kökets mittpunkt. Avsikten är att skapa en plats för att göra matlagningen och allt som hör därtill enkelt, roligt och socialt.
Direkt åtkomst till uteplatsen som sträcker sig som ett U längs tre av de fyra fasaderna. Perfekt frukostställe direkt utanför det stora fönsterpartiet med skjutdörr från Velfac. Skogen och berget på baksidan möter träaltanen. En liten damm med porlande vatten speglar sig i det enorma fönstret som osynligt livar med den svarta putsade fasaden.
Den naturliga matplatsen inomhus är placerad invid det stora fönstret och här finns det möjlighet för ett sällskap om minst 10 personer att äta middag. Alla fönster är inramade med vacker björkplywood som också återfinns i husets alla innertak. Mjukt material bryter av mot den putsade innerväggen och det vaxade betonggolvet.
Vardagsrummet är mer privat med ett fönster mot berget samt två högt placerade fönster mot husets entrésida. Plats för soffor, tv-möbel och övrigt möblemang. Integrerad belysning i fönsternischens ovankant är mycket stämningshöjande kvällstid.
Förbi köket finner man ett sovrum som idag används som master bedroom. Gott om plats för kläder i med skjutdörrsgarderober. I anslutning till detta rum finns ett badrum med dusch, wc, kommod och handfat.
Väl tilltagen tvättstuga finns även på entréplan. Lång arbetsbänk ovan tvättmaskin av modell Electrolux Ultra Care A Class Eco, 9 kg samt torktumlare, även den från Electrolux, Delicate Care. Praktiskt med stilrent klinkergolv och även här vackra fönstersmygar och tak i björkplywood som bryter av och skapar en mjukhet i rummet. Gott om förvaringsutrymme tack vare väggfast elfasystem med hyllor upp till tak. Invändig utgång till garage är via tvättstugan.


VÅNING TVÅ
Den stilrena trappan i björk leder upp till husets andra sociala sällskapsrum. Här skapar man, leker och umgås. Rummet är stort och pampigt med sina fönsterplaceringar. Detta våningsplan är tillägnat familjen och eftersom huset har hela fem sovrum här får den stora familjen plats. Även gäster kan stanna över. Alla sovrum inrymmer säng och tillhörande möblemang, vissa även dubbelsäng och större förvaringsmöbler. Gemensamt för alla är den harmoniska färgskalan med de putsade väggarna, de öppningsbara fönstren från Velfac samt betonggolv med komfortabel golvvärme. På detta våningsplan finns även här två helkaklade badrum med takdusch och fast glasvägg, kommod med handfat samt vägghängd wc. Alla husets badrum består av grå klinkerplattor a 60x60.

Klädförvaring i både garderober samt klädkammare.


TAKTERRASS
Stor takterrass med trädäck som erbjuder den där perfekt platsen att hänga på en varm sommardag. Här har man ett eget litet paradis utan insyn med sol från morgon till kväll med utsikt mot skogen. Tack vara de generösa (ca) 160 kvadraten får man plats med både långbord, loungehörna och till och med ett utekök. El, vatten och avlopp är uppdraget och tack vare att takbjälklagets bärighet har förstärkts skall här finnas möjlighet till att placera en mindre pool eller spabad. Takterrassen är den perfekta platsen för varma sommarkvällar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: 9 118 000 kr varav byggnadsvärde 6 800 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Energideklaration: Utförd 2019-09-04. Energiprestanda 141 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Driftkostnad: Totalt ca 28 737 kr/år. Personer i hushållet: 5.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El:13 075 kr/årVatten/avlopp:6 332 kr/årRenhållning:2 330 kr/årFörsäkring:7 000 kr/år
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Information Fastighet

Adress: Rundradiogatan 49, 421 35 Västra Frölunda. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Järnbrott 210:5

Byggnadstyp: Friliggande villa, 2 plan med takterrass. Byggår: 2017

Byggnadssätt: Grund:BetongStomme:BetongFasad:PutsTakbeklädnad:PappFönster:2-glasfönster isolerUppvärmning:Luft/vattenvärmepump -Vattenburen golvvärme 2 planVentilation:Mekanisk frånluftVatten/avlopp:Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Besiktigad: Ja

TV och bredband: TV: Mobilt bredband Telenor. Bredband: Idag har man mobilt bredband som fungerar mycket bra. Förfrågan om anslutning till fiber är utskickad till boende i området. Anslutningsavgiften ligger på 25.000 kr. Under hösten kommer mer information kring fiber och vilka ledtider som gäller.

Storlek: Boarea 280 kvm.Biarea 40 kvm. 8 rum varav 6 sovrum. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Tomt: Tomtarea 756 kvm. Thuja Smaragd möter tomtgräns mot granne och väg. Gräsmatta, vackra planteringar och vacker naturtomt omringar huset. En stor träaltan går längs tre av fasaderna. Takterrass med trädäck.

Övriga byggnader: Potentiell möjlighet att bygga attefallshus på tomten finns.

Bilplats: Minst fyra bilar kan parkeras utanför huset mot gatan på grusuppfart. I garage kan en bil parkeras.

Servitut: Rättigheter-last: Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 1480K-2013F126.2.

Planbestämmelser: Detaljplan (2012-06-19).

Övrigt: Golven består av stålslipad och vaxad betong.
De tjocka stenväggarna är murade av lättbetongen Siporex som också är ett bra isolermaterial. Fasaden består av en silikatputs i mattsvart i kulören (NCS-kod) S8500-N.
Bioetanolspis, Kollektivrör, i vardagsrum. Homogena materialval ger mindre underhåll samt ger ett rejält och gediget intryck.


OMRÅDET JÄRNBROTT/FRÖLUNDA
Frölunda erbjuder mycket god service för de boende, både i de egna kvarteren och vid Frölunda torgs moderna köpcentrum. Frölunda Kulturhus, alldeles intill, är ett hus för alla sinnen och alla åldrar. Vill man få mer av stadsliv, ligger Göteborgs centrum på nära avstånd. Frölunda Torg är knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljer finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Familjehuset Trädet och Ungdomens hus 1200 kvadrat är två mötesplatser för familjer, barn och ungdomar.

Möjligheterna till ett aktivt liv är många. Ruddalens Idrottscentrum har bl.a. skrinnarbana, motionsslingor och bollplaner. I närheten av Frölunda Torg ligger flera träningsanläggningar. Vid Välen finns golfbana, bollplaner och baskethall.

Skogen och havet ligger på nära avstånd. Ruddalens stora grönområde inbjuder till promenader, utflykter och friluftsliv. Med cykel eller buss tar man sig lätt ner till Askimsvikens eller Näsets badplatser.

Frölunda inbjuder till ett behagligt boende med natur, service och storstadsliv inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Tillträdesdag: 2019-11-11 00:00:00

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Västra Göteborg

Saltstänkta klippor, båtliv och staden om hörnet


Välkommen till de västra delarna av Göteborg, en härlig del av staden som har närhet både till storstadslivet och havet! Här finns flera havsnära områden såsom Kungsten, Ekebäck, Grimmered, Nya Varvet, Långedrag, Påvelund, Fiskebäck, Önnered, Näset, Askim, Hovås och Billdal. Majoriteten av bostäderna utgörs av radhus- och villaområden men även flerbostadshus med bostadsrätter finns. I stort sett varje område har förskolor, grundskolor och närservice och de stora köpcentrumen Frölunda Torg, Högsbo 421 och Sisjön erbjuder ett stort utbud av butiker, matställen och träningsanläggningar. Frölunda Torg är en stor knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer, varifrån det går snabbt och lätt att ta sig in till de centrala delarna av Göteborg. Utmed havet och kusten finns gott om badvikar, salta klippor och småbåtshamnar.

I Västra Göteborg lever du med havet och grönskan inpå knuten och med storstadspuls nära till hands. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning