Såld

Arkitektritad exklusiv design

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se

Lundin Fastighetsbyrå

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Exklusivt

Dalenvägen 22

Kullavik

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
7 rum
Boarea:
243 kvm
Biarea:
1 kvm
Byggår:
1965
Tomtarea:
1 645 kvm
Adress:
Dalenvägen 22,
429 30 Kullavik

Beskrivning

Ett sällsynt högkvalitativt hem med idylliskt läge utan insyn högst upp på attraktiva Dalenvägen. Under 2005 genomgick huset en totalrenovering, vilket resulterade i den moderna tappning det har idag. Villan som karaktäriseras av ljus och rymd, erbjuder stora sällskapsytor med generösa fönsterpartier i alla väderstreck så att rummen fullständigt badar i ljus.

Ni välkomnas in i en öppen planlösning där matplatsen och köket möts med viss avskärmning i form av en köksö. Detta skapar en naturlig plats att samla den stora familjen på. När temperaturen stiger når ni enkelt hemmets altan direkt från köket. I anslutning till matsalen finner ni den generöst tilltagna sällskapsytan där eldstaden mitt i rummet ger en rustik känsla till det annars moderna hemmet. Sällskapsrummet har stora fönsterpartier samt glasdörrar som ansluter vardagsrummet med altanen. Från vardagsrummet når ni även den uppvärmda poolen som kan användas året runt. I vinkelbyggnaden, som är avsedd för de yngre i familjen, finner ni ett av entréplanets badrum som även har bastu, ett allrum, tre sovrum, ett tvättrum samt två förråd. Övervåningen ger föräldrarna en frizon att koppla av på med eget avskilt sovrum, balkong, kontor, badrum med spakänsla och varsin walk in closet.

Här bor ni i en modern och exklusiv villa med genomtänka bekvämligheter som bland annat centraldammsugare och golvvärme i hela huset. På Dalenvägen 22 finner ni inte bara ett hus, här finner ni ett hem för hela familjen.

Välkomna på visning, och välkomna hem!

Entréplan:
Du välkomnas in i ett modernt boende med generösa fönsterpartier som gör att entréplanet fullständigt badar i ljus. Här finns ett kök i neutral färgskala som har en perfekt balans mellan öppen planlösning och bekväm avskärmning. I anslutning till köket har ni en matplats som rymmer ett större matbord med plats för minst åtta personer. Från köket når ni även hemmets altan där middagar med fördel avnjuts under sommarhalvåret. Stort vardagsrum med flertalet utgångar till hemmets uteplats och trädgård. De stora fönsterpartierna i tre väderstreck skapar en känsla av rymd och luftighet. Mitt i vardagsrummet finner ni hemmets rustika eldstad som ger en klassisk känsla i ett annars modernt hem. I anslutning till köket finner ni den tillbyggnad som är avsedd för ungdomarna i familjen, som med den egna ingången samt eget vardagsrum blir en naturlig samlingspunkt för barnen. Här finner ni tre stora sovrum, badrum med bastu, tvättrum och två förråd. Från hallen når ni även ett mindre badrum.

Övre plan:
Ta spiraltrappan upp till övervåningen där ni via en hängbro med glasade sidor leds till en kontorsyta med en imponerade glasvägg och fransk balkong. Härifrån har ni vacker utsikt mot grönskan utanför. På andra sidan bron finns master bedroom med sina två tillhörande klädkammare och en härlig balkong med utsikt över trädgården och poolområdet. Här finns även ett större badrum med alla förnödenheter och bubbelpool.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: 5 561 000 kr varav byggnadsvärde 3 078 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Energideklaration: Utförd 2019-09-02. Energiprestanda 103 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Driftkostnad: Totalt ca 65 300 kr/år. Personer i hushållet: 4.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El:45 000 kr/årVatten/avlopp:7 000 kr/årRenhållning:4 800 kr/årFörsäkring:8 500 kr/år
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 874 kr/år

Information Fastighet

Adress: Dalenvägen 22, 429 30 Kullavik. Kungsbacka kommun.

Fastighetsbeteckning: Spårhaga 2:101

Byggnadstyp: Friliggande villa, 2 plan. Byggår: 1965

Byggnadssätt: Grund:BetongStomme:LättbetongBjälklag:TräFasad:Träpanel, puts samt lättbetong. Takbeklädnad:Betongpannor Fönster:Isolerglas 2-glasUppvärmning:BergvärmeVentilation:Mekanisk frånluftVatten/avlopp:Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Besiktigad: Ja

TV och bredband: TV: Fiber, Telia. Bredband: Fiber, Telia.

Storlek: Boarea 243 kvm.Biarea 1 kvm. 7 rum varav 4 sovrum. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Tomt: Tomtarea 1 645 kvm. Rymlig altan om ca 75 kvadratmeter med soldäck samt pool.
Balkong från master bedroom med härlig utsikt över tomten och poolområdet.

Bilplats: Parkering på uppfart samt garage.

Renoveringar: 2005.

Servitut: Rättigheter-last: Last: Officialnyttjanderätt Tele, 13-IM2-50/1090.1.

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Kyvik GA:16.

Planbestämmelser: Detaljplan (1994-04-14) Byggnadsplan (1966-10-19).

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kullavik

I Kullavik får man njuta av hav och vacker natur och samtidigt ha nära tillgång till storstadslivet. Kullavik ligger på behändigt avstånd mitt emellan Göteborg och Kungsbacka. Området har stor charm, vindlande vägar och blandad bebyggelse. För hundra år sedan var Kullavik ett bondesamhälle med enstaka sommarhus, som tågen på Säröbanan passerade. Spår av detta finns kvar än idag. Gamla banvallen är idag en fin cykelväg. Kullavik, som tillhör Kungsbacka kommun, är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera vackra skogar med promenadstigar och motionsslingor. I naturreservatet Sandsjöbacka finner man vandringsleder och i Särö finns golfbanor. Hamnen har en central roll och större delen av året pågår segling och båtliv. Kullaviks skärgård erbjuder ett härligt liv sommartid där mysiga badvikar och öar ligger som pärlor på rad. Affärer, matställen och närservice finns i Kullaviks centrum och Särö centrum, som ligger 5 minuters bilväg bort.

Planritning