Såld

Charmigt och välskött med privat läge och utsikt

Carolina Lindén
ansvarig mäklare
Tjänstledig
0735-16 22 67 carolina.linden@lundin.se

Lundin Lerum

Med Lundin Lerum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Olstorpsvägen 112

Gråbo Olstorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
3 rum
Boarea:
57 kvm
Biarea:
22 kvm
Byggår:
1940
Tomtarea:
1 743 kvm
Adress:
Olstorpsvägen 112,
443 70 Gråbo

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Med ett naturskönt läge och en slående utsikt finns nu ett välskött och charmigt litet hus till salu. Perfekt för er som vill bo lantligt men ändå nära samhället eller för dig som bara vill ha ro i själen. Från tomten och den stora altanen njuter man av den fantastiska utsikten över det öppna landskapet som sträcker ut sig nedanför fastigheten. Huset som är på 57 kvm plus källare har allt man kan önska, så som vardagsrum med öppen spis, fräsch nyrenoverat badrum, mysigt kök och en charmig vindsvåning med sovrum och allrum. Som komplement finns dessutom en fin gäststuga som är isolerad och inredd. Huset är högt beläget på tomten och läget är mycket privat. Trädgården är välskött med många mysiga miljöer och bjuder bl.a. på ett fint växthus som går att använda som ett uterum, en vacker fiskdamm och en mysig hammock som hänger under en stor gran.

Olstorp är en naturskön del av Gråbo som till stora delar har ett lantligt läge. Via fina gång och cykelbanor samt buss tar man sig snabbt in till Gråbo centrum där god närservice finns så som t.ex. mataffär, vårdcentral, butiker m.m. Bra kommunikationer in till Göteborg med bl.a. direktbuss som tar 30 minuter.

Varmt välkomna på visning!

Hall
Välkomnande hall med vita målade väggar och laminatgolv. Till höger om hallen ligger badrummet, rakt fram ligger köket och till vänster finner vi vardagsrummet.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med charmigt brädgolv och öppen spis. Ljust och fint med vita väggar och fönsterpartier i två olika riktningar. Här finns utgången till altanen och den fantastiska utsikten.

Badrum
Fräscht badrum som totalrenoverades 2017 med helkaklade väggar i vitt och mörkgrått klinkergolv med golvvärme. Här finns toalett, kommod samt dusch.

Kök
Trivsamt kök med plats för ett mindre matbord och vacker utsikt. Laminatgolv och vita tapeter. Tacksamt med förvaring under trappan i form av ett stort skafferi kombinerat med städskåp. Utrustningen består av spis med ugn och fläkt, kombinerad kyl och frys samt en bänkdiskmaskin placerad under vasken.

Övervåningen
Charmig vindsvåning med vitmålat trätak och laminatgolv. Fönster på varje gavel som gör att det skulle gå att dela till två separata rum. Den första delen av vindsvåningen används idag som ett allrum med läshörna och skrivbordshörna, den andra delen är ett sovrum med gott om plats för en dubbelsäng samt tillhörande sängbord.

Källaren
I källaren som nås utifrån finns pannrum och tvättstuga samt gott om plats för förvaring.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: 1 166 000 kr varav byggnadsvärde 495 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Energideklaration: Utförd 2013-04-17. Energiprestanda 140 kWh/kvm och år.

Driftkostnad: Totalt ca 39 625 kr/år. Personer i hushållet: 2.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
Uppvärmning:16 482 kr/årVatten/avlopp:4 791 kr/årRenhållning:1 197 kr/årSotning: 137 kr/årÖvrigt:17 018 kr/år
Övrigt avser nätavgiften från Lerums Energi.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 524 kr/år

Information Fastighet

Adress: Olstorpsvägen 112, 443 70 Gråbo. Lerum kommun.

Fastighetsbeteckning: Fröstebo 1:12

Byggnadstyp: Friliggande villa, 1 ½ plan med källare. Byggår: 1940

Byggnadssätt: Grundmur:BetongStomme:TräBjälklag:TräFasad:TräTakbeklädnad:BetongpannorFönster:IsolerglasfönsterUppvärmning:Vattenburen värme - kombipanna, Luft/luftvärmepumpVentilation:SjälvdragVatten/avlopp:Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Besiktigad: Ja

TV och bredband: TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Storlek: Boarea 57 kvm.Biarea 22 kvm. 3 rum varav 1-2 sovrum. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Tomt: Tomtarea 1 743 kvm. Mysig och till stora delar insynsskyddad och sluttande tomt med gräsmatta och synliga berghällar. Mycket välskött med många mysiga miljöer som t.ex en fin trädgårdsdamm med karpar, ett växthus med möjlighet att använda som ett uterum och en hammock som hänger under en stor gran. m.m. Altan som går i vinkel runt huset, som nås från trädgården och från vardagsrummet. Sol från morgon till sen eftermiddag.

Övriga byggnader: Fristående gästhus, isolerat och uppvärmt.
Växthus med odlingar och plats att sitta och äta i.

Bilplats: Grusad parkeringsplats med plats för upp till fyra bilar.

Renoveringar: 2013 - ny tvättmaskin och torktumlare
2014 - inrett friggebod till gäststuga
2014 - byte av elcentraler och framdragning av el till gäststuga
2014 - byggt växthus
2014 - installerat hemlarm
2015 - fönsterbyte
2015 - installerat fiber
2016 - ny ytterdörr och källardörr
2016 - målning fasad
2016 - ny spis
2016 - grävt damm
2017 - renoverat badrum
2019 - målat altanräcke.

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Lerum Fröstebo GA:2.

Tillträdesdag: 2019-12-02 00:00:00

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Gråbo Olstorp

Gråbo är ett samhälle nordost om Göteborg som ligger i Lerums kommun beläget vid sjön Mjörn. Bebyggelsen präglas av villor, radhus och några flerbostadshus som mestadels är från 1960- och 1970-talet. Landskapet är rogivande med natursköna omgivningar och flertalet sjöar varav den största är vackra Mjörn. Här kan man ägna sig åt både fiske och båtliv. I Gråbo finns även bland annat Stora Lundby golfklubb samt Gråbo ridklubb.

I Gråbo bor man bekvämt och prisvärt på ca 40 minuters pendlingsavstånd till Göteborg. Det finns även bra bussförbindelser och från tågstationen i Stenkullen går pendeltåget mellan Göteborg och Alingsås.

I Gråbo finns ett flertal förskolor och grundskolor upp till årskurs 9. Gråbo har genomgått en stor omorganisation för de kommunala grundskolorna där de tre största skolorna har fått olika inriktningar. Närmsta gymnasium ligger i Lerum. I Gråbo centrum finns service som vårdcentral, apotek, bibliotek och livsmedelsbutiker. Gråbo centrum står inför sin största förvandling på många år och de närmaste fem åren kommer det byggas cirka 200 bostäder, verksamhets- och handelslokaler.

Planritning