Såld

Enastående arkitektonisk stilfullhet med slående vy

Emelie Tolinsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Härryda

Med Lundin Härryda får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Exklusivt

Nysätervägen 5

Mölnlycke

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
6 rum
Boarea:
150 kvm
Biarea:
27 kvm
Byggår:
2007
Tomtarea:
349 kvm
Adress:
Nysätervägen 5,
435 39 Mölnlycke

Beskrivning

Ett helt unikt tillfälle att förvärva detta stilfulla och moderna hem med frontläge mot Ötjärns badplats. Nu kan vi erbjuda detta boende med alla rätt. Optimal planlösning, den strama moderna arkitekturen och en fantastisk utsikt utgör tre grundelement som gör detta hem till en harmonisk perfektion. Det är första gången som en av dessa frontvillor, som har fått Rödfärgspriset 2008, är till salu. Mer information finns på vår hemsida - kontakta mäklaren för frågor och funderingar.

Attraktivt belägen på lugn gata med tre stora altaner/balkonger. Här har design och smarta lösningar fått stå i fokus och bidragit till både stilsäker elegans och en enklare vardag. Man kan njuta av skådespelet i bladverken från skogen och sjön utanför som ständigt varierar. En perfekt placering mitt emellan oslagbara naturområden, sköna bad och ett bra utbud av shopping samt servicebutiker. Nära gångavstånd till förskolor, skolor, elljusspår för friska löpturer året runt. 15-20 minuter in till Göteborg med bil. Helt perfekt!

Stram design med stora glaspartier och noggrant utvalda material bidrar till att skapa en samstämmighet med naturen vilket suddar ut gränsen mellan inne och ute. Smakfulla, kreativa och inspirerande detaljer präglar denna gedigna byggnad. Funktionalistisk nutida arkitektur när den är som bäst! Hela fastigheten genomsyras av rymd och öppenhet som inger frihetskänsla och sociala möten. De raka linjerna och stora fönsterpartierna ger rymd och fina ljusflöden i kombination med generösa utrymmen för hela familjen med fyra sovrum, två stora vardagsrum samt två badrum.

Ett helt fantastiskt boende som förenar arkitektonisk perfektion med vardagens mjuka värden.

ENTRÉPLAN

Stilsäkert kök med fokus på den gemensamma samlingsplatsen mellan kök, vardagsrum och matplats. Varmluftsugn, micro, induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin, kyl och frys i fullhöjd samt köksho. Allt är noga genomtänkt för hur man som familj bäst nyttjar kökets yta. Arbetsbänk i ek med goda arbetsytor. Avsikten är att skapa en plats för att göra matlagningen och allt som hör därtill enkelt, roligt och socialt.
Direkt åtkomst till uteplatsen som sträcker sig längs fasaderna. Perfekt frukostställe direkt utanför de stora fönstren med hajomparti och lamellgardiner. Skogen och sjön i sydvästläge möter blicken från alla de stora fönsterpartierna och uteplatserna.
Den naturliga matplatsen inomhus är placerad invid det stora fönsterpartiet upp till nock och här finns det möjlighet för ett sällskap om minst 8 personer att äta middag.
Vardagsrummet är av bra storlek. Plats för soffor, tv-möbel och övrigt möblemang. Kryp upp i soffan framför braskaminen en kall höstdag med en kopp te och njut av utsikten.
Invid entrén finns ett stort badrum med dusch. Vitt kakel och mörkt klinker. Stilfullt med integrerad spegel och hyllplan ovan handfat. Extra förvaring i väggfast skåp. I anslutning till entrén finns dessutom en praktisk klädkammare som rymmer alla ytterkläder och mer därtill. Till höger från entrédörren sett ligger husets första sovrum. Hörnfönster samt skjutdörrsgarderob pryder rummet.

VÅNING TVÅ

Den platsbyggda stilrena trappan leder upp till husets bro som binder samman våningens rum. Här skapar man, leker och umgås. Båda sovrummen har plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Gemensamt för dessa är den harmoniska färgskalan, de öppningsbara fönstren samt fint parkettgolv med komfortabel golvvärme. På detta våningsplan finns även här ett helkaklat badrum med takdusch och fast glasvägg, kommod med handfat samt en vägghängd wc. Master bedroom ligger med sjöläge och här har man en bedårande utsikt över naturen - framförallt från sovrummets stora balkong. Väggarna är målade i en lugn grågrön ton av mint och en stor och rymlig klädkammare.
På andra sidan finns ytterligare ett stort sovrum som går att dela av till två mindre. Ljust, rymligt och goda förvaringsmöjligheter tack vare skjutdörrsgarderoben.

SUTERRÄNGPLAN

Det nedre allrummet bjuder på stora ytor som utgör större delen av våningen, en magnifik sällskapsdel där ljusinsläppet är näst intill obegränsat från stora glaspartier. Dessa inkluderar även direktaccess till uteplatsen som ligger skyddad under balkongen där man kan sitta även om regnet faller. Här kan du möblera luftigt med loungedel, grill, matbord och vilstolar på en underbar uteplats i anslutning till trädgården. Här får familjen fantastiska ytor för avkoppling, gästfrihet och umgänge både till vardags och tillsammans med släkt och vänner, i ett rum som rymmer stora soffgrupper.
Intill allrummet finns ett vilsamt kontor som även passar utmärkt som sovrum eller gästrum. Ett stort fönster och enastående utsikt mot sjön.
Under och innanför trappen finns ett förråd. Stor och rymlig tvättstuga är placerad på detta plan. Bra maskiner, stora ytor för bearbetning av tvätt och upphängning, integrerad strykbräda samt en mängd förvaringsmöjligheter gör detta till ett mycket praktiskt rum.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: 4 269 000 kr varav byggnadsvärde 2 909 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Energideklaration: Utförd 2020-02-05. Energiprestanda 105 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Driftkostnad: Totalt ca 35 000 kr/år. Personer i hushållet: 4.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El:6 000 kr/årUppvärmning:17 000 kr/årRenhållning:6 000 kr/årFörsäkring:6 000 kr/år
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 874 kr/år

Information Fastighet

Adress: Nysätervägen 5, 435 39 Mölnlycke. Härryda kommun.

Fastighetsbeteckning: Kullbäckstorp 2:372

Byggnadstyp: Friliggande villa, Byggår: 2007

Byggnadssätt: Grund:BetongplattaGrundmur:BetongStomme:Betong samt träBjälklag:TräFasad:TräTakbeklädnad:RheinzinkUtv plåtarbeten:RheinzinkFönster:2- samt 3-glasfönsterUppvärmning:Fjärrvärme med vattenburen golvvärme i alla planVentilation:Mekanisk frånluftVatten/avlopp:Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Besiktigad: Ja

TV och bredband: Bredband: Fiber Telenor.

Storlek: Boarea 150 kvm.Biarea 27 kvm. 6 rum varav 3-4 sovrum. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Tomt: Tomtarea 349 kvm. Gräsmatta mot sjön samt stenläggning, planteringar och grusuppfart på framsidan.

Övriga byggnader: Kallförråd samt uppvärmt förråd (el).

Bilplats: Grusuppfart där en bil kan stå under tak samt två till bilar parkerade på uppfarten.

Renoveringar: Hela huset är nymålat invändigt 2020.
Fasaden målades om 2019.

Planbestämmelser: Detaljplan Vattenskyddsområde Vattenskyddsområde Vattenskyddsområde.

Övrigt: Alla som bor i området har möjlighet att gå med i bastuföreningen för att kunna njuta av vedeldade bastubad.

Löpspår finns utanför dörren och en kort promenad bort finns en anlagd motionsslinga på 9-10 kilometer som går runt Finnsjön samt utomhusgym. I området finns badsjöar, närhet till buss som går var 10.e minut in till stan utan byten. Närhet till förskola, skola, mataffär.

Närhet till;

Sjö/Naturområde 0,1 km
Matbutik 1 km
Buss/spårvagnshållplats 0,2 km
Förskola 0,3 km
Skola 1 km
Motionsspår 0,2 km
Träningsanläggning 2 km
Shopping 2 km

Rödfärgspriset

”Nysäter bostadsområde i Mölnlycke, är ritat av Margareta Diedrichs, Pernilla Nordén, Gunilla Lindahl och PeGe Hillinge på Sweco Architects i Göteborg. Byggherre har varit SBC, Sveriges Bostadsrättscentrum. Området har vunnit Rödfärgspriset 2008, som delats ut vartannat år med start 2002. Bedömningskriterierna utgår från formuleringen Nyskapande modern svensk arkitektur där Falu Rödfärg eller annan slamfärg har haft en framträdande roll för helheten.”

- Citat från GP.
Som material användes stående träpanel med svart slamfärg, liggande cederträpanel, naturstensmurar, skifferklädd murstock samt zinkplåt till taken. Samtliga fönsterbrädor är i kalksten.

Kommunikationer: 200m.

Service: 1000m.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Planritning

Entréplan
Entréplan
Våning två
Våning två
Suterrängplan
Suterrängplan