Såld

Möjlig tvåfamiljsvilla med stor potential

Carolina Lindén
ansvarig mäklare
Tjänstledig
0735-16 22 67 carolina.linden@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Förländegatan 3

Utbynäs

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
9 rum
Boarea:
178 kvm
Biarea:
95 kvm
Byggår:
1936
Tomtarea:
734 kvm
Adress:
Förländegatan 3,
41571 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

För Göteborgs Stads räkning säljer vi nu denna fastighet mitt i hjärtat av Utby. Byggnaden har under senare tid brukats som en förskola men har från första början varit en tvåfamiljsvilla. Här är det idag två näst intill identiska planlösningar på våning 1 och våning 2 med tre rum, kök samt två wc på vardera våning. Vinden består av en till största del oinredd del med ett litet inrett rum med gavelfönster. Källaren har betong- och klinkergolv med två rum, ett pannrum samt en matkällare. Läget i Utby är mycket centralt med Ica-butiken, bussen samt skolan och förskolan runt hörnet.

Viktig information:
Fastigheten ligger på en friköpt tomt. I dagsläget är den taxerad med typkod 825 "Specialenhet, skolbyggnad" och har således inget taxeringsvärde och m.a.o. ingen fastighetsavgift/fastighetsskatt. Efter renovering/ombyggnad får man som köpare själv begära omprövning av taxeringskod hos skatteverket och får då även ett taxeringsvärde. Under "Dokument och Länkar" i annonsen finner ni bl.a. gällande detaljplan för området och länk till boverkets hemsida om vilka krav som gäller för tillgänglighet vid renovering/ombyggnation. Fastigheten säljs med en friskrivningsklausul. Detta innebär att man som köpare inte kan göra några anspråk mot säljaren efter köpet på grund av fel eller brister. Köparen har själv ansvar för att genomföra en besiktning av fastigheten före ett köpekontrakt undertecknas. Vi ger därför möjlighet till alla intressenter att efter de inplanerade visningarna genomföra besiktning så som under vecka 45. Budgivningen kommer startas vecka 46, måndagen den 9 november. Fastigheten kommer inte att säljas på förhand och en köpare kommer inte att kunna köpa huset med några villkor. Vi råder dig som intressent att ta kontakt med din bank i god tid före budgivningen startar.

Välkomna på de bokade visningarna och hör gärna av er om ni har några frågor!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: (fastställt 2019). 825, Specialenhet, skolbyggnad.

Upplåtelseform: Friköpt

Energideklaration: Utförd 2016-08-29. Energiprestanda 159 kWh/kvm och år. Energiklass G.

Information Fastighet

Adress: Förländegatan 3, 41571 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Utby 42:8

Byggnadstyp: Friliggande villa, 2 plan med källare och vind. Byggår: 1936

Byggnadssätt: Stomme:TräBjälklag:TräFasad:TräTakbeklädnad:TakpannorFönster:3-glasfönsterUppvärmning:GaspannaVentilation:SjälvdragVatten/avlopp:Kommunalt vatten och avlopp

Storlek: Boarea 178 kvm.Biarea 95 kvm. 9 rum. Areauppgifter enligt uppmätning.

Tomt: Tomtarea 734 kvm.

Övriga byggnader: Fristående förråd, oisolerat.

Renoveringar:
2015: Fönster byttes.
En del nödåtgärder i brandskyddet gjordes vilket bl.a var ny balkongdörr, trappa av vfz stål, plattläggning av gräsyta.
2011: Fasaden målades och dålig panel byttes ut.
Invändig målning av: trapphus, kapprum, tvättrum i källare, personalrum och gillestuga.
Mattor byttes ut i lekrum på vån 2.
2000: Värmepanna och brännare byttes ut.

Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan

Saxat ur gällande detaljplan §12 "Dock får byggnad inredas med större antal lägenheter, högst 4, där byggnadsnämnden prövar detta lämpligt med hänsyn till befintliga byggnadsförhållanden." Hela detaljplanen finner ni under "dokument och länkar" längst ner i annonsen.

Övrigt: Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Detta innebär att man efter köpet inte kan göra anspråk mot säljaren på grund av fel eller brister i fastigheten. Information gällande fastighetens skick har köparen själv ansvar för att kontrollera. Detta gäller även information gällande detaljplan, bygglov m.m.

Tillträdesdag: 2021-03-01 00:00:00

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Utby

Småstadsidyll, skogspromenader och staden om hörnet
Välkommen till populära Utby! Här bor man nordöst om Göteborg, nära vacker natur och samtidigt på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Området är ett lugnt, trivsamt och barnvänligt område beläget mellan Säveån, Kvibergsbäcken och Fjällboberget. För tvåhundra år sedan var Utby ett bondesamhälle som båtarna och pråmarna på Säveån passerade. Området började bebyggas i början av 1900-talet och består nästan uteslutande av egnahemshus, radhus och lite pampigare villor. Området har en härlig atmosfär med blandad äldre och modern bebyggelse samt en storslagen natur.

Närheten och de goda kommunikationerna till både Göteborgs centrum och Partille centrum med bland annat Allum köpcentrum gör området väldigt attraktivt. I Utby finns mataffär, pizzerior, gatukök, frisörer och café samt förskolor och skolor. Flera busslinjer trafikerar in till centrum och det finns även gott om gång- och cykelvägar. Att närområdena Kviberg och Gamlestaden befinner sig i en starkt expansiv fas med nybyggnationer och ett nytt resecentrum bidrar ytterligare till att Utby är ett populärt område.

Närmsta rekreationsområde är Fjällbo Ängar och Fjällboberget som har massor av naturstigar, mäktiga klippformationer och små spännande grottor. Därtill finns inte mindre än 180 klättringsleder med varierande svårighetsgrad.
Från Fjällbo topp får man en hänförande utsikt över Göteborg och ända ut till skärgården. En fem kilometer lång led sträcker sig från Fjällbo till Bergsjön som är en fin badsjö med klippstränder.

Utby inbjuder till ett gemytligt boende för den moderna människan i vacker lantlig miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning