Gedigen villa på bästa adress i Örgryte

Peter Johansen
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0732-62 00 51 peter.johansen@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Orangerigatan 1

Örgryte Bö

Kortfakta

Pris/Bud:
15 000 000 kr
Rum:
14 rum
Boarea:
350 kvm
Biarea:
161 kvm
Byggår:
1936
Tomtarea:
740 kvm
Adress:
Orangerigatan 1,
412 66 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Varmt välkomna till denna gedigna och putsade villa om hela 511 kvm på Orangerigatan 1! Här erbjuds möjligheten att förvärva en fastighet med fantastiska uthyrningsmöjligheter till både företag och privat. Huvudbostaden disponerar två rejäla plan om hela 270 kvm med bland annat fem sovrum, pampiga sällskapsrum, kök, inglasat uterum, två gästtoaletter och ett rymligt badrum. Genomgående generös takhöjd och härligt ljusinsläpp skapar en påtaglig rymd. I tillägg erbjuds två fräscha lägenheter i källaren, båda utrustade med kök, badrum samt tvättmaskin och torktumlare!

Bostaden disponeras enligt följande:

Orangerigatan 1 är en villa om totalt fyra plan med möjlighet för generationsboende eller plats för den stora familjen. Eller varför inte bo i en egen del och hyra ut resterande? Välbyggt med vattenburen värme och totalt 10 sovrum, 4 kök, 4 badrum och 3 separata gäst toaletter. Genomgående vackert golv och bevarade takrosetter präglar hela bostaden.

På entréplan kliver ni in en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter. Ett par steg in når vi pampiga sällskapsrum med närmare tre meter i takhöjd. Charmiga detaljer som platsbyggd bokhylla och öppen spis sätter sin prägel. Klassiska välbevarade skjutdörrar skiljer de två sällskapsrummen. Intill köket finns bostadens gedigna matsal som rymmer både vänner familj och grannar vid middagsbordet.

Den vackra trappan leder oss upp till våning två där man möts av en rymlig hall och stora fönsterpartier med utsikt över de vackra omgivna husen och området. Här uppe nås de privata delarna som utgörs av fem sovrum, varav ett med utgång till trapphuset, ett helkaklat badrum samt en gäst toalett.

På vinden som nås från överplan erbjuder vardagsrum, kök, två sovrum samt ett helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare som förenklar vardagen.

En våning under entréplan finns en renoverad källare med egen ingång från Orangerigatan. Innanför ytterdörren kliver ni in en rymlig hall med gästtoalett till höger. Till vänster finns en lägenhet med ett sovrum, kök, badrum. Till höger erbjuds ytterligare en lägenhet med två sovrum, kök och badrum. Båda lägenheterna har tvättmaskin och torktumlare.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 15 000 000 kr

Taxeringsvärde: 10 124 000 kr varav byggnadsvärde 6 000 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Pantbrev: Det finns 6 pantbrev om sammanlagt 1 160 000 kr.

Energideklaration: Utförd. Energiklass D.

Driftkostnad: Totalt ca 57 200 kr/år.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El:14 000 kr/årUppvärmning:24 000 kr/årVatten/avlopp:8 600 kr/årRenhållning:2 600 kr/årFörsäkring:8 000 kr/år
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 524 kr/år

Information Fastighet

Adress: Orangerigatan 1, 412 66 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Bö 28:5

Byggnadstyp: Friliggande villa, 2 plan med källare och vind. Byggår: 1936

Byggnadssätt: Grund:KällareStomme:TräBjälklag:TräFasad:Puts och träTakbeklädnad:TegelFönster:Isoler, 2 glas och koppladeUppvärmning:Luft/vatten-värmepump. Radiatorer. Solpaneler. Öppen spis, braskaminVatten/avlopp:Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Besiktigad: Ja

Storlek: Boarea 350 kvm.Biarea 161 kvm. 14 rum varav 10 sovrum. Areauppgifter enligt uppmätning vid besiktning.

Tomt: Tomtarea 740 kvm. Lummig trädgård, gräsmatta i sydvästläge.

Bilplats: Parkeringsplatser för flera bilar finns på tomten.

Renoveringar: Huset förvärvades 1999 av nuvarande ägare. Vinden inreddes till kontor/lägenhet 2001. Söder gavelfasad kläddes
in med träpanel ca 2001. Källaren helrenoverades med två lägenheter 2019. Inglasat uterum ca 2006. På taket har
de gamla solpanelerna nyligen bytts ut mot 8 nya solpaneler.
Taket renoverades 2002 då ny takpapp, läkt, pannor samt takplåt monterades, arbetet utfördes av entreprenör.
Våtutrymme: Två nya badrum byggdes i källaren 2019 av entreprenör, kvalitetsdokument finns inte.
Badrummet på övre plan och inredd vind byggdes 2001.
Utvändig grund: Källarytterväggarnas fuktisolering och dränering är i original utförande.

Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Bö

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning