Såld

Familjevänligt & välplanerat hus med källare och stora ytor

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Majtorpsgatan 36

Hisings-Backa

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
6 rum
Boarea:
113 kvm
Biarea:
144 kvm
Byggår:
1978
Tomtarea:
734 kvm
Adress:
Majtorpsgatan 36,
422 56 Hisings backa

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Tidsenlig och charmig tegelvilla med ett lugnt läge i familjevänliga Hisings-Backa, gränsande mot grönområde en kort promenad bort. Tre sovrum i bra storlek, två badrum och fina sällskapsytor. Stor gillestuga med parkett och braskamin. Välskött trädgård, garage och altan i sydöstligt läge. Beläget på lugn återvändsgata med närhet till förskola, kommunikation och naturområden. Välkommen på visning!

Huset är disponerat enligt följande:

Hall
Inbjudande hall med avhängningsmöjligheter och garderobslänga för extra förvaring. Hallen binder samma kök, sovrum, badrum samt vardagsrum på ett fint sätt. Klinker på golv med golvvärme samt ljust målade väggar.

Kök
Direkt till vänster finner man bostaden ljusa kök i L-form. Luckor i vitt tillsammans med kakel i mörk ton ovanför arbetsytor samt laminatgolv. Bra med förvaring i över och underskåp. Ugn, mikro samt spishäll är inbyggda och rostfria. Kyl och frys i fullhöjd samt diskmaskin. Bänkskiva i massivt ek ger en lyxig känsla. Plats för matbord invid fönster ger möjlighet för ett sällskap om 4 att avnjuta en god frukost.

Vardagsrum och matsal
Vardagsrummet är av större storlek och här inryms en stor soffa, tv möbel samt ytterligare förvaringsmöbel. I vardagsrummet finns även matsalen där ett större sällskap kan umgås kring bordet. Parkett på golv och ljusa väggar. Här har ni även utgången till altanen med sydostligt läge.

Badrum
Helkaklat badrum i vitt och svart renoverat 2017. Stor förvaringsmöbel med dubbla handfat, spegel, WC, badkar med dusch samt golvvärme. Ett vädringsfönster som släpper in dagssljus.

Sovrum 1, 2 & 3
Det större sovrummet inrymmer en garderobslänga och har plats för dubbelsäng. Utgång till altanen. De andra två sovrummen har plats för en säng med tillhörande nattduksbord samt kontorsdel.

KÄLLARE

Sällskapsrum
En trappa ner möts man av den stora gillestugan. Här finner ni ett mysigt sällskapsrum som idag används som tv-rum. För att höja mysfaktorn finns en fungerande eldstad rummet. Ljusa väggar och parkettgolv.

Pannrum/förvaring
Ett större pannrum som rymmer mycket förvaring.

Duschrum
Ett helkaklat duschrum med golvvärme i sobra vita och beigea nyanser. Badrumsspegel, avlastningsyta, handukstork samt dusch med glasdörr.

Walk-in-closet
Perfekt förvaring för kläder och skor.

Tvättstuga
Stor tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk med vask och underskåp samt tvättlinor för att hänga kläder på tork.

Wc
Helkaklad med WC, handfat, spegel och golvvärme.

Sovrum/Allrum
Ytterligare ett större sovrum med stora skjutdörrsgarderober finner man på källarplanet. Praktisk som ungdomsrum, uthyrningsdel eller separat kontor. Parkett på golv. Dörr från sovrummet leder till en trappa som går upp till garaget.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: 3 279 000 kr varav byggnadsvärde 2 131 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Energideklaration: Utförd 2021-10-08. Energiprestanda 162 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Driftkostnad: Totalt ca 52 480 kr/år.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El:9 492 kr/årUppvärmning:18 984 kr/årVatten/avlopp:5 311 kr/årRenhållning:2 034 kr/årSotning: 500 kr/årUnderhåll:13 447 kr/årFörsäkring:2 712 kr/år
Observera att säljaren har under de senaste åren haft huset uthyrt. Antalet boende i bostaden har varierat och förbrukningen av el varit högre än vad förbrukningen torde vara för normalstor familj. Av den anledningen har en schablon för uppskattningen utav elförbrukningen använts. Denna är hämtad från pensionsmyndigheten i syfte att ge en uppskattning av kostnaderna.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 524 kr/år

Information Fastighet

Adress: Majtorpsgatan 36, 422 56 Hisings backa. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Backa 155:7

Byggnadstyp: Friliggande villa, 1 plan med källare. Byggår: 1978

Byggnadssätt: Grund:KällareStomme:TröstommeFasad:Tegel (sandsten) samt träpanelTakbeklädnad:BetongpannorFönster:3-glasfönster, Kopplade i källareUppvärmning:Värmepump - luft/vatten, direktverkande el samt braskaminVentilation:Mekanisk frånluftVatten/avlopp:Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Besiktigad: Ja

Storlek: Boarea 113 kvm.Biarea 144 kvm. 6 rum varav 4 sovrum. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Tomt: Tomtarea 734 kvm. Altan med sydöstligt läge ca 20 kvm.

Bilplats: Uppfart med plats för 2 bilar samt garage med plats för 1 bil.

Renoveringar: 2008 Kök, 2017 Fasadpanelen målades om, Badrummet på entréplan renoverades av fackman.

Planbestämmelser: Stadsplan.

Tillträdesdag: 2022-02-14 00:00:00

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Hisings Backa

Hisings Backa består av flera mindre områden såsom Brunnsbo, Backadalen och Backatorp.
Här bor man både nära Göteborgs centrum och vackra naturmiljöer.
Fram till 1960-talet låg främst bondgårdar i detta område som kallades ”Hisingens trädgård”. Idag består bebyggelsen av en god blandning av funktionella lägenhetskomplex, mysiga villa- och radhusområden och spännande nybyggnationer.

Hisings Backa erbjuder god närservice för de boende. Backaplan och Bäckebol ligger i närheten med flera köpcentrum och stormarknader. Selma Lagerlöfs Torg och området runtomkring står
inför en stor förändring med planerad om- och tillbyggnation. I den första etappen kommer det bland annat att byggas 800 nya bostäder, verksamhetslokaler, idrottshall samt torg- och parkstråk. På sikt planeras det för omkring 3000 nya bostäder. På Hisings Backa finner man även Sankt Jörgen Park Resort med spa- och konferenscenter och Sankt Jörgen Park Golf med sin vackra 18-hålsbana.

För barnfamiljer finns det gott om skolor att välja på, både kommunala och fristående. I stadsdelen finns flera aktiva idrottsföreningar inom exempelvis handboll, fotboll och innebandy. Möjligheter till motion hittar man bland annat vid Backavallens motionscentrum och Backa Röds näridrottsplats.

Vacker natur finns på nära avstånd och lummiga skogar bäddar in flera av bostadsområdena.
Omgivningarna kring Hökällan är exempel på gröna miljöer att vistas i och njuta av.

Hisings Backa inbjuder till ett bekvämt boende omgivet av vackra naturmiljöer nära storstadslivet, med goda kommunikationer till Göteborgs stadskärna. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Välkommen att kontakta Martin
Välkommen att kontakta Martin