Såld

Ursprunglig tvåfamiljsvilla från 1927 i trivsamma Kungsladugård

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Snäckvägen 12

Kungsladugård

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
9 rum
Boarea:
190 kvm
Biarea:
95 kvm
Byggår:
1927
Tomtarea:
671 kvm
Adress:
Snäckvägen 12,
414 75 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkomna till denna charmiga villa med stor potential. Här bor man med suveränt läge i trivsamma Kungsladugård, lugnt och centralt. Byggnaden har ursprungligen byggts till en tvåfamiljsvilla men har senare byggts om till nuvarande utförande, även vinden har inretts med två rum och toalett.

Viktig information:
För Göteborgs Stads räkning säljer vi nu denna fastighet som under senare tid brukats som gruppboende.
Fastigheten ligger på en friköpt tomt. I dagsläget är den taxerad med typkod 823 Specialenhet, vårdbyggnad och har således inget taxeringsvärde och m.a.o. ingen fastighetsavgift/fastighetsskatt. Efter renovering/ombyggnad får man som köpare själv begära omprövning av taxeringskod hos skatteverket och får då även ett taxeringsvärde. Under "Dokument och Länkar" i annonsen finner ni bl.a. gällande detaljplan för området. Fastigheten säljs med en friskrivningsklausul. Detta innebär att man som köpare inte kan göra några anspråk mot säljaren efter köpet på grund av fel eller brister. Köparen har själv ansvar för att genomföra en besiktning av fastigheten före ett köpekontrakt undertecknas. Vi ger därför möjlighet till alla intressenter att efter de inplanerade visningarna genomföra besiktning så som under vecka 37. Budgivningen kommer startas under vecka 37 och beräknas vara färdig vecka 38. Fastigheten kommer inte att säljas på förhand och en köpare kommer inte att kunna köpa huset med några villkor. Vi råder dig som intressent att ta kontakt med din bank i god tid före budgivningen startar.

Välkomna på de bokade visningarna och hör gärna av er om ni har några frågor!

Areauppgifter är enligt ursprungsritning, byggytan är ca 99,75 kvm. För den köpare som anser att boyta respektive biyta är av betydelse för köpet skall uppmätning ske innan köpet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: (fastställt 2019). 823, Specialenhet, vårdbyggnad.

Upplåtelseform: Friköpt

Energideklaration: Utförd 2016-06-15. Energiprestanda 179 kWh/kvm och år. Energiklass G.

Information Fastighet

Adress: Snäckvägen 12, 414 75 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Kungsladugård 56:10

Byggnadstyp: Friliggande villa, 2 plan med källare och vind. Byggår: 1927. Enligt ritning.

Byggnadssätt: Grund:KällareStomme:TräBjälklag:TräFasad:EternitTakbeklädnad:TegelFönster:2-glasfönsterUppvärmning:Fjärrvärme, hyrd anläggning

Storlek: Boarea 190 kvm.Biarea 95 kvm. 9 rum. Areauppgifter enligt ursprungsritning. Vindsplan tillkommer.

Tomt: Tomtarea 671 kvm.

Servitut: Rättigheter-last: Last: Avtalsservitut: Villa Mm, 14-IM1-27/1391.1. Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Villa Mm.

Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning Stadsplan.

Tillträdesdag: 2021-12-15 00:00:00

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kungsladugård

I Göteborgs västra centrum ligger Kungsladugård, denna mysiga pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Karaktäristiskt för området är de många landshövdingehusen som löper utmed Kungsladugårdsgatan. Namnet stammar från den kungsgård som på 1600-talet hörde till Älvsborgs slott. På ladugårdens ängar byggdes Kungsladugård upp i början av 1900-talet.

Bebyggelsen består av en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I kvarteren finns mataffärer och matställen, och vid Mariaplan finns trevliga butiker. Här ligger även plaskdammen som är ett välbesökt vattenhål om somrarna. Kungsladugårds grannområden har också mycket att erbjuda. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

Kungsladugård är ett område som erbjuder stora möjligheter till ett aktivt liv. Det finns gott om föreningar och Slottsskogsvallens idrottscentrum och Frölundaborg är två större träningsanläggningar. För barnfamiljen finns ett bra utbud av förskolor och grundskolor.

Slottsskogen, Botaniska och Änggårdsbergen ligger alla på promenad- eller cykelavstånd och är ljuvliga gröna miljöer och rekreationsområden. Nere vid Klippan möter havet med vågskvalp och en blå horisont.

Kungsladugård inbjuder till ett gemytligt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!