Välkommen till

Höjdvägen 15

Höjdvägen 15
Hovås

Havsutsikt intill golfbanan med 3065 kvm stor tomt

På en av de högsta punkterna i Hovås villastad och en av områdets största tomter, erbjuds nu denna vackra fastighet. Villa Pergola uppfördes år 1948 och har varit i samma familjs ägo sedan dess. Här bor man med vy över havet och direkt access till hål 4 på golfbanan. Ett unikt läge som sällan kommer ut på marknaden.

Tomten intill Villa Pergola, Höjdvägen 13, är också till salu och kan säljas separat eller ihop med fastigheten på Höjdvägen 15. Tillsammans utgör de båda fastigheterna en total tomtareal om hela 4 292 kvm, en mark med oändlig utvecklingspotential.

Observera:
Fastigheten ligger utanför detaljplan.
Mer information, däribland Areamätning och Besiktningsprotokoll, finns som separata filer under 'Dokument och länkar'.

Välkommen!

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

BESKRIVNING AV FASTIGHETEN:
Det privata och helt insynsskyddade läget intill skog, golfbana och havet gör Höjdvägen till en verkligt unik plats. Av namnet går att förstå att detta är en av de högsta punkterna i området med en vy därefter. Här erbjuds optimalt solläge med sol från morgon till kväll.

Villa Pergola uppfördes 1948 och har varit i samma familjs ägo sedan dess. Känslan när man kör upp för den pampiga grusade uppfarten är obeskrivlig. En gömd pärla mitt i Hovås villastad, med en arkitektur som för tankarna till Provence. Tre våningsplan i ett vackert grundutförande, där renoveringsbehov dock föreligger för att möta dagens standard. Mer information finns att ta del av i besiktningsprotokollet.

Med direkt access till golfbanan är detta hem verkligen svårslaget! På några minuters promenad når man klubbhuset där god mat, underhållning och inte minst golf erbjuds. I närområdet finns även populära restaurang Kallbadhuset och Hovås Strandbar.

Den fina cykelbanan utmed havet är ett populärt utflyktsmål och leder bland annat till vackra Amundön, diverse småbåtshamnar, badvikar och andra smultronställen. I området finns flertalet förskolor, skolor och idrottsanläggningar och expansiva Nya Hovås, som blivit en stad i staden, erbjuder ett brett utbud av shopping, restauranger, nöjen och all önskvärd service.

Kort och gott är detta en plats och ett hem att verkligen förälska sig i!

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Fastighet
Området
Hovås
Hovås är beläget mellan Askim och Billdal, på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Karaktäristiskt för området är de eleganta och charmiga villorna utmed havet med anor från förra sekelskiftet. Idag består bebyggelsen av en blandning av dessa äldre villor och moderna bostäder som byggts upp sedan 1960-talet.

Hovås är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och ett par grundskolor. Hovås har ett rikt föreningsliv med verksamheter inom bland annat segling, fotboll, ishockey och ridsport.

Östra Hovås gränsar till Sandsjöbacka naturreservat. I detta vidsträckta grönområde finns flera fina vandringsleder och badsjöar. Mer motion och rekreation kan man få på Hovåsvallen samt på Hovås legendariska golfbana, Göteborgs Golfklubb. Golfklubben bildades redan 1902 och är Sveriges äldsta.

I Hovås hamn pågår båtlivet året om. Mysiga badvikar ligger som pärlor på rad och utmed havet går en promenad- och cykelväg. Hovås Kallbad med sina pittoreska badhus och restaurang är en privat anläggning som delvis även är öppen för allmänheten. Det vackra naturområdet på Amundöarna är också en populär utflykt, för såväl promenader som salta bad.

Söderöver har den nya stadsdelen Nya Hovås vuxit fram med en härlig blandning av bostäder, butiker, restauranger och kontor. Här finns det mesta man kan tänka sig! Utöver Nya Hovås så erbjuder bland annat även Sisjöns industriområde, Kodakhuset och Frölunda Torg ett brett utbud av service på nära avstånd.

Hovås inbjuder till välbefinnande i ett exklusivt och bekvämt boende nära havet och vacker natur. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta