Välkommen till

Stenhedsgatan 8B

Hisings Backa

Rofyllt belägen 1 ½ plansvilla mot natursköna omgivningar

Nu har ni möjlighet att förvärva denna 1 ½ plansvilla med trevlig tomt som har naturen som närmsta granne vilket ger ett insynsskyddat och rofyllt läge. Planlösningen är väldisponerad med generösa sociala ytor och en balkong på översta våningen som erbjuder härlig utsikt över omgivningarna. Grönskande trädgård som har en charmig bevarad murad brunn och här finns möjlighet att skapa härliga utemiljöer att njuta av året om.

Läs hela beskrivningen
Anders
ansvarig mäklare
Anders Pettersson
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se
Lundin Hisingen

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Anders
ansvarig mäklare
Anders Pettersson
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se
Lundin Hisingen

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt nedan:

Entréplan:

Via stentrappan upp till verandan tar vi oss vidare till entrén som leder in till bostaden. Här möts ni av en ljus hall med med vackra detaljer i form av bröstpanel, elementskydd och mönstrad tapet.

Från hallen nås också bostadens badrum. Badrummet har klinkergolv och kaklade väggar och inredningen utgörs av wc, handfat, spegel, handdukstork och badkar med dusch.

Direkt till vänster ligger bostadens vardagsrum. Ett ljust rum i fil med matsalen och fönster i vinkel som ger massor av ljusinsläpp. En härlig social yta att umgås på med familj och vänner, med plats för soffgrupp och TV-hörna. Mellan vardagsrum och matsal finns en stor dörröppning med skjutdörrar, vilket ger en härlig rymd till båda rummen. Vardagsrummet och matsalen har samma ljusa tapet på väggarna och vacker fiskbensparkett, vilket ger ett enhetligt intryck. Matsalen är rymlig med plats för matgrupp som rymmer stora sällskap och en utgång till den lugna baksidan av trädgården och grönområdet.

I anslutning till matsalen ligger köket, vilket också kan nås direkt från hallen. Ett inbjudande kök med fönster från två väderstreck som bidrar till fint ljusinsläpp. Här ges goda förvaringsmöjligheter i såväl skåp som lådor och goda arbetsytor. Inredningen är i trä med rostfri bänkskiva och kaklat stänkskydd. Den maskinella utrustningen utgörs av fläkt, spis med ugn samt kyl i fullhöjd. Här finns också utrymme för en mindre matplats.

Trappan till så väl övervåningen som källaren nås via hallen.

Övre plan:

På övre plan finns en möblerbar hall vars väggar är klädda med samma bröstpanel och mönstrade tapet som på entréplan. Här finns ett stort fönsterparti med utgång till bostadens balkong.

Det större sovrummet har plats för dubbelsäng, förvaringsmöbler och skrivbord om så önskas. Ytterligare goda förvaringsmöjligheter finns i vindsutrymmet som nås via sovrummet. Väggarna är klädda i mönstrad tapet och golvet är ljust.

Det mindre sovrummet har också plats för säng och sängbord samt god förvaring via vindsutrymme. Väggarna är tapetserade i mönstrad tapet och golvet är ljust.

Källarplan:

På källarplan finns en separat tvättstuga med gott om plats som förenklar vardagssysslorna. Här finns även goda förvaringsmöjligheter och plats för avlastning. Källaren erbjuder också ett hobbyrum som kan göras om till exempelvis ett familjespa eller hemmagym för den som önskar samt en groventré med gott om plats för förvaring och utgång mot garage och uppfart.

Ekonomi
Fastighet
Området

Hisings Backa

Hisings Backa består av flera mindre områden såsom Brunnsbo, Backadalen och Backatorp.
Här bor man både nära Göteborgs centrum och vackra naturmiljöer.
Fram till 1960-talet låg främst bondgårdar i detta område som kallades ”Hisingens trädgård”. Idag består bebyggelsen av en god blandning av funktionella lägenhetskomplex, mysiga villa- och radhusområden och spännande nybyggnationer.

Hisings Backa erbjuder god närservice för de boende. Backaplan och Bäckebol ligger i närheten med flera köpcentrum och stormarknader. Selma Lagerlöfs Torg och området runtomkring står
inför en stor förändring med planerad om- och tillbyggnation. I den första etappen kommer det bland annat att byggas 800 nya bostäder, verksamhetslokaler, idrottshall samt torg- och parkstråk. På sikt planeras det för omkring 3000 nya bostäder. På Hisings Backa finner man även Sankt Jörgen Park Resort med spa- och konferenscenter och Sankt Jörgen Park Golf med sin vackra 18-hålsbana.

För barnfamiljer finns det gott om skolor att välja på, både kommunala och fristående. I stadsdelen finns flera aktiva idrottsföreningar inom exempelvis handboll, fotboll och innebandy. Möjligheter till motion hittar man bland annat vid Backavallens motionscentrum och Backa Röds näridrottsplats.

Vacker natur finns på nära avstånd och lummiga skogar bäddar in flera av bostadsområdena.
Omgivningarna kring Hökällan är exempel på gröna miljöer att vistas i och njuta av.

Hisings Backa inbjuder till ett bekvämt boende omgivet av vackra naturmiljöer nära storstadslivet, med goda kommunikationer till Göteborgs stadskärna. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta