Pampig och gedigen villa med underbar arkitektur

Peter Johansen
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0732-62 00 51 peter.johansen@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Orangerigatan 5

Örgryte

Kortfakta

Pris/Bud:
21 750 000 kr
Rum:
12 rum
Boarea:
326 kvm
Biarea:
147 kvm
Byggår:
1938
Tomtarea:
610 kvm
Adress:
Orangerigatan 5,
41266 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkommen att njuta av pampig trettiotals arkitektur med fantastisk känsla och stil! Belägen i Örgrytes trädgårdskvarter ligger denna tidlösa klenod i representativ herrgårdsanda. Här erbjuds nu möjligheten att förverkliga en drömbostad på ca 500 kvadratmeter med generösa sällskapsrum, genomtänkt planlösning, underbart ljusinsläpp genom stora och spektakulära fönsterpartier samt öppen spis. Unika och mycket vackra detaljer präglar detta otroligt vackra hem. Här finns det mesta som man kan önska sig av potential och denna dröm kan bli din!

Entrévåning
Vi kliver in i den yttre hallen som präglas av tidlösa dörrar av mahogny. Direkt till höger finns en gäst toalett och till vänster ett förråd. Ett steg till och den inre hallen öppnar sig med all den ståtligt och värdighet dåtidens era präglade detta vackra hem.

Till höger finns köket, men vi väljer att gå till vänster och öppnar de otroligt vackra pardörrarna och kliver in i början på ett magisk vardagsrum. Högt i tak, vackert parkett golv och listverk präglar detta fantastiska rum. Man känner verkligen att det här har bjudits på otaliga middagar och ståtliga sociala sammanhang. Enligt rykten har även en prins skålat i dessa lokaler. Rummet öppnar sig vidare mot den vackra öppna spisen och ytterligare utsmyckade pardörrar som leder oss till bostadens matsal som rymmer hela släkten och alla vänner samtidigt. Vidare tar vi oss härifrån till det rymliga köket. Det finns en utgång från köket till kortsidan av huset och även en kökstrappa som leder till övre plan.

Övre plan
Vi går tillbaka till den inre hallen och en ståtlig trappa i mahogny leder upp till övre planet. Här finns fyra sovrum, ett badrum, ett stort allrum, ett blomsterrum och en fungerande mycket fin kakelugn. Man slås av alla de fantastisk fina detaljer som är så väl bevarade. Fönstren vid trappan är konstverk i sig själv.

Vind
Här finns det ett inrett sovrum och en toalett samt väl tilltagna sidovindar och förrådsutrymmen. Vinden är mycket stor och har fantastisk potential!

Nedervåning
Trappa leder ner till det nedre planet. Även detta plan är väl tilltaget och har genomgående klinker på golvet. Här erbjuds både badrum, bastu, stor gillestuga med braskamin och ett spelrum. Perfekt för aktiviteter eller som ett eget hemmagym. Det finns även ett större skafferi och annan förvaring, samt utgång direkt till garaget och utgång till trädgården. Perfekt för tonårsbarnen eller att hyra ut!


För de som drömmer om att få möjlighet att skapa ett magnifikt hem med härlig känsla och välbevarade detaljer så är detta en möjlighet som mycket sällan ges!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 21 750 000 kr

Taxeringsvärde: 9 694 000 kr varav byggnadsvärde 4 993 000 kr (fastställt 2021). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Pantbrev: Det finns 17 pantbrev om sammanlagt 11 275 000 kr.

Energideklaration: Energideklaration ej utförd.

Fastighetsavgift: 8 874 kr/år

Information Fastighet

Adress: Orangerigatan 5, 41266 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Bö 28:8

Byggnadstyp: Friliggande villa, 2 plan med källare och vind. Byggår: 1938

Byggnadssätt: Grund:KällareStomme:TräBjälklag:TräFasad:PutsTakbeklädnad:Skiffer, GrythyttanFönster:2-glasfönsterUppvärmning:Oljepanna (ej fungerande), rekomendation att borra för bergvärme.Vatten/avlopp:Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Storlek: Boarea 326 kvm.Biarea 147 kvm. 12 rum varav 7-9 sovrum. 148 kvm pr plan + källare och vind.

Tomt: Tomtarea 610 kvm.

Renoveringar: Tak lades om ca 2017, fasad 2017. Löpande renoveringar har gjorts under åren.

Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till populära Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.

Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum och dit går det snabbt att ta sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bland annat bibliotek, hälsotek och café.

Det vackra angränsande Delsjöreservatet gör att grönskan finns på nära håll för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet.

Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning