Välkommen till

Margretelundsgatan 13A

Margretelundsgatan 13A
Örgryte Skår

Klassiskt parhus från 1928 på bästa adress

Härligt parhus till salu på populära Margetelundsgatan! Fastigheten byggdes 1928 och erbjuder en totalyta om hela 232 kvm. Här bor du bekvämt i en vacker bostad som gjord för ett socialt liv. Här finns garage, carport, bergvärme centraldammsugare, inredd vind med braskamin, spröjsade fönster samt härlig altan och balkong i soligt västerläge.

Välkommen till Margretelundsgatan 13A!

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostadens disponeras enligt nedan:

Ni välkomnas in i en hall med ljus behaglig färgsättning på väggar och snickeri. Golvet i hallen kläs av praktisk klinker som sedan övergår till fint parkettgolv. Här finns plats för avhängning i separat mindre klädkammare. I anslutning finns en gästtoalett med ett grått klinkergolv och väggar målade i en ljus ton.

Vidare in i bostaden hittar ni vardagsrum, matsal och kök i öppen planlösning som bjuder in till umgänge med vänner och familj. Här ser vi välbevarade snickerier som samsas med vackert fiskbensparkett. Vid matsalen återfinns ett vackert burspråk med stora spröjsade fönsterpartier som är specialbeställda från ett snickeri i Norrland. Detta sätter fin prägel på entréplan tillsammans men de härliga öppna ytorna.

Köket är genomtänkt med ljusa färger och praktiskt utformat med en bardisk för frukosten eller läxläsningen medans grytan står på spisen. Ljus tumlad marmor pryder väggen ovan arbetsbänken. Den maskinella utrustningen utgörs av fläkt, spishäll, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd med vatten/is-funktion.

En trappa iklädd ek-steg tar er upp till övreplan med välplanerad och optimerad planlösning för hela familjen. Här uppe bjuds det på ett helkaklat badrum med klassisk färgsättning med grått, vitt och granitskiva under handfatet för som är en exklusiv detalj.
Tre bra och väl tilltagna sovrum där master bedroom har fiskbensparkett och direkt utgång till den underbara balkongen i västerläge. De övriga sovrummen har fina brädgolv samt genomgående ljus färgsättning som skapar harmoni. Gott om förvaring i flertalet garderober i rummen.

Den inredda vinden har en härlig braskamin samt förberedd för badrum med v/a framdraget. Här uppe går det enkelt att få till ytterligare två bra sovrum. Genomgående vitmålade väggar och dimbara spotlights infällt i takbjälkar skapar en mysig känsla.

I källaren finns en tvättstuga med stor potential för vidareutveckling så som spa, bastu eller varför inte en relaxavdelning? Det finns utrymme för många bra lösningar här och möjligheter att skapa er dröm-källare! Här finns ett inrett rum med vitmålade putsade väggar samt mörkgrått klinkergolv. Detta rum har egen ingång. Goda förvaringsmöjligheter finns i garage och separata förrådsutrymmen.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Fastighet
Området
Örgryte Skår

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta