Långedrag, exklusivt, med utsikt över Göteborgs hamninlopp

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se
Jennieann Bergström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Exklusivt

Valnötsgatan 21

Långedrag

Kortfakta

Pris/Bud:
15 750 000 kr
Rum:
6 rum
Boarea:
260 kvm
Byggår:
1974
Tomtarea:
1 114 kvm
Adress:
Valnötsgatan 21,
426 74 Västra Frölunda

Lundin Värdering

Boka nu
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Beskrivning

Välkomna till detta exklusiva och stilfulla boende. Huset ligger med privat läge utan insyn och med makalös utsikt över Göteborgs hamninlopp! Stor altan med flera avdelningar, utekök och gott om plats för vänner och bekanta. Stor uppvärmd pool med pooltak som förlänger badsäsongen väsentligt. Tomten har ytterligare möjligheter med plats för Attefallshus eller liknade om så önskas. Huset har på senare år byggts om med tilltalande planlösning, påkostade materialval, exklusivt kök och badrum. Sköna sociala ytor, öppen spis i bägge planen som skapar härlig atmosfär när krispiga höst och vinterdagar kommer. Dubbelgarage och parkering utanför. Huset ligger på en gata som är lite trafikerad och där lugn råder. Promenadavstånd till salta bad, härligt båtliv, Engelska Skolan och mataffär. Bekväma och snabba kommunikationer in till centrum!

Entréplan,
Stor hall med plats för ytterkläder och förvaring.
Toalett med dusch i anslutning till hallen. Kakel på väggar och klinker med värmeslingor på golvet.
Från hallen får du en behaglig känsla med öppet mellan kök, vardagsrum och till uteplatsen som vetter mot gatan. Uteplatsen är under tak och har en ombonad känsla där det går att fira både högtider och helgledighet intill kök och vardagsrum.
Påkostat kök från Binova, bänkskiva och stänkskydd av Carrara-marmor, maskiner från Gaggenau och Miele. Stor köksö med diskho även här och ett takfönster ovanför ger både stämning och fint ljus till köket.
Vardagsrummet har plats för både soffgrupp och läshörna och ligger med fri utsikt utan insyn. I vardagsrum och i köket ligger ett oljat och massivt ekgolv.
Två sovrum, det ena i anslutning till badrum och klädkammare, utgång till balkong med utsikt.
Badrummet är utrustat med dubbla handfat, dusch och avskild toalett. Helglasade dörrar mellan sov, badrum och klädkammare. Klädkammaren som har fönster och platsbyggd inredning av ek är väl tilltagen och ligger i fil med badrummet, sovrummet och den ena balkongen.
Det andra sovrummet är idag inrett som arbetsrum och har även det utgång till balkong med utsikt.

Nedre plan,
Stort allrum med öppen spis och glasade dragdörrar ut mot altanen, som ligger helt enastående med solnedgång och utsikt över Göteborgs hamninlopp. Värmeslingor på golvet ger skön komfort.
Ljuvlig altan med sol hela dagen och kvällen med plats för alla vänner och bekanta. Poolen är gjuten med måtten ca 8m x 4m och 1,6m djup. Värmepump håller temperaturen till ca 27 grader och pooltaket gör att du förlänger badsäsongen ytterligare och är perfekt efter ett helande bastubad.
Två sovrum, det ena går enkelt att dela av till ytterligare ett sovrum.
Badrum med dusch och bastu. Kakel på väggar, klinker med värmeslingor på golvet. Väggar och lavar är av asp, och har stämningsbelysning och ett Hi-Fi system under lavarna.

Dubbelgarage med parkering utanför.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 15 750 000 kr

Taxeringsvärde: 7 386 000 kr varav byggnadsvärde 3 660 000 kr (fastställt 2021). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Pantbrev: Det finns 11 pantbrev om sammanlagt 6 825 000 kr.

Energideklaration: Utförd.

Driftkostnad: Totalt ca 47 000 kr/år.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El:5 000 kr/årUppvärmning:25 000 kr/årVatten/avlopp:5 000 kr/årRenhållning:2 500 kr/årSotning:2 000 kr/årFörsäkring:7 500 kr/år
Riktvärde
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 874 kr/år

Information Fastighet

Adress: Valnötsgatan 21, 426 74 Västra Frölunda. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Älvsborg 93:13

Byggnadstyp: Friliggande villa, 2 plan i souterräng. Byggår: 1974

Byggnadssätt: Grund:Platta på markStomme:BetongBjälklag:BetongFasad:TegelTakbeklädnad:PappFönster:3-glasfönsterUppvärmning:Elvärme och braskaminer.Ventilation:SjälvdragVatten/avlopp:Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Besiktigad: Ja

TV och bredband: Bredband: Indragen fiber.

Storlek: Boarea 260 kvm. 6 rum. Uppmätt atempyta, bägge planen är ca 260 kvm.

Tomt: Tomtarea 1 114 kvm.

Renoveringar:
2011 gjordes en stor ombyggnad och renovering av huset.
Taket är omlagt, fortfarande finns gällande garanti kvar.
Nya treglasfönster, glasade balkongräcken med rostfria detaljer. Dränering av grund mm.
Ny el, V/A, stammar och nya badrum.
2017 nya fönster-skjutpartier.
Bastun har nyligen renoverats med nytt aggregat, indraget Hi-Fi ljud och belysning under lavarna.

Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Långedrag

I Långedrag kombineras skärgårdslivet med storstadslivet på ett självklart sätt. Holmarna Saltholmen, Hinsholmen och Ängholmen gör att havet finns nära till hands var du än bor i Långedrag, samtidigt som Göteborgs centrum ligger på behändigt avstånd.

Karaktäristiskt för bebyggelsen i Långedrag är de pampiga och charmiga villorna med tinnar och torn. Dessa har anor från förra sekelskiftet då Långedrag började bli ett område för åretruntboende. På 1800-talet åkte badgäster med ångbåt från Göteborg till Saltholmen. 1907 byggdes Långedragslinjen och året därpå invigdes Saltholmens kallbadhus. Idag är Långedrags bebyggelse en spännande mix av äldre villakvarter, radhusområden, toppmoderna villor och några flerbostadshus.

Med bil, buss eller spårvagn tar du dig lätt till centrala Göteborg. Frölunda Torgs köpcentrum med sitt breda utbud ligger 10 minuters bilväg bort. Utmed Saltholmsgatan och Torgny Segerstedtsgatan samt vid Käringberget hittar man mataffärer, mysiga butiker, apotek och vårdmottagningar.

Långedrag är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och skolor att välja bland. I stadsdelen finns många föreningar inom musik, kultur och idrott. Träningsställen och idrottsplatser finns på nära håll.

Skärgården och havet har en central plats för Långedragsborna. Här finns flera småbåtshamnar och fina badplatser. Båtliv pågår året om. GKSS Hamn byggdes redan 1890 och här anordnas seglarskolor och regattor. Från Saltholmen går båtar ut till Göteborgs södra skärgård.

Långedrag inbjuder till ett exklusivt och stadsnära boende vid havet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning