Välkommen till

Stensjöberg 23

Stensjöberg 23
Mölndal / Stensjön

Exklusiv arkitektritad villa med enastående utsikt

På ett av Stensjöns absolut bästa lägen ligger denna exklusiva arkitektritade villa, högt belägen med Stensjön i blickfånget. Vidsträckt och helt magisk utsikt över hela Stensjön och dess sagolika natur!

Strategiskt läge mellan flygplats och Göteborgs centrum samt med härlig natur inpå knuten, ligger denna exeptionella villa. Stora glaspartier och noggrant utvalda materialval bidrar till att skapa en samstämmighet med naturen och sudda ut gränsen mellan inne och ute. Här kan ni njuta av skådespelet utanför som ständigt varierar under året. Huset erbjuder bland annat enastående uteplatser, underbara sällskapsytor, fyra badrum, vinkällare, takterrass med spabad och bastu, dubbelgarage, bergvärme, solpaneler och svårslagen utsikt från nästan alla rum! Ett hus som måste upplevas!

Tillträde under vår/sommar 2023.

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning


Husets totala boarea om 318 kvm samt biarea om 59 kvm fördelas på fyra plan. Entréplan erbjuder ett stort kök från Poggenpohl med inredning i al och bänkskivor i sten samt klinkergolv. Två rymliga sällskapsrum ligger i öppen anslutning med varandra och präglas av den magnifika takhöjden och de enorma fönsterna. Detta fantastiska rum går i ett med en enastående altan utanför. Altanen åt söder erbjuder svårslagen utsikt, en förtrollande trädgård och gott om plats för utemöbler och grill. Här finns även ett stort trädgårdshus. Naturen och skogen är husets närmsta granne och ger därför detta hus en alldeles speciell och sagolik miljö. Husets andra altan vetter mot skogen och ger ett otroligt mysigt läge med kvällssol.

På entréplan finns även en gästtoalett med dusch, ett sovrum med ekgolv och ytterligare ett rum med klinkergolv varifrån ett stort vinförråd nås. Från entréhallen samt en inre hall nås tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare.

Våning två har även det ett stort allrum med ekgolv och en hel vägg med stora fönster ut mot naturen. På ena sidan om sällskapsrummet ligger en avdelning med två sovrum och badrum med dubbla handfat, WC och dusch. Dessa sovrum har båda parkettgolv. På den andra sidan om sällskapsrummet ligger masterbedroom med stor klädkammare, balkong och eget stort helkaklat badrum med nedsänkt hörnbadkar, separat dusch bakom glasdörrar, kommod samt separat toalett. Golvet i detta sovrum är av valnöt.

Våning tre används som spaavdelning med bastu och dusch samt har en vidsträckt utsikt från stora fönster åt alla väderstreck. Här ligger ett svart klinkergolv som går i ett med duschutrymme, toalett och bastu. Härifrån nås även en takterrass med ett stort massagebad där 5-6 personer får plats. Njut av en enastående sjöutsikt och ett härligt bad med naturen precis utanför.

På källarplan har ni ett teknikrum, integrerat dubbelgarage samt ett förråd och trappförråd där det finns bra förvaringsmöjligheter. Bergvärme i kombination med golvvärme i hela huset ger låg energiförbrukning och hög komfort.

Idylliska Stensjön når du på bara några minuter och via en stig genom skogen strax ovanför fastigheten når ni skolan. Här bor ni luftigt och avskilt på en lugn återvändsgata men ändå endast 10 till 15 min till flygplats och centrala Göteborg.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Fastighet
Området
Mölndal Stensjön
Friluftsliv, vackra miljöer och staden runt hörnet
Välkommen till omtyckta Stensjön! Här bor man i ett mycket trivsamt och lugnt område, med storslagen natur och fina promenadstråk inpå knuten. De två badplatserna vid själva Stensjön och vid intilliggande Rådasjön är populära bland både stora som små, året om. Här finns även flera frilufts- och idrottsklubbar.

I området ligger det vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man besöka slottet och dess prunkande parker, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna.

Mölndals shoppinggalleria i centrala Mölndal erbjuder ett brett utbud av restauranger, caféer, butiker och gym och ligger nära till hands för de boende i Stensjön. Goda kommunikationer finns även till Göteborgs centrum.

Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta