Snart till salu

Exklusiv arkitektritad villa med enastående utsikt

Elina Vadász
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se
Carl Hogéus
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 60 carl.hogeus@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Exklusivt

Stensjöberg 23

Mölndal / Stensjön

Kortfakta

Rum:
8 rum
Boarea:
318 kvm
Biarea:
59 kvm
Byggår:
2002
Tomtarea:
1 431 kvm
Adress:
Stensjöberg 23,
431 36 Mölndal

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på elina.vadasz@lundin.se.

På ett av Stensjöns absolut bästa lägen ligger denna exklusiva arkitektritade villa, högt belägen med Stensjön i blickfånget. Vidsträckt och helt magisk utsikt över hela Stensjön och dess sagolika natur!

Strategiskt läge mellan flygplats och Göteborgs centrum samt med härlig natur inpå knuten, ligger denna exeptionella villa. Stora glaspartier och noggrant utvalda materialval bidrar till att skapa en samstämmighet med naturen och sudda ut gränsen mellan inne och ute. Här kan ni njuta av skådespelet utanför som ständigt varierar under året. Huset erbjuder bland annat enastående uteplatser, underbara sällskapsytor, fyra badrum, vinkällare, takterrass med spabad och bastu, dubbelgarage, bergvärme, solpaneler och svårslagen utsikt från nästan alla rum! Ett hus som måste upplevas!


Husets totala boarea om 318 kvm samt biarea om 59 kvm fördelas på fyra plan. Entréplan erbjuder ett stort kök från Poggenpohl med inredning i al och bänkskivor i sten samt klinkergolv. Två rymliga sällskapsrum ligger i öppen anslutning med varandra och präglas av den magnifika takhöjden och de enorma fönsterna. Detta fantastiska rum går i ett med en enastående altan utanför. Altanen åt söder erbjuder svårslagen utsikt, en förtrollande trädgård och gott om plats för utemöbler och grill. Här finns även ett stort trädgårdshus. Naturen och skogen är husets närmsta granne och ger därför detta hus en alldeles speciell och sagolik miljö. Husets andra altan vetter mot skogen och ger ett otroligt mysigt läge med kvällssol.

På entréplan finns även en gästtoalett med dusch, ett sovrum med ekgolv och ytterligare ett rum med klinkergolv varifrån ett stort vinförråd nås. Från entréhallen samt en inre hall nås tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare.

Våning två har även det ett stort allrum med ekgolv och en hel vägg med stora fönster ut mot naturen. På ena sidan om sällskapsrummet ligger en avdelning med två sovrum och badrum med dubbla handfat, WC och dusch. Dessa sovrum har båda parkettgolv. På den andra sidan om sällskapsrummet ligger masterbedroom med stor klädkammare, balkong och eget stort helkaklat badrum med nedsänkt hörnbadkar, separat dusch bakom glasdörrar, kommod samt separat toalett. Golvet i detta sovrum är av valnöt.

Våning tre används som spaavdelning med bastu och dusch samt har en vidsträckt utsikt från stora fönster åt alla väderstreck. Här ligger ett svart klinkergolv som går i ett med duschutrymme, toalett och bastu. Härifrån nås även en takterrass med ett stort massagebad där 5-6 personer får plats. Njut av en enastående sjöutsikt och ett härligt bad med naturen precis utanför.

På källarplan har ni ett teknikrum, integrerat dubbelgarage samt ett förråd och trappförråd där det finns bra förvaringsmöjligheter. Bergvärme i kombination med golvvärme i hela huset ger låg energiförbrukning och hög komfort.

Idylliska Stensjön når du på bara några minuter och via en stig genom skogen strax ovanför fastigheten når ni skolan. Här bor ni luftigt och avskilt på en lugn återvändsgata men ändå endast 10 till 15 min till flygplats och centrala Göteborg.

Information Ekonomi

Taxeringsvärde: 9 630 000 kr varav byggnadsvärde 6 400 000 kr (fastställt 2021). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Pantbrev: Det finns 6 pantbrev om sammanlagt 11 600 000 kr.

Energideklaration: Utförd 2022-08-15.

Driftkostnad: Totalt ca 71 600 kr/år. Personer i hushållet: 4.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
Uppvärmning:34 500 kr/årVatten/avlopp:8 500 kr/årVägavg/snö:3 600 kr/årFörsäkring:25 000 kr/år
I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel. I VA kostnaden ingår även sophämtning.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 874 kr/år

Information Fastighet

Adress: Stensjöberg 23, 431 36 Mölndal. Mölndal kommun.

Fastighetsbeteckning: Stensjöberg 23

Byggnadstyp: Friliggande villa, Byggår: 2002

Byggnadssätt: Grund:Platta på markStomme:Betong och trä Bjälklag:Trä och betong Fasad:Puts och cederträ Utv plåtarbeten:AluzinkFönster:3-glasfönster isolerUppvärmning:BergvärmeVentilation:Mekanisk frånluftVatten/avlopp:Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Storlek: Boarea 318 kvm.Biarea 59 kvm. 8 rum varav 5-6 sovrum. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Tomt: Tomtarea 1 431 kvm.

Bilplats: Dubbelgarage samt plats för flera bilar längs med uppfarten.

Renoveringar: Ny jacuzzi 2019.
Ny bergvärmepump 2019.
Ny stenvägg vid terrassen 2020.
Nytt gräs och trädgårdsdekoration 2020.
Fasad målad 2020.
Nya terassplattor 2021.
Ny luft/luftvärmepump i vardagsrummet.
Nytt parkettgolv entréplan 2021.
Nytt parkettgolv sovrum övre plan 2021.
Solcellespanel på taket installerade 2020.
Nya dörrlås 2019.

Servitut: Rättigheter-last: Last: Avtalsservitut: Ledningar, 14-IM1-2000/34663.1. Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Ledningar.

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Mölndal Stensjöberg GA:2 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Samfällighet: Mölndal Stensjöberg S:1.

Planbestämmelser: Detaljplan.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Mölndal Stensjön

Friluftsliv, vackra miljöer och staden runt hörnet
Välkommen till omtyckta Stensjön! Här bor man i ett mycket trivsamt och lugnt område, med storslagen natur och fina promenadstråk inpå knuten. De två badplatserna vid själva Stensjön och vid intilliggande Rådasjön är populära bland både stora som små, året om. Här finns även flera frilufts- och idrottsklubbar.

I området ligger det vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man besöka slottet och dess prunkande parker, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna.

Mölndals shoppinggalleria i centrala Mölndal erbjuder ett brett utbud av restauranger, caféer, butiker och gym och ligger nära till hands för de boende i Stensjön. Goda kommunikationer finns även till Göteborgs centrum.

Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning