Välkommen till

Mottagaregatan 15

Mottagaregatan 15
Järnbrott

Kedjehus med insynsskyddad grönskande tomt och soligt läge

Välkomna till denna ljusa, väldisponerade bostad med härliga sällskapsytor och rikligt med ljusinsläpp. Laddstation för elbil på framsidan. Här bor ni trivsamt och bekvämt med genomgående generösa ytor, en fungerande braskamin, balkong, bastu, separat tvättstuga och dubbla badrum. På bostadens baksida finner ni en stor grönskande trädgård med altan där familj och vänner kan samlas och njuta av kvällssol tills dess att solen går ner.

Bostaden är belägen i ett lugnt och barnvänligt område med närhet till såväl slottsskogen och havet som till stadens brus. Cykelavstånd till förskola, skola samt Frölunda Torg med sitt stora utbud av butiker, restauranger, café och gym.

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Huset disponeras enligt följande:

Entréplan:
Ni välkomnas in i en ljus och rymlig hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor. Slitstarka klinkergolv precis innanför ytterdörren byts mot ljus laminat genom korridoren och väggarna är målade i vitt.

En halvtrappa upp finner ni bostadens kök och matsal i en öppen planlösning. Köket är rymligt och stilrent med generösa arbetsytor samt gott om förvaring. Släta köksluckor i vitt, bänkskiva i massiv ek, svart klinkergolv och vita väggar. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionsspis, varmluftsugn, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Matsalen är luftigt med ett härligt naturligt ljusinsläpp från rummets två stora fönsterpartier och bevarad fiskbensparkett. Här finns gott om plats för matbord som rymmer stora sällskap.

Vardagsrummet erbjuder flera olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa och matsalsbord. Hjärtat i rummet är den fungerande braskaminen som hela familjen får plats att samlas kring. Ett trivsamt rum med utsikt mot den grönskande trädgården, väggar målade i grått och vacker fiskbensparkett.

Våningens badrum är helkaklat i beige med grått klinkergolv. Inredningen utgörs av wc, badrumsskåp, spegel samt handfat.

Från entrén nås även bostadens garage samt utgång till trädgården på baksidan. Trädgården erbjuden en stor gräsmatta med massor av grönska och ett härligt altandäck i trä med plats för matplats och loungemöbler.

Övre plan:
På övre plan finns två av bostadens sovrum. Båda är ljusa och rymliga med gott om plats för dubbelsäng och generöst med förvaringsmöjlighet i inbyggda garderober. Från det ena sovrummet nås balkongen i ett soligt och fritt läge.

Badrummet på detta våningsplan är helkaklat med svart klinker på golvet och vitt kakel på samtliga väggar bortsett från väggen vid duschen som är kaklad i svart. Inredningen består av wc, handfatskommod, badrumsskåp med spegel och inbyggd belysning samt duschhörna. Det stora fönsterpartiet i taket bidrar med extra ljus till detta rum.

Källarplan:
En våning ner finns en separat tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och plats för upphängning. En dusch finns också installerad och är perfekt att använda efter bastubadet i bastun som ligger på samma våningsplan. Bastun nås via ett av de två allrummen.

De två allrummen går att disponera efter behov men används idag som sovrum respektive bibliotek men dessa rum går lika bra att använda som exempelvis kontor eller hobbyrum.

Detta våningsplan erbjuds gott om utrymme för förvaring via förråd, garderob och klädkammare.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Fastighet
Området

Järnbrott

Bekvämt boende, god service och med närhet till både hav & grönska


I Järnbrott bor man funktionellt och trivsamt nära såväl Göteborgs centrum som havet. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus från 50- och 60-talet samt några villa- och radhusområden.

Området har en gedigen historia från jordbruksbygd och här fanns under sent 1800-tal och tidigt 1900-tal Järnbrott stationshus, då järnvägen Säröbanan gick genom området. Idag är Säröbanan en populär cykel- och gångled som går parallellt med Antenngatan, in till Göteborgs stad och ut till Särö, och alla fina badställen och naturområden däremellan.

Utöver Säröbanan är kommunikationerna genom området är goda och med buss tar du dig smidigt till Marklandsgatan eller till Frölunda Torg, vilka båda är knutpunkter för flera buss- och spårvagnslinjer.

Frölunda Torg erbjuder ett stort och brett utbud av shopping, matställen och träningsställen. Här finns även ett populärt kulturhus med bibliotek, simhall och teater. Ytterligare två köpcentrum i närheten är Högsbo 421 och Sisjöns industriområde.

I Järnbrott finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan och både skogen och havet ligger på nära avstånd. Populära grönområden på cykel- eller gångavstånd är Ruddalens stora grön- och motionsområde, Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska. Med cykel eller buss tar man sig också lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.

Järnbrott inbjuder till ett behagligt boende med natur, service och storstadsliv inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta