Välkommen till

Furugatan 7

Furugatan 7
Landala Egnahem

Vacker klenod i Landala Egnahem


Välkommen till denna mycket fina bostad i klassisk sekelskiftesstil på Furugatan 7 i Göteborgs arkitektoniska kulturarv - Landala Egnahem! Bostaden som har en bruksarea på ca 140 kvm har varsamt renoverats och förädlats med smakfulla materialval, samtidigt som charmen bevarats. Här bor ni på fyra våningar mitt i centrala Göteborg. Detta drömboende med tre sovrum, två badrum, underbart kök, vackra spröjsade fönster, kakelugn, inredd källare och vind samt parkeringsplats för två bilar med laddbox och en underbar trädgård i soligt västerläge kan nu bli ditt!

Läs hela beskrivningen
Peter
ansvarig mäklare
Peter Johansen
Fastighetsmäklare & Partner
0732-62 00 51 peter.johansen@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Peter
ansvarig mäklare
Peter Johansen
Fastighetsmäklare & Partner
0732-62 00 51 peter.johansen@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Detta charmiga hus byggdes 1914 av timmer från Orust och är belägen på mysiga Furugatan. Fastigheten är omsorgsfullt och mycket smakfullt renoverad och erbjuder ett fantastisk boende i en lugn oas mitt i stan.

Solen strålar genom fönstren när vi kliver in i detta underbara hem. Mycket smakfullt inrett med ljusa färgtoner. Välkomnande hall med vacker kalksten och behaglig golvvärme tar i mot oss. Några kliv till och till vänster hittar vi ett underbart socialt kök som vackert ramas in av bänkskivor i tidlös marmor. Härligt socialt kök med öppen planlösning mot vardagsrummet. Perfekt storlek på köksön där man både lagar mat, serverar drinken och äter sin frukost.

Det är öppen planlösning till vardagsrummet och matplatsen samt utgång direkt till balkongen.
De vackra spröjsade fönsterpartierna ger vardagsrummet dess fina ljus. Här ryms en matplats i ena delen och en soffhörna i den andra bredvid en vacker kakelugn. Ett kort kliv genom det de stora balkongdörrarna och ut till balkongen med utsikten över den vackra trädgården i soligt västerläge. Bättre blir det inte!

Den vitlaserade trappan tar oss till andra våningen. Hallen binder samman sovrummen till vänster och badrummet rakt fram. Vi kliver först in i ett underbart masterbedroom. Ett mycket mysigt sovrum med ljusinsläpp från fönster mot trädgården! Intill ligger det andra sovrummet. Ljusinsläpp från fönster ut mot Furugatan. Båda sovrummen är färgsatta i rofyllda ljusa färgtoner.

Badrummet är inrett med bland annat duschhörna, handfat, platsbyggd förvaringsmöbel och en vägghängd toalett. Ett takfönster bidrar till charmen.

Trappan tar oss vidare till vinden. Det perfekta sovrummet, gästrummet eller varför inte som ett hemmakontor. Platsbyggda bokhyllor finns på långsidorna. Ljusinsläpp kommer in via två takfönster och ett fönster på gaveln.

Källarvåningen är lika genomgående renoverad som resten av bostaden. Här finns det behaglig vattenburengolvvärme under klinkergolvet. Till vänster kliver du in i ett härligt tv-rum. Längs ena väggen ryms en praktisk förvaringsvägg samt extra kyl och frys. Badrummet är superfräscht med badkar, handfat och toalett. Det finns även en mycket fin tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt skåp för förvaring. Direkt utgång till trädgården från källaren är ett stort plus!

Trädgårdstomten är friköpt och har en fin gräsmatta, fruktträd samt stenbelagt uteplats där sommarens soliga grillkvällar kan avnjutas. Det finns även en friggebod som rymmer förvaring av cyklar, redskap m.m.

En bostad utöver det vanliga! Bara att flytta in och njuta av den lugna vardagen i Landala Egnahem - mitt i stan! En lugn oas endast 10 minuters promenad till Götaplatsen - välkommen hem!

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Fastighet
Området
Landala Egnahem
Landala Egnahem, som är ett av Göteborgs äldsta områden, är en vacker, charmig och alldeles unik miljö. Stadsdelen, belägen i Göteborgs södra centrum, ligger på en egen liten skogsklädd bergsplatå med en vacker vy över staden.

Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villor och radhus men domineras av de chokladbruna villorna i nationalromantisk stil med utsirade förstukvistar och lummiga trädgårdar med rhododendronbuskar och knotiga äppelträd.

Flerbostadshusen har mysiga innergårdar och i området finns också en liten park och några bevarade skogspartier. Mer grönska finner man på nära håll i Olssons trädgård vid Guldhedstorget, Landalabergen, Slottsskogen och Botaniska.

Vid Doktor Fries torg, Guldhedstorget och Landala torg hittar man butiker, matställen och vårdmottagningar. Trappor och promenadvägar leder ner till Wavrinskys plats och Chalmers varifrån bussar och ett stort antal spårvagnslinjer går. På bara några minuter tar man sig ner till Göteborgs stadskärna.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för hela familjen. Träningsställen finns vid Mossens idrottsplats och Landala torg.

Landala Egnahem är även en populär stadsdel för studenter. Chalmers tekniska högskola är granne och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd.

Landala Egnahem inbjuder till ett gemytligt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta