Härligt parhus i engelskinspirerad stil i hjärtat av Örgryte

Peter Johansen
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0732-62 00 51 peter.johansen@lundin.se
Simon Stark
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Stora Gårda 13

Örgryte Skår

Kortfakta

Pris/Bud:
12 975 000 kr
Rum:
6 rum
Boarea:
142 kvm
Biarea:
84 kvm
Byggår:
1973
Tomtarea:
181 kvm
Adress:
Stora Gårda 13,
41270 Göteborg
Välkommen att kontakta Peter
Välkommen att kontakta Peter

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

På Stora Gårda 13 erbjuds nu denna eftertraktade parhusvillan i klassisk brittisk stil med unikt och attraktivt läge i barnvänliga Stora Gårda i Örgryte.
Stora Gårda erbjuder ett otroligt tilltalande och bekvämt boende med bl.a. parkering i det gemensamma garaget precis utanför källarentrén. Här finns allt man behöver på behagligt gångavstånd till bl.a. skola, förskola, buss- och spårvagnshållplats samt servicebutik m.m. Det tar mindre än 20 minuter att promenera till Göteborg centrum med hela dess utbud. Det underbara Delsjöområdet med sin vackra natur, badsjöar och oändliga promenadvägar ligger bara ett stenkast bort. Dessutom är det ett utmärkt pendlarläge med nära ut till både riksväg 40, E6 och E20.

Bostaden disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i entrén och detta ytterst trevliga boende med plats för avhängning av ytterkläder till vänster. Innanför finns en större möblerbar hall som öppnar in till det stora vardagsrummet.

Vardagsrum och kök är i en öppen planlösning som bjuder in till samvaro och gemenskap. Snygg tidlös ekparkett ramar in hela våningsplanet tillsammans med ljusa väggar.
Vardagsrumsdelen har gott om plats för en rejäl soffgrupp med tillhörande möblemang samt matbord med plats för stora middagssällskap. Den fungerande öppna spisen ger ytterligare mysfaktor.
Från vardagsrummet har ni via tre helglasade dubbeldörrar utgång mot den lummiga, delvis stensatta och väl tilltagna trädgården där middagen serveras på soliga sommardagar.

Ett trevligt kök med öppen planlösning mot vardagsrummet ger en fantastisk varm och gemytlig känsla. Mycket smakfullt och fint inramat Marbodal kök med extra djupa bänkskivor i klassisk granit och gott om förvaring i djupa lådor. Köket blir till en social plats att umgås vid medan maten förbereds för kvällens middagsbjudning. I köket finns även plats för ett matbord i det ljusa burspråket för informella måltider.

Till vänster om entrén finner ni en gästtoalett i sandfärgat kakel samt glaskakel på bakre väggen.

Vi tar trappan upp en våning och ni möts först av ett mysigt allrum. På detta plan disponerar ni även två rymliga sovrum, varav master bedroom är på hela 19 m2. Båda har flera inbyggda garderober med stora förvaringsmöjligheter. Vid behov kan allrummet enkelt göras om till ytterligare ett sovrum. Här finns även ett smakfullt inrett badrum med vägghängd toalett, badrumsmöbel från Dansani med bänkskiva i granit samt jacuzzibadkar och separat dusch.
Trappan fortsätter upp till den inredda vinden där ytterligare två rum disponeras. Perfekta som tonårsrum, gästrum, hemmakontor eller syrum/ateljé. Även här finns en garderob.
Bottenplan erbjuder ett väl tilltaget allrum med ett separat rum med garderober perfekta för vinterförvaring, samt en tvättstuga och en tredje toalett. Det stora rummet är perfekt för tonårshäng, hemmabio, gym eller hobbyrum som det används som i dag. Utanför bastun finns ett idag icke färdigställt duschrum. Ytterligare ett förråd finns på detta plan. Från hallen är det direkt utgång till garaget och bostadens två parkeringsplatser precis utanför dörren.

Välkomna till Stora Gårda 13! Läs mer om detta attraktiva område på www.storagarda.se

Information Ekonomi

Pris/Bud: 12 975 000 kr

Taxeringsvärde: 7 147 000 kr varav byggnadsvärde 3 147 000 kr (fastställt 2021). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Pantbrev: Det finns 14 pantbrev om sammanlagt 4 690 000 kr.

Energideklaration: Energideklaration ej utförd.

Driftkostnad:
Driftskostader: Värme/el 22354kr/år, Samfällighet 37728kr/ år ink 2 garageplatser, gårdarnas skötsel, vatten samt TV-utbud. färsäkring 5500kr/år

Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 874 kr/år

Information Fastighet

Adress: Stora Gårda 13, 41270 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Bö 107:15

Byggnadstyp: Parhus, Byggår: 1973

Byggnadssätt: Grund:KällareStomme:TräBjälklag:TräFasad:TegelTakbeklädnad:TegelUppvärmning:Direktverkande el samt luftvärmepumpVentilation:Mekanisk frånluftVatten/avlopp:Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Storlek: Boarea 142 kvm.Biarea 84 kvm. 6 rum varav 3-4 sovrum. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Tomt: Tomtarea 181 kvm.

Renoveringar:
2008-2011 Samtliga ytskikt vägg/golv/tak Kährs 2 stavs ekparket i plan 2-3 samt delvis i plan 1
2009 Tilluftsventiler installerade samt byte av frånluftsfläkt
5 st ventiler i plan 2-3
2010 Installation av luftvärmepump
2013 Byte av golvkonstruktion i källare samt ventilation i golv Fläkt under golv
2013 Installation av IQ-dry dräneringssystem mot baksidan
2014 Omläggning av tak med ny underlagspapp
2015 Byte av fönster. Aluminium på utsidan och trä på insidan.
2021 Reparation fog i tegelvägg på framsida

Spishäll 2008 Siemens
Fläktkåpa2008 Fjärås
Ugn 2008 Husqvarna
Micro 2008 Husqvarna
Diskmaskin 2008 Husqvarna
Kyl 2008 Husqvarna
Frys 2008 Husqvarna
Tvättmaskin 2010Miele
Torktumlare 2013Miele
Torkskåp Husqvarna
Varmvattenberedare 2013 Nibe
Luftvärmepump 2010 Toshiba
Frånluftsventilation 2009 Östberg.

Servitut: Rättigheter-förmån: Förmån: Avtalsservitut: Tillträde, 14-IM1-73/10871.1
Förmån: Avtalsservitut: Tillträde, 14-IM1-73/11001.1. Rättigheter-last: Last: Avtalsservitut: Tillträde, 14-IM1-73/11000.1. Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Tillträde.

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Bö GA:20 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering.

Planbestämmelser: Stadsplan.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Skår

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning