Välkommen till

Bronsyxegatan 6

Bronsyxegatan 6
Kannebäck

Klassisk 60-talsvilla med stor uteplats

Är tiden inne för att lämna citylivet, flytta ihop med kärleken och finna ro med närheten till naturen och havet - Ja, då är den här renoverade villan med bevarad charm, stilrena materialval och havet som närmsta granne perfekt. Den stenlagda entrén och tegelfasaden inger ett karaktäristiskt och enhetligt intryck för villan som ombonas av grönskande rabatter vilka avgränsar mot grannarna. Villan disponeras över två plan med två entréer, vilket skapar bra förutsättningar för en familj eller för de som har en önskan om uthyrning. Inom kort avstånd finns skola, bra kommunikationer, golfbana, promenadstråk och inte minst havet som bjuder på salta bad och båtliv.

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Entréplan:
Hallen är ljus och rymlig med gott om plats för avhägning av ytterkläder. Här fås ett naturligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna i vardagsrummet som ligger i direkt anslutning. Hallen avgränsas med klinker som övergår till ekparkett i holländsk läggning i vardagsrum och sovrum. Väggarna är målade i en ljus cremégrå färg vilket ger ett rofyllt intryck.

Köket renoverades under 2016 och är väl genomtänkt för att gästerna skall känna en samhörighet. Behagligt ljus från fönster i två väderstreck inger en luftig och ljus tillvaro medan middagen tillagas. Köket från Kvänum inreds med släta cremégrå luckor som har avlånga rostfria beslag och lådorna är ekbeklädda invändigt. För att optimera ljusinsläppet och känslan av rymd har man valt att endast ha underskåp och integrerad takfläkt från Fjäråskåpan. Det finns även ett rymligt hörnskafferi med belysning. Bra och gedigna arbetsytor i svart granit som kompletteras med vitkaklat stänkskydd. Induktionshäll och varmluftsugn från Siemens är placerad med utsikt mot vardagsrummet och i nära anslutning finns en inbjudande sektion för gästerna att umgås vid medan middagen tillagas. Side-by-side kyl med ismaskin samt frys med lådförvaring från Samsung blir ett snyggt inslag i köket som även har integrerad diskmaskin från Siemens.

Vardagsrummet badar även det i ljus och är en självklar plats för familjen att samlas. Ekparketten i holländsk läggning är en välbevarad detalj som ger känsla och karaktär till rummet.

Från vardagsrummet finns utgången till den gedigna uteplatsen med trädgård. Den stora trälagda uteplatsen har förutsättningarna för att spendera en lång och avkopplande dag i solen i en loungegrupp för att sedan duka upp middagen vid ett långbord.

Vidare på entréplan finns två separata sovrum som har en bra utformning vilket skapar förutsättningar för olika alternativ till hur rummen kan disponeras. Rummen har till sin fördel en avskild placering från varandra vilket skapar möjligheter till att förändra ytornas disposition. Bra förvaring utgörs av skjutdörrsgarderob i det ena sovrummet och en klädkammare i det andra.

Badrummet på entréplan nås i anslutning från hallen. Badrummet har klinker med golvvärme och vitt kakel. Inredningen består av dusch, WC, handfat och spegel som är integrerad i kaklet.

Källarplan:
Här finns förutsättningarna att inreda och utforma hela våningsplanet efter ert behov. I nuläget disponeras källarplanet med två större allrum, förråd, matförråd, WC och tvättstuga.

Tvättstugan inreds med grå klinker och vitt kakel som inger en behaglig och neutral känsla. Bra arbetsytor med gedigen arbetsbänk som löper längs med väggen och belyses med spotlight. Här finns en praktisk diskho och genomtänkt förvaring i underskåp. Tvättmaskin från Husqvarna och torktumlare från Siemens.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Fastighet
Området
Kannebäck
Kannebäck är ett trivsamt villaområde med havet och grönskan inpå knuten. Denna lummiga, kuperade miljö har lång historia, där man hittat fynd redan från stenåldern. Ängås Gård har anor från 1700-talet och är kulturminnesskyddad. Här finns idag köksträdgård, butik och café.
Bebyggelsen i Kannebäck består till största del av fristående villor. Husen ligger tätt intill varandra i mindre kvarter och kantar de charmiga små gatorna. Slingrande promenadvägar leder upp till bergspartiet Ulvås och grönskande skogsdungar. På toppen får man en hänförande utsikt över Askimsfjorden och Välens naturområde. Opaltorget som just nu är under ombyggnad, ska bli ett livligt, tryggt och tillgängligt område med täta bussförbindelser in till city, havet och grönområden. Arbetet beräknas vara klart under 2023. Här ska ett nytt stadsdelstorg växa fram med bland annat omkring 1000 nya bostäder, nya butiker, förskolor, vårdcentral och en ny park.
Havet och skärgården ligger på nära avstånd. Med cykel eller buss tar man sig snabbt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.
Karta