Välkommen till

Bergstigen 9

Bergstigen 9
Askim

1 ½ -plansvilla med insynsskyddad hörntomt och hänförande havsutsikt

I ett gemytligt villaområde högt upp på höjden med havsutsikt ligger denna friliggande 1½ -plansvilla. Njut av utsikt ända till Vrångö som är den sista bebodda ön i södra skärgården. Huset är i mycket fint skick och har låga driftskostnader tack vare solpaneler och bergvärme. Bilen parkerar du smidigt i garaget på källarplan alternativt på uppfarten där elbilsladdare finns och plats för fler bilar. Huset har även en östra flygel om 3 rok/55kvm. Denna går utmärkt att hyra ut till en liten familj så ägarens boendekostnader blir låga, alternativt att de äldre barnen kan bo där. Insynsskyddad hörntomt med underbar trädgård med ett privat läge som skapar en rofylld oas. Lättskött trädgård med barnvänlig gräsmatta och flera uteplatser i olika sollägen. Perfekt för barnfamiljen, perfekt för uthyrningsmöjlighet!

I trivsamma Askim bor ni i ett attraktivt, barnvänligt och havsnära villaområde. Närhet till salta bad, båtliv, stall, natur, konditori, butiker, kommunikationer, skolor, förskolor och service.

Läs hela beskrivningen
Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Anne
assisterande mäklare
Anne Jonson
0735-16 22 65 anne.jonson@lundin.se
Lundin Västra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Anne
assisterande mäklare
Anne Jonson
0735-16 22 65 anne.jonson@lundin.se
Lundin Västra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Huset disponeras enligt följande:

Entréplan:

Innanför ytterdörren möts ni av en entré med gott om plats för fri avhängning samt ett praktiskt klinkergolv.

Vidare kommer ni till en stor möblerbar hall som har öppning mot salongen, köket, gästtoalett samt trappa upp till övre plan. Ett fönster mot trädgården.

Gästtoaletten har mörkt klinkergolv och vita väggar som är halvkaklade i ljusgrått kakel. Inredningen består av wc, handfat och spegel. Ett fönster bidrar med dagsljus och vädringsmöjlighet.

Huset erbjuder generösa sällskapsytor där vardagsrum, salong och kök ligger i fil vilket bjuder in till en social samvaro. Vardagsrummet har ett eftertraktat gavelläge med fönster i två väderstreck och vackra pardörrar som tar er ut till en härlig altan. Vardagsrummet präglas av vackert parkettgolv och rummet smyckas av en braskamin som ger både värme och hög mysfaktor.

Mellan vardagsrum och kök ligger salongen som erbjuder generösa ytor som kan inredas med valfri möblering. Ett stort fönsterparti bidrar med ljusinsläpp och grönskande utsikt. Vackert parkettgolv och ljusa väggar.

Köket är väl tilltaget och med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Här finns gott om plats för ett matsalsbord som rymmer stora middagssällskap. Köket är genomtänkt planerat med gott om förvaring, bra arbetsytor med plats för matlagning samt en stor köksö. Köksinredningen har vita ramluckor som kombineras med bänkytor i trä och väggarna kläs av tegel. Det finns även en vitrinskåpsdel med generös förvaring. Kvalitativa vitvaror från Smeg och Cylinda. Den maskinella utrustningen bestående av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl och frys. Ovanför vasken sitter ett fönster med grönskande utsikt som gör middagsbestyren ännu trevligare. I taket sitter infällda spotlights med dimmerfunktion.

Övre plan:

Husets tre sovrum ligger avskilt belägna på övre plan i anslutning till ett allrum och ett stort badrum. Det första man slås av är allrummets hänförande utsikt över trädtoppar, hustak och det glittrande havet. Rummet kan inredas med valfritt möblemang och kan även göras om till sovrum om man önskar.

Det största sovrummet är generöst utformat med plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. Vitmålat trägolv och vitmålade väggar. Fint ljusinsläpp från två fönster som vetter mot trädgården.

Badrummet på övre plan har mörkgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Härligt ljusinsläpp och utsikt över omgivningarna. Inredningen består av wc, generös handfatskommod med tillhörande väggskåp, spegel med belysning, handdukstork, dusch med taksil som avskiljs av vägg i betongglas och skjutdörrar.

Flygel/Uthyrningsdel:

Husets östra flygel om 3 rum och kök, ca 55 kvm, går utmärkt att hyra ut alternativt nyttja till resten av huset. Flygeln har en egen ingång från trädgården med kodlås från Yale. Det första man möts av är en entré med plats för avhängning och öppen planlösning mot vardagsrum och matplats.

Köket är yteffektivt och välplanerat. Köksinredning i vitt kombineras med bänkytor i trä och vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av glaskeramihäll, inbyggnadsugn, fläkt, kyl med frys samt tvättmaskin. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp och utsikt mot grönska.

Innanför köket ligger ett av sovrummen som har plats för en dubbelsäng. Ett stort fönster bidrar med ljusinsläpp. Parkettgolv och vitmålade väggar med en mörkt sandfärgad fondvägg.

Det andra sovrummet har även det plats för dubbelsäng och generöst ljusinsläpp från två stora fönster.

Badrummet har golv i sjösten och väggarna är helkaklade i vitt tillsammans med ett fondparti i exklusiv turkos mosaik Bisazza sophia i duschhörnan. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel samt duschhörna med väggar i klarglas.

Utanför flygeln finns en härlig altan med plats för loungemöbler.

Källarplan

Huset har även en källare som utgörs av en tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Ovan vask sitter handmålade Cappogrossi ventaglio kakel och under den massiva bänkskivan i ek finns gott om förvaring samt många eluttag. Bredvid tvättstugan finner ni pannrum, förrådsutrymme samt garage.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Fastighet
Området
Askim Trollåsen

Vita segel, skogspromenader och staden om hörnet


Med den västra delen vid Askimsviken och den östra gränsande till Sisjön och Sandsjöbacka naturreservat är Askim en härlig plats att bo på. Redan på 1200-talet låg här Askims by. Askim har sedan dess bebyggts successivt och idag består bebyggelsen av en charmig blandning av äldre sekelskiftesvillor, radhusområden, flerbostadshus och nybyggnationer.

Askim är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och grundskolor att välja på. Föreningslivet är rikt med verksamheter inom bl.a. segling, fotboll, ishockey och ridsport. Askims simhall har simträning, simskola och gym.

Med bil eller buss tar du dig lätt till centrala Göteborg med sitt stora utbud av shopping, matställen och nöjesliv. Sisjöns industriområde har mataffärer, stormarknader, träningsställen och apotek. Alldeles i närheten ligger också Högsbo 421 och Frölunda Torg.

Askim gränsar till Sandsjöbacka naturreservat, ett vidsträckt grönområde med flera vandringsleder och två badsjöar, Sisjön och Oxsjön. Fina havsbad har Askimsbadet, Hovåsbadet och Marholmen. I Askimsviken finns flera småbåtshamnar och strax utanför öppnar sig skärgården. Området längst in i viken kallas Välen och är ett unikt natur- och strövområde.

Askim inbjuder till ett behagligt och aktivt boende nära hav och. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta