Välkommen till

Skånbergsvägen 5

Skånbergsvägen 5
Kungsbacka Fixhult

Välrenoverad villa med naturskönt läge nära sjö och djurliv

Välhållen, energieffektiv och rymlig familjebostad med 60-tals charm och fokus på kvalitet, funktion och hållbarhet. Naturskönt utsiktsläge och den perfekta platsen för familjen att finna lugnet beläget nära staden då det endast är 15 minuters bilväg in till centrala Kungsbacka samt busshållplats nära intill. Närheten till naturen samt Fixsjön, Stensjön och Lygnern gör denna bostad perfekt för er som vill bo nära centrum men ändå uppleva naturens skiftningar från första parkett. - Varmt välkomna på visning!

Läs hela beskrivningen
Annie
ansvarig mäklare
Annie Mälarborn
Fastighetsmäklare
0707-63 04 57 annie.malarborn@lundin.se
Lundin Kungbacka

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annie
ansvarig mäklare
Annie Mälarborn
Fastighetsmäklare
0707-63 04 57 annie.malarborn@lundin.se
Lundin Kungbacka

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Välkommen till Skånbergsvägen 5 !
Här möts vi av en ny entrédörr som har både sidofönster för ljusinsläpp samt bekvämligheten med kodlåsöppning. God förvaring både i garderoben samt i ett stort förråd som är beläget under trappan. Hallgolvet utgörs av ett unikt mönster skapats av olika marmorstenar. Underliggande vattenburen golvvärme i hallen samt i badrummet.

Övre plan:
En bred trappa leder oss upp till bostadens sociala ytor med stort arbetskök, matplats, vardagsrum samt vinterträdgård. Sovrummen och badrummet ligger bekvämt samlade på ena sidan av våningsplanet.

Köket renoverades 2018/2019 och är av fabrikatet Noblessa. Gediget, stilrent och påkostat med exklusiva vitvaror och gott om smarta funktioner och dolda förvaringar. Luckor och fronter går i en sober matt grå ton med rostfria beslag. Goda arbetsytor, diskho med utsikt över trädgården och bänkskivor i tålig laminat. Köksö med förvaring och uppfällbar eldosa. Stor gasspis från Siemens samt fläkt från Bosch. Ugn med ångfunktion från Husqvarna. Side-by-side kyl/frys från Blomberg. Inbyggnadsmikro från Husqvarna samt integrerad diskmaskin från Whirlpool. Inbyggd kaffemaskin från Bosch. Köket, matplatsen och övre hallen har vitt och grått klinkergolv lagt i mönster, med underliggande vattenburen golvvärme.

Matplatsen bjuder på ljus från tre stora fönsterpartiet och härifrån har man en fantastisk naturutsikt med känslan av att man sitter i ett uterum. Plats för större matbord för familj och gäster.

Intill köket på motsvarande sida mittemot matplatsen har man byggt en gedigen vinterträdgård/uterum perfekt för att förlänga årstiderna för dig som tex är odlingsintresserad. Rummet har trämönstrat klinkergolv samt stora fönsterpartier och nås direkt från köket via en dörr. Uppvärmning genom ett vattenburet vägghängt element. Från uterummet leder sedan en altandörr direkt ut till den mysiga frukostaltanen som är belagd med Fjäråsgnejs.

Vardagsrummet ligger i anslutning till en stor balkong som går längs med fasadens framsida. På golvet i vardagsrummet samt i sovrum 1 och 3, ligger ett gediget bamboo-parkettgolv och listverk. Vardagsrummet är rymligt och lätt att möblera efter behov. Den öppna spisen används och ger värme och stämning till bostaden under de mörkare årstiderna.

Badrummet på övre plan renoverades 2023 och våtrumsintyg finns. Vitt stålblågrått kakel på väggarna samt stålblågrått klinker på golvet med vattenburen golvvärme. Badkar samt dusch med glasskärm. Vägghängd wc samt handfat med kommod och handukstork. Rund spegel med bakomliggande belysning samt spotbelysning i taket. Fönstret är perfekt för ljusinsläpp och vädring.

Sovrum 1 ligger mittemot badrummet och är av generös storlek och lätt att möblera.

Sovrum 2 ligger på gaveln över garaget och har en fin känsla i och med fönsterpartiet som vetter åt två väderstreck. Här inryms både dubbelsäng samt sängbord och ytterligare förvaringsmöbler. Inbyggd garderobsförvaring. Detta rum har vattenburen värme genom nya radiatorer.

Sovrum 3 ligger bredvid badrummet och är både lättmöblerat och ljust.

Från övre hallen nås en rejäl vind från en vindslucka med nedfällbar trappa. Här finns möjlighet till god förvaring om man önskar.

Vi tar trappan ner till:

Entreplan:

Direkt till vänster från entrén ligger sovrum 4 vilket har en mysig utformning och är lätt att möblera. Laminatgolv (Bamboo) samt ny vattenburen radiator.

Badrummet renoverades 2012 och är helkaklat i vitt, svart och rött. Dusch med glasvägg samt handfat, spegel och belysning. Vägghängd wc.

Tvättstugan är utrustad med arbetsbänk, tvättho samt inbyggda skåp. Tvättmaskin från AEG (2019) samt torktumlare från Bosch (2012)

Pannrummet är husets hjärta då det inrymmer pelletspannan, de två ackumulatortankarna (1000 respektive 1800 liter). I direkt anslutning till pannrummet finns ett förråd för tex pelletsförvaring.

Huset stora verkstad nås inifrån huset och kan även användas som verkstad eller ateljé eller vad man önskar. Här finns vattenfiltersystemet lätt tillgängligt. Innanför ligger ett ytterligare utrymme som används som en verkstad.

Solpaneler och pellets:
Intill garaget står solpanelerna placerade. De är installerade i två omgångar, 2013 samt 2020 då man även kompletterade med ytterligare en ackumulatortank från Effecta. Vattenkapaciteten är på 1000 respektive 1800 liter. Säljaren berättar vidare att solpanelerna räcker som husets enda uppvärmningskälla mellan april-september månad och att man har en pelletsåtgång på ungefär fyra pall för resterande del av året.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Fastighet
Området
Kungsbacka

Storstadsliv, härligt friluftsliv & närhet till havet


Välkommen till Kungsbacka, en modern stad vid Kungsbackafjorden i Norra Halland med stort utbud och en lång och spännande historia. Kungsbacka stad är en egen kommun som är stort till ytan och indelat i mindre områden som exempelvis Anneberg, Fors, Hede, Kolla, Kullavik, Tölö och Varla. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt flera nybyggnationer.
Kungsbacka Innerstad är stadens äldsta centrum och dess charmiga trähus rymmer både bostäder och gott om butiker och matställen. Kungsmässan och Hede Fashion Outlet är två stora shoppingcentrum och kring dessa finns ett flertal stormarknader.

Kulturhuset Fyren är ett hus för alla sinnen och alla åldrar och rymmer bland annat bibliotek, konsthall, konsertsal och café. Kungsbacka Sportcenter har fotbollsplaner, ishall, simhall och gym. Här ligger även Kungsbacka teater och Aranäsgymnasiet. Kungsbacka resecentrum är knutpunkt för pendeltåg och bussar. Kungsbacka har flera vackra historiska miljöer i sin närhet, till exempel Tjolöholms slott, Äskhults by och fyren Nidingen. Här finns också ett stort antal natur- och kulturreservat samt flera fina badplatser och småbåtshamnar.

I Kungsbacka lever du med närhet till härlig natur, havet och det moderna storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta