Välkommen till

Ovanskogsliden 9

Örgryte / Torp

Stenfunkis anno 1945 på en av Örgrytes mest eftertraktade adresser

Detta charmiga funkishus, beläget på Ovanskogsliden 9, erbjuder en perfekt kombination av funktionalism och tidlös elegans. Med en gynnsam placering i ett högt insynsskyddat läge som vetter mot sydväst har huset en fantastisk utsikt från den karakteristiska balkongen samt från vardagsrum och matsal. Familjen lät bygga huset 1945 och det har sedan dess varit kvar i familjens ägo. Inspirerande illustrationsbilder kommer på onsdag!

Huset har en effektiv planlösning och rymmer två sovrum med möjlighet att inreda ytterligare två. Dessutom finns det möjlighet att omvandla garaget till ytterligare ett sovrum, vilket ger extra flexibilitet för familjer med förändrade behov över tid. Oavsett om du behöver utrymme för en växande familj, arbetsrum eller gästrum finns det gott om plats för alla.

Med två badrum, varav ett nyligen renoverat, erbjuder huset moderna bekvämligheter och möjlighet att skapa en personlig inredning precis som du vill ha den. Det nyrenoverade badrummet är kaklat, men inte inrett, och du kan anpassa efter din egen smak och stil, vilket ger dig möjlighet att skapa ett perfekt utrymme för avkoppling och välbefinnande.

Den lättskötta tomten är en fröjd för ögat och erbjuder möjligheter till trädgårdsarbete, lek och avkoppling. Med minimalt underhållsbehov kan du spendera mer tid på att njuta av din trädgård.

Sammanfattningsvis erbjuder detta funkishus på Ovanskogsliden 9 en perfekt balans med funktionell planlösning och tidlös stil. Med sina rikliga utrymmen, flexibla planlösning, två badrum varav ett nyrenoverat, och en lättskött tomt ges det utrymme för hela familjen att trivas och växa. Missa inte chansen att äga detta fantastiska hem i en eftertraktad miljö.

Läs hela beskrivningen
Nicklas
ansvarig mäklare
Nicklas Arnesson
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Nicklas
ansvarig mäklare
Nicklas Arnesson
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Plan 1;

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med kapprum direkt till vänster. Från kapprummet kan man nå ett potentiellt nytt sovrum placerat i nuvarande garage.

Vidare in från hallen erbjuds generösa ytor med allrum och sovrum. Allrummet kan med fördel även användas som sovrum om så önskas. Det har ljusinsläpp från två fönster och en vacker tidstypisk öppen spis som bidrar med mysfaktor. Golvet pryds av trägolv och väggarna är tapetserade och har bröstpanel. Till vänster om allrummet nås ytterligare ett sovrum med golvvärme samt utgång till uteplats i den vackra trädgården i sydväst.

Till höger från hallen nås ett vinförråd samt ett nyrenoverat badrum med golvvärme samt kakel och klinkers i beigegrått. Badrummet är fackmannamässigt utfört och certifikat finns. Det nyrenoverade badrummet är endast kaklat och du kan anpassa det efter din egen smak och stil, vilket ger dig möjlighet att skapa ett perfekt utrymme för avkoppling och välbefinnande.

Vidare in från badrummet nås ytterligare ett rum som hade passat perfekt som tvättstuga alternativt gym eller sovrum. Även detta rum har fönster i sydvästläge samt egen ingång.

Plan 2;

En bred trappa leder oss vidare upp till våning två. Här möts man av ett fantastiskt ljus tack vare den genomgående planlösningen med stora fönsterpartier i två väderstreck. Takhöjden på ca 2,70 skapar ytterligare rymd. Övre plan utgörs av allrum, vardagsrum, matsal och kök samt ett rymligt sovrum med gavelläge. Förvaringsmöjligheter finns i form av fem inbyggda garderober varav två klädkammare. Allrummet pryds av en vacker ekparkett i original och detta rum lämpar sig perfekt som kontor om så önskas.

Direkt till vänster från allrummet nås husets masterbedroom med tre inbyggda garderober och ett fönsterparti med gavelläge.

Vidare in från allrummet nås vardagsrummet med ett stort fönsterparti i sydväst. Härifrån har man en fri utsikt över Örgrytes grönskande område och takåsar. Även här återfinns den vackra fiskbensparketten och den fungerande öppna spisen höjer mysfaktorn. I fil med vardagsrummet nås även matsalen samt utgången till den karakteristiska balkongen med optimalt läge för eftermiddags/kvällssol.

Via vackra skjutdörrar i original nås den luftiga matsalen som ligger i perfekt gavelläge. Härifrån kan man njuta av sociala tillställningar med en underbar utsikt över Örgrytes grönskande omgivningar. Även här återfinns den vackra fiskbensparketten.

Till höger från allrummet nås den vackra serveringsgången i original och vidare in nås badrummet med kakel och klinkers i ljusblått. Inredningen består av wc, handfat, samt badkar. Ett litet fönster bidrar med dagsljus.

Till höger från serveringsgången nås köket. Även här påminns man om att huset är högt beläget. Utrustningen består av spis med ugn, diskmaskin och kombinerad kyl/frys. Förvaringsmöjligheterna är goda och här finns dessutom en rejäl bänkskiva i trä som skapar goda arbetsytor.

Huset har även ett rejält vindsutrymme med mycket goda förvaringsmöjligheter.

Ekonomi
Fastighet
Området

Örgryte Torp

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och några spårvagnshållplatser bort ligger Focus-huset som har ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta