Välkommen till

Bergängen 13

Bergängen 13
Vrångö

Välskött enplansvilla med grönskande och lummig trädgård

Välkomna till detta välskötta enplanshus som ligger inbäddat i grönska utan insyn. Huset är mycket välskött och har flera mysiga uteplatser och ett inglasat uterum. Dessutom ett separat gästhus för åretruntboende på 32 kvadrat som lämpar sig perfekt för gäster och/eller uthyrning för den som vill. Fint läge med kort promenad till både hamnen och färjelägret.

Läs hela beskrivningen
Patrik
ansvarig mäklare
Patrik Henningsson
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se
Lundin Västra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Patrik
ansvarig mäklare
Patrik Henningsson
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se
Lundin Västra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Entré/hall med gott om plats för ytterkläder och förvaring i garderober med skjutdörrar.
Stort badrum i anslutning till hallen. Badrummet har fönster, handdukstork och dusch. Ljust kakel på väggar och klinker på golvet.
Luftigt vardagsrum med glasat burspråk och utgång genom glasade pardörrar mot altanen och det inglasade uterummet som förlänger utesäsongen till både vår och höst. Vardagsrummet rymmer både plats för soffgrupp och matsalsbord för den som vill.
Stort och rymligt kök med fina arbetsytor och bra förvaring i vägg- och bänkskåp. Inbyggnads ugn- och mikro, hel kyl- och frys och diskmaskin. Glasat burspråk även här, plats för ett ordentligt matbord.
Tvättstuga i anslutning till köket med egen entré ut till gäststuga och trädgård. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och tvättho. I anslutning till tvättstugan ligger ytterligare ett badrum med fönster och dusch, dessutom ett förråd som går att bygga till bastu för den som vill. Kakel på väggar, klinker på golvet.
Tre sovrum varav två med plats för dubbelsäng, bra förvaring i garderobssystem och klädkammare.

Perfekt avskilt från huset ligger den fina lilla gäststugan fullt utrustad med både köksdel och badrum. Dessutom ett loft ovanpå vilket gör att gäststugan rymmer många gäster. Gäststugan kan även vara en god ekonomisk intäkt då läget är mycket bra och efterfrågan stor.

Vrångö är framförallt känd för sin vackra natur som delvis består av naturreservat men också för sina fina sandstränder. Här finns flera badmöjligheter och många anser att det är skärgårdens bästa badö. På ön finns bland annat en välbesökt gästhamn, välsorterad affär som är öppen året runt, pensionat, vandrarhem, restaurang, kiosk och café. Från den gamla lotsutkiken har du panoramavy över bland annat Vinga fyr, Öckerööarna och fastlandet.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Fastighet
Området
Vrångö
Bara en kort bit från centrala Göteborg kan man bada vid ljuvliga stränder, besöka naturreservat och promenera längs fina stigar. Längs kuststräckan breder skärgården ut sig som ett pärlband av öar och de mysiga hamnarna, vikarna, och skären är en unik upplevelse. Här finns det gott om aktiviteter där sälsafari, fisketurer, kulinariska matupplevelser, bad och båtutflykter bara är några.
Södra Skärgården sträcker sig från öarna Rivö i norr till Vrångö i söder. Vissa öar kommer du endast till under sommaren, om du inte har egen båt. Alla öar är bilfria. De största öarna är Brännö, Styrsö, Donsö, Vrångö och Asperö. Andra öar här är Köpstadsö, Stora Förö, Knarrholmen, Kallö, Kårholmen, Vargö och Sjumansholmen.

Asperö
Närmast Saltholmen ligger den lilla skärgårdsidyllen Asperö, med cirka 460 bofasta invånare. Här finns en hamn, affär, hembygdsmuseum, sjöbodar med mera. Längs promenadslingan Slingan kommer man till badplatsen Kvistevik och utsiktsberget Valen, där mdu en fantastisk utsikt över hela skärgården och Göteborgs hamninlopp.

Brännö
Brännö är en levande skärgårdsö med cirka 900 bofasta invånare. Ön är välkänd för sin bryggdans samt för genuina Brännö Värdshus med pensionat Baggen och uppsluppna Brännö Varv med Bed & Breakfast, restaurang och café. På ön finns även bageri, Brännö handel, fiskaffär och blomsteraffär. Det finns flertalet badplatser, som bland annat Husvik, Gröndal och Vassdal. Det finns även många bra fiskeplatser.

Donsö
Donsö är liksom Styrsö en av de två största öarna i den södra delen av skärgården. På Donsö bor cirka 1 500 bofasta invånare och här kan man njuta av vackra naturstigar och härliga bad. På ön finns restauranger, däribland Restaurang Isbolaget, en kiosk, keramikbutik, rökeri, pizzeria, bank, gästhamn, affär, Bed & Breakfast, minigolf med mera. Från Radarberget kan man njuta av en fantastisk utsikt och vid Lökholmen och Korsholmen kan man njuta av salta bad.

Knarrholmen
Knarrholmen är en liten ö som är under stor utveckling. Här finns fina badplatser, hopptorn och en mycket välbesökt restaurang sommartid.

Kårholmen & Sjumansholmen
De mysiga småöarna Kårholmen och Sjumansholmen ligger mellan Donsö och Vrångö och är bebyggda med sommarstugor.

Köpstadsö-Kössö
Köpstadsö, som även kallas för Kössö, är en liten ö med cirka 100 personer som är helårsboende. Under sommaren bor här omkring 300 personer. Ön består av smala, slingrande gränder och är fri från både bil- och mopedtrafik. Under sommarhalvåret är det inte ens tillåtet att cykla på ön utan då är det främsta transportmedlet skottkärran.

Styrsö
Styrsö är en av de största öarna i Göteborgs södra skärgård och ön har cirka 1 400 bofasta invånare. Här hittar ni bland annat bank, café, restaurang, hembygdsmuseum, minigolf, post, och det omtyckta Pensionat Styrsö Skäret. Här blandas gamla sekelskifteshus med nybyggda villor. Omtyckta badplatser är bland andra Brattenbadet, Uttervik och Amnevik. Vill man ta sig över till Donsö kan man enkelt göra det, då det är en broförbindelse mellan öarna.

Stora Förö
En lugn och fin liten ö som endast är bebodd under sommartid.

Vrångö
Vrångö är framförallt känd för sin vackra natur som delvis består av naturreservat men också för sina fina sandstränder. Här finns flera badmöjligheter och många anser att det är skärgårdens bästa badö. På ön finns bland annat en gästhamn, affär, pensionat, vandrarhem, restaurang, kiosk och café.
Karta