Välkommen till

Hovås Fasanstig 10

Hovås Fasanstig 10
Hovås

Vacker patriciervilla med havsnära läge uppförd 1912

Välkommen till denna vackra Hovåsvilla belägen ett stenkast från havet. Högt och privat läge ligger denna fantastiska Patriciervilla på ca 300 kvm uppförd 1912 i mycket fint skick. Med hela 3 meter i takhöjd på entréplan och 2,7 meter på övre plan upplever man en ljus och rymlig känsla. Man slås av ljuset, rymden, närheten till hamnen och badet. Soliga dagar och kvällar kan man höra sorlet i marinan och badgäster från stranden som njuter av solvärmen och salta bad.

Läs hela beskrivningen
Mats
ansvarig mäklare
Mats Jacobsson
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0708-68 99 11 mats.jacobsson@lundin.se
Lundin Västra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Mats
ansvarig mäklare
Mats Jacobsson
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0708-68 99 11 mats.jacobsson@lundin.se
Lundin Västra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

En klassisk entré vestibul med gäst-wc och en möblerbar inre hall bidrar till att man känner sig välkommen direkt. Tre stora sällskapsrum varav ett med en fin öppen eldstad. Flera större fönster i sydvästläge vid matsalen och utgång till två soldäck i etage som livar med den vackra trädgården.
Det spatiösa köket har plats för många kockar och socialt umgänge och här finns braskamin i arbetshöjd och dessutom vattenburen golvvärme. Från övre plan finns det två trappor som ansluter i både östra delen vid entrén och västra delen vid köket ner till entréplan. Det stilfulla trapphuset mot trädgården och hamnen har vackra fönster som släpper in ljuset och solen.
Övervåningen har fyra sovrum varav ett med eget badrum samt utgång till en balkong med utsikt, härifrån ser man hamnen. Här finns ytterligare ett separat familjebadrum.
Källaren är 100 kvm och totalrenoverad 2002 och har både gästrum och sällskapsrum samt ett fint relax- badrum och bastu med separat wc. En större tvättstuga med dubbla tvättmaskiner och bergvärme samt intilliggande hobbyrum. Gott om plats för förvaring i ett separat rum. Klinkergolv och vattenburen golvvärme i hela källaren. Grovingång till trädgårdssidan i väster som har access till trädgården och altanerna.
Huset har underhållits och renoverats varsamt av nuvarande ägare sedan 2001.
Vacker och välskött trädgård med gräsytor, fina träd, buskar, murar, staket och plantering samt en egen bergsplatå med utsikt mot hamnen.
Endast 400 m till Hovåsbadet, ett av Göteborgs finaste havsbad och på Strandbaren kan man avnjuta en god måltid och ett gott glas vin.
Inom 5 minuters gångavstånd finns Hovås Kallbadhus och runt hörnet ligger Sveriges första golfbana och Göteborgs Golfkrog.
Ett stenkast bort löper fina promenad- och cykelleden Sverigeleden eller gamla banvallen som förr i tiden transporterade fint folk med tåg från stan till havsbaden utmed kusten ända ner till Särö.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Fastighet
Området
Hovås
Hovås är beläget mellan Askim och Billdal, på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Karaktäristiskt för området är de eleganta och charmiga villorna utmed havet med anor från förra sekelskiftet. Idag består bebyggelsen av en blandning av dessa äldre villor och moderna bostäder som byggts upp sedan 1960-talet.

Hovås är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och ett par grundskolor. Hovås har ett rikt föreningsliv med verksamheter inom bland annat segling, fotboll, ishockey och ridsport.

Östra Hovås gränsar till Sandsjöbacka naturreservat. I detta vidsträckta grönområde finns flera fina vandringsleder och badsjöar. Mer motion och rekreation kan man få på Hovåsvallen samt på Hovås legendariska golfbana, Göteborgs Golfklubb. Golfklubben bildades redan 1902 och är Sveriges äldsta.

I Hovås hamn pågår båtlivet året om. Mysiga badvikar ligger som pärlor på rad och utmed havet går en promenad- och cykelväg. Hovås Kallbad med sina pittoreska badhus och restaurang är en privat anläggning som delvis även är öppen för allmänheten. Det vackra naturområdet på Amundöarna är också en populär utflykt, för såväl promenader som salta bad.

Söderöver har den nya stadsdelen Nya Hovås vuxit fram med en härlig blandning av bostäder, butiker, restauranger och kontor. Här finns det mesta man kan tänka sig! Utöver Nya Hovås så erbjuder bland annat även Sisjöns industriområde, Kodakhuset och Frölunda Torg ett brett utbud av service på nära avstånd.

Hovås inbjuder till välbefinnande i ett exklusivt och bekvämt boende nära havet och vacker natur. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta