Välkommen till

Hovås Ekåsväg 10

Hovås Ekåsväg 10
Hovås

Mycket välskött villa med soligt sydväst läge

Välkommen till en välplanerad och välbyggd villa som är belägen längst in på en lugn villagata med härligt skyddad uteplats i soligt sydväst läge. Här bor man bekvämt och barnvänligt på 228 kvm fördelade på 7 rum och kök varav 5 sovrum. På den perfekt belägna uteplatsen får man känslan av närheten till Hovås hamnen och badet, ett av Göteborgs finaste havsbad och på Strandbaren kan man avnjuta en god måltid och ett gott glas vin. Inom 10 minuters gångavstånd finns Hovås Kallbadhus och strax nedanför ligger Sveriges första golfbana och Göteborgs Golfkrog. Närhet till buss till stan och säker gångväg för barnen till Hovåsskolan Ett stenkast bort löper fina promenad- och cykelleden som går ända från Särö till Linnéplatsen. Allt för att din vardag skall vara bekväm.

Läs hela beskrivningen
Mats
ansvarig mäklare
Mats Jacobsson
Fastighetsmäklare & Senior Partner
070-868 99 11 mats.jacobsson@lundin.se
Lundin Västra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Mats
ansvarig mäklare
Mats Jacobsson
Fastighetsmäklare & Senior Partner
070-868 99 11 mats.jacobsson@lundin.se
Lundin Västra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Beskrivning


Fin, välkomnande och rymlig entré med vackert stengolv och fast inredning för klädförvaring. Öppen planlösning från hall till matsal och kök med fint parkettgolv. Gäst-wc vid entrén i fint renoverat skick, två större sovrum med fina parkettgolv varav det ena har en integrerad bokhylla i ädelträ och det andra har en garderobsvägg. Ett större, helkaklat badrum med dubbla tvättställ, badkar och dusch samt wc. Stort härligt Poggenpohl kök med bardisk med plats för stolar samt matplats som har plats för stort matbord, utgång till uteplatsen. Uteplatsen ligger delvis skyddad under tak med soligt sydväst läge. Rymligt vardagsrum med fönster i tre väderstreck samt en vacker öppen spis och snyggt parkettgolv i fiskbens mönster. En större tvättstuga gränsande till köket med utgång till uteplatsen och trädgården. Två bra sovrum med trägolv och garderober.
I källaren finns ett sällskapsrum, gästrum samt vin/matrum och förrådsutrymmen samt ett garage med plats för en bil. Laddare för elbil finns.
Kyl och frys i fullhöjd-2021, fläkt-äldre, diskmaskin och induktionsspis från 2021. Över och underskåp även mot matsalsdelen.
Köket har kyl och frys från 2021, diskmaskin och induktions spis från 2021 samt äldre fläkt. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin från -18, tvättho och bra förvaring samt utgång till uteplatsen.
Badrum på entréplan renoverades -02, helkaklat med golvvärme, dubbla tvättställ, dusch, badkar och wc.
Gäst-WC renoverades -15, golvvärme, wc och tvättställ.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Fastighet
Området
Hovås
Hovås är beläget mellan Askim och Billdal, på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Karaktäristiskt för området är de eleganta och charmiga villorna utmed havet med anor från förra sekelskiftet. Idag består bebyggelsen av en blandning av dessa äldre villor och moderna bostäder som byggts upp sedan 1960-talet.

Hovås är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och ett par grundskolor. Hovås har ett rikt föreningsliv med verksamheter inom bland annat segling, fotboll, ishockey och ridsport.

Östra Hovås gränsar till Sandsjöbacka naturreservat. I detta vidsträckta grönområde finns flera fina vandringsleder och badsjöar. Mer motion och rekreation kan man få på Hovåsvallen samt på Hovås legendariska golfbana, Göteborgs Golfklubb. Golfklubben bildades redan 1902 och är Sveriges äldsta.

I Hovås hamn pågår båtlivet året om. Mysiga badvikar ligger som pärlor på rad och utmed havet går en promenad- och cykelväg. Hovås Kallbad med sina pittoreska badhus och restaurang är en privat anläggning som delvis även är öppen för allmänheten. Det vackra naturområdet på Amundöarna är också en populär utflykt, för såväl promenader som salta bad.

Söderöver har den nya stadsdelen Nya Hovås vuxit fram med en härlig blandning av bostäder, butiker, restauranger och kontor. Här finns det mesta man kan tänka sig! Utöver Nya Hovås så erbjuder bland annat även Sisjöns industriområde, Kodakhuset och Frölunda Torg ett brett utbud av service på nära avstånd.

Hovås inbjuder till välbefinnande i ett exklusivt och bekvämt boende nära havet och vacker natur. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta