Välkommen till

Smedvägen 3

Smedvägen 3
Hovås

Välbyggd och energisnål villa för en aktiv barnfamilj.

En upplevelse av ljus och rymd med bra läge, nära Hovås badet, hamnen, golfbanan och buss till stan. Här bor du bekvämt i ett energismart hus med solpaneler och laddning för elbil. 310 kvm välplanerade ytor med gott om plats för hela familjen samt möjlighet för uthyrningslägenhet. Mycket trevlig, skyddad uteplats med kvällssol. Modernt, snyggt och praktiskt boende, bara att flytta in.

Läs hela beskrivningen
Mats
ansvarig mäklare
Mats Jacobsson
Fastighetsmäklare & Senior Partner
070-868 99 11 mats.jacobsson@lundin.se
Lundin Västra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Mats
ansvarig mäklare
Mats Jacobsson
Fastighetsmäklare & Senior Partner
070-868 99 11 mats.jacobsson@lundin.se
Lundin Västra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Entréplan:
Gården framför huset är stenlagd med bohusländsk smågatsten och parkering med dubbelgarage där man kan ladda elbilen. Hallentrén har stengolv med vacker lyster och klädförvaring samt ett wc som är förberett för dusch. Vardagsrum och köket har öppet till nocken och är öppen planlösning med gott om fönster och dörrar ut till baksidan och altanen med kvällssol samt utgång till en vacker stenlagd uteplats med morgonsol. Köket är välutrustat med fina vitvaror, vinkyl, Husqvarna kyl/frys och induktionshäll, Brandt köksfläkt och Asko diskmaskin samt ugn och mikro från Electrolux. Fina parkettgolv i hela huset som dessutom har vattenburen golvvärme. Taken är delvis utrustade med spotlights som är dimbara.
Etagéplan:
Ett mysigt sällskapsrum med en eldstad där man gärna sitter och filosoferar, pluggar eller läser en bok. Innanför sällskapsrummet finns fyra sovrum och ett trevligt sällskapsrum samt ett helkaklat familjebadrum med dusch, wc och tvättställ. En groventré för familjen samt bra klädförvaring. Husets teknik är snyggt dolt i väggen vid trappan som leder ner till källaren.
Källaren:
Delar av källaren är från de gamla huset och några ytor är tillbyggda 2005 och 2012. De nya delarna har vattenburen golvvärme. Ett större sällskapsrum/hobbyrum där det är förberett för vatten/avlopp om man vill bygga en lägenhet med kök etc. Innanför detta rum finns ett större, helkaklat badrum med badkar, wc och tvättställ. När man byggde till groventrén (2012) så gjordes även källardel under för förvaring som dessutom har vattenburen golvvärme. Ett rum vid källaringången används som kontor idag. Större förrådsutrymmen samt en rejäl tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och en nyare bergvärmepump.
Utemiljön:
Fint anlagd gård framför huset med plats för bilar och annat. Grind till väster och trädgårdssidan där det finns både fruktträd och exotiska växter samt ett vackert växthus. Huset speciella vinkel är genomtänkt för att kunna följa dag och eftermiddags-kvällssolen på träaltanen. På norrgaveln finns en fin betongtrappa ner till källaren och på öster sidan ligger groventrén samt köksutgången till en mysig stenlagd liten täppa, här tar man såklart morgonkaffet.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Fastighet
Området
Hovås
Hovås är beläget mellan Askim och Billdal, på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Karaktäristiskt för området är de eleganta och charmiga villorna utmed havet med anor från förra sekelskiftet. Idag består bebyggelsen av en blandning av dessa äldre villor och moderna bostäder som byggts upp sedan 1960-talet.

Hovås är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och ett par grundskolor. Hovås har ett rikt föreningsliv med verksamheter inom bland annat segling, fotboll, ishockey och ridsport.

Östra Hovås gränsar till Sandsjöbacka naturreservat. I detta vidsträckta grönområde finns flera fina vandringsleder och badsjöar. Mer motion och rekreation kan man få på Hovåsvallen samt på Hovås legendariska golfbana, Göteborgs Golfklubb. Golfklubben bildades redan 1902 och är Sveriges äldsta.

I Hovås hamn pågår båtlivet året om. Mysiga badvikar ligger som pärlor på rad och utmed havet går en promenad- och cykelväg. Hovås Kallbad med sina pittoreska badhus och restaurang är en privat anläggning som delvis även är öppen för allmänheten. Det vackra naturområdet på Amundöarna är också en populär utflykt, för såväl promenader som salta bad.

Söderöver har den nya stadsdelen Nya Hovås vuxit fram med en härlig blandning av bostäder, butiker, restauranger och kontor. Här finns det mesta man kan tänka sig! Utöver Nya Hovås så erbjuder bland annat även Sisjöns industriområde, Kodakhuset och Frölunda Torg ett brett utbud av service på nära avstånd.

Hovås inbjuder till välbefinnande i ett exklusivt och bekvämt boende nära havet och vacker natur. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta