Välkommen till

Hallekullevägen 56

Hallekullevägen 56
Hovås

Närvaro av sol, hav och himmel

Högt upp på platån ligger denna representationsvilla, uppförd -93 i en väl genomtänkt och tilltalande arkitektur om totalt 320 kvm, totalrenoverad 2012. Spatsiöst vardagsrum med kamin, matsal och isolerat uterum i fil. Den fina uteplatsen skapar en patio mellan poolen och huset där man kan röra sig fritt befriad från insyn. De stora fönsterpartierna låter dagsljuset färdas fritt och gör utsikten till en del av inomhusmiljön. Material, utrustning och planlösning är lika genomtänkta som genomgående kvalitativa. Masterbedrom är lyxigt inredd med Poliform inredning och walk-in-closet dessutom ett lyxigt badrum, en suite. Vattenburen golvvärme i hela huset. Närhet till skolan, salta hav-Amundöarna och buss till stan.

Läs hela beskrivningen
Mats
ansvarig mäklare
Mats Jacobsson
Fastighetsmäklare & Senior Partner
070-868 99 11 mats.jacobsson@lundin.se
Lundin Västra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Mats
ansvarig mäklare
Mats Jacobsson
Fastighetsmäklare & Senior Partner
070-868 99 11 mats.jacobsson@lundin.se
Lundin Västra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Entréplan:
Välkomnande entré med mycket trevlig entré hall som är möblerbar och rymlig med snyggt klinkergolv. Här finns tre större sovrum som delvis kan utökas till fler. Innanför det inre sovrummet i söder finns en stor klädkammare och innanför sovrummet vid entréfasaden finns ett helkaklat badrum med dusch, wc och tvättställ från 2013. En stor tvättstuga som är välutrustade med bänkar och förvaring, tvättho samt tvättmaskin och torktumlare från -18. Groventrén som också är utrustad med smart klädförvaring har utgång till carporten. Dessutom finns en mindre klädkammare i anslutning till entrén och ett separat förråd vid carporten där bergvärmepumpen och vvb från 2010 står.
Övre plan:
Den svängda trappan med sina hela glasskivor släpper ner dagsljuset från uteplatsen på övreplan vilket skapar en rymligare känsla i entréhallen. Alla golv och ytskikt har renoverats med varsam hand 2012. Man möts av ett mycket trevligt vardagsrum som har en fin braskamin och på ena sidan av murstocken en vacker matsal med stora fönsterpartier, direkt i anslutning till matsalen ligger Kvänumköket som är välutrustat med gott om bänkytor och förvaring. Matplatsen är väl tilltagen med plats för 10 sittande som har en stor fönstervägg på entréfasaden. En gäst-wc centralt placerad mellan kök och master avdelningen. Master bedroom har eget lyxigt badrum med badkar och stor dusch, lyxig garderobsinredning från Poliform i sovrummet och en walk in closet, stora glaspartier/dörrar ut mot altanen och poolen.
Vid sidan av vardagsrummets sällskapsdel finns ett "mellan rum" som lämpar sig väl för både arbetsyta och bibliotek/hobby och ett litet etage upp ligger det fina uterummet som är inbyggt med isolerglas hela söderfasaden och ut mot altanen och poolen.
Utemiljö:
På Östersidan finns ett stenlagt område för hobby/lek samt ett praktiskt förråd. Entrésidan har gräsmatta med ett lägre staket för hund/småbarn. I carporten finns ett förråd/pannrum och här ligger groventrén. Till höger om huset finns en grind med trappa som tar dig upp till västeraltanen och pool, här har man fin utsikt mot havet och gränsar mot naturen. Under altanen finns ett större utrymme för förvaring ute.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Fastighet
Området
Hovås
Hovås är beläget mellan Askim och Billdal, på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Karaktäristiskt för området är de eleganta och charmiga villorna utmed havet med anor från förra sekelskiftet. Idag består bebyggelsen av en blandning av dessa äldre villor och moderna bostäder som byggts upp sedan 1960-talet.

Hovås är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och ett par grundskolor. Hovås har ett rikt föreningsliv med verksamheter inom bland annat segling, fotboll, ishockey och ridsport.

Östra Hovås gränsar till Sandsjöbacka naturreservat. I detta vidsträckta grönområde finns flera fina vandringsleder och badsjöar. Mer motion och rekreation kan man få på Hovåsvallen samt på Hovås legendariska golfbana, Göteborgs Golfklubb. Golfklubben bildades redan 1902 och är Sveriges äldsta.

I Hovås hamn pågår båtlivet året om. Mysiga badvikar ligger som pärlor på rad och utmed havet går en promenad- och cykelväg. Hovås Kallbad med sina pittoreska badhus och restaurang är en privat anläggning som delvis även är öppen för allmänheten. Det vackra naturområdet på Amundöarna är också en populär utflykt, för såväl promenader som salta bad.

Söderöver har den nya stadsdelen Nya Hovås vuxit fram med en härlig blandning av bostäder, butiker, restauranger och kontor. Här finns det mesta man kan tänka sig! Utöver Nya Hovås så erbjuder bland annat även Sisjöns industriområde, Kodakhuset och Frölunda Torg ett brett utbud av service på nära avstånd.

Hovås inbjuder till välbefinnande i ett exklusivt och bekvämt boende nära havet och vacker natur. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta