Välkommen till

Golfbacken 4

Golfbacken 4
Se vår visningsfilm!
Hovås

Unikt boende med magisk utsikt

Välkommen till Gamla klubbhuset - vid Hovås golfbana, ritad av kända arkitekten Ernst Torulf. En privatbostad sedan 2006. Här bor du i Sveriges äldsta golfklubbhus med utsikt mot Sveriges första golfhål - "gamla ettan". Belägen högt upp på berget vilar denna nordiska, tidstypiska byggnad på en vacker naturstensgrund där den fått sin majestätiska plats. Här har man öppet, fritt läge med magnifik utsikt över golfbanan och havet. Gedigna material och detaljer från 1910, renoverad för en modern familj från-03-23. Representativt sällskapsrum med 3,3 meter takhöjd som har öppen planlösning till köket samt en vacker eldstad med kamin. Hovås hamnen och badet, ett av Göteborgs finaste havsbad 7 minuter bort där man avnjuter god mat och dryck på restaurang Hovås Strandbar. Närmaste granne är Golfklubben. Två driveslag bort ligger Hovås Kallbadhus med fina sandstränder. Här finns också promenad- och cykelleden som går mellan City och Särö. Allt för att din vardag skall vara bekväm.

Läs hela beskrivningen
Mats
ansvarig mäklare
Mats Jacobsson
Fastighetsmäklare & Senior Partner
070-868 99 11 mats.jacobsson@lundin.se
Lundin Västra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Mats
ansvarig mäklare
Mats Jacobsson
Fastighetsmäklare & Senior Partner
070-868 99 11 mats.jacobsson@lundin.se
Lundin Västra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Film

Bilder

Planritning

Beskrivning

Entréplan:
En stilfull och inbjudande entré, en entréhall med vacker trappa och klinkergolv, direkt i anslutning ligger tvättstugan som är inredd med skåp, tvättho, tvättmaskin, torktumlare från -19 och varmvattenberedare från -23. Sovrum med garderober och fönster mot golfbanan. Ett helkaklat badrum som har dusch, wc, tvättställ och golvvärme. I mellan hallen står en vacker gammal kamin som nyligen är renoverad. Inre delen av entréplanet har ett kök som byggdes -17 med Miele spis/ugn, fläkt, diskho, diskmaskin och kyl/frys. Ett sällskapsrum med utgång till altan i väster som har magnifik utsikt. Denna del av huset har tidigare hyrts ut som en lägenhet.
Mellanplanet:
Här möts man först av ett spatiöst/representativ vardagsrum med hela 3,3 meter i takhöjd, brett plankgolv och en eldstad i nationalromantisk stil. De många fönsterpartier ger ett behagligt ljus och en härlig rymd samt utgång till balkongen där man möts av en fantastisk utsikt över golfbanans alla utslag och grönytor samt Askimsviken i väster. Köket är som nyligen placerats med öppen planlösning har ett socialt parti för barhäng och matlagning samt en inre del för köksutrustning, kyl och frys, dessutom ett skafferi med litet fönster mot havet. Vid den vackra ektrappan ligger ett nybyggt master-bedroom med ett badrum som har wc och tvättställ. Här finns en duschkabin som står i andra ändan av sovrummet dessutom ingång till en walk-in-closet.
Översta plan:
Ta den vackra trappan vidare upp. En avslappnad miljö som har ett privat rum med avdelad garderob till sällskapsrum och sovrum, fönstersmygar i de vackra takkuporna samt takfönster släpper in ljuset och ger rymd. Här finns ytterligare ett badrum med dusch, wc och tvättställ.
Källare:
En gammaldags källare som ger fantasin tankar till någon som vill och kan skapa en snygg vinkällare omgärdad av den vackra granitfoten som huset vilar på.
Utemiljö:
Känn in atmosfären till husets utsida där det finns ett spa-bad för avkoppling där man kan bubbla tillsammans med kvällssolen. De fina sol-uteplatserna i söder och väster där du njuter av utsikten och tittar på både golf och segling om man så önskar eller varför sätta sig i den fina trappa med sitt morgonkaffe. Dessutom finns ett extra litet hus för tonåringen eller arbetsrum/gästrum.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Fastighet
Området
Hovås
Hovås är beläget mellan Askim och Billdal, på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Karaktäristiskt för området är de eleganta och charmiga villorna utmed havet med anor från förra sekelskiftet. Idag består bebyggelsen av en blandning av dessa äldre villor och moderna bostäder som byggts upp sedan 1960-talet.

Hovås är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och ett par grundskolor. Hovås har ett rikt föreningsliv med verksamheter inom bland annat segling, fotboll, ishockey och ridsport.

Östra Hovås gränsar till Sandsjöbacka naturreservat. I detta vidsträckta grönområde finns flera fina vandringsleder och badsjöar. Mer motion och rekreation kan man få på Hovåsvallen samt på Hovås legendariska golfbana, Göteborgs Golfklubb. Golfklubben bildades redan 1902 och är Sveriges äldsta.

I Hovås hamn pågår båtlivet året om. Mysiga badvikar ligger som pärlor på rad och utmed havet går en promenad- och cykelväg. Hovås Kallbad med sina pittoreska badhus och restaurang är en privat anläggning som delvis även är öppen för allmänheten. Det vackra naturområdet på Amundöarna är också en populär utflykt, för såväl promenader som salta bad.

Söderöver har den nya stadsdelen Nya Hovås vuxit fram med en härlig blandning av bostäder, butiker, restauranger och kontor. Här finns det mesta man kan tänka sig! Utöver Nya Hovås så erbjuder bland annat även Sisjöns industriområde, Kodakhuset och Frölunda Torg ett brett utbud av service på nära avstånd.

Hovås inbjuder till välbefinnande i ett exklusivt och bekvämt boende nära havet och vacker natur. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta