Välkommen till

Övre Sanatoriegatan 44-46

Övre Sanatoriegatan 44-46
Villa Kålltorp

Uthyrningsfastighet i centralt läge


För Göteborgs Stads räkning säljer vi nu Kålltorp 44:38. Välkommen till denna charmiga villa i hjärtat av Kålltorp! Här möts du av en härlig atmosfär av gammal charm. Villan är strategiskt belägen med närhet till allt du behöver och har en nyklassicistisk stil som genomsyrar varje hörn.

Huset är uppdelat i två separata lägenheter, perfekta för uthyrning och extra inkomstkällor. Total årshyra för 2023 är ca. 153.000 kr. Obs, båda lägenheterna är uthyrda och köparen övertar dessa kontrakt.

Det centrala läget gör det enkelt att ta del av Kålltorps puls och Göteborg city och samtidigt njuta av lugnet i det omgivande bostadsområdet. Med närhet till affärer, restauranger och kommunikation är det lätt att leva det bekväma stadslivet.

Uppfarten till villan är generös och rymmer flera parkeringsplatser. På baksidan finns en carport med plats för två bilar.

VIKTIG INFO:
Fastigheten säljs med en friskrivningsklausul. Detta innebär att man som köpare inte kan göra några anspråk mot säljaren efter köpet på grund av fel eller brister. Köparen har själv ansvar för att genomföra en besiktning av fastigheten före ett köpekontrakt undertecknas. Vi ger därför möjlighet till alla intressenter att efter de inplanerade visningarna genomföra besiktning tisdag den 22:a november. Vänligen informera mäklaren inför besiktning. Fastigheten kommer inte att säljas på förhand och en köpare kommer inte att kunna köpa huset med några villkor. Vi råder dig som intressent att ta kontakt med din bank i god tid före budgivningen startar. Begränsad information om fastigheten finns och det åligger köparen att undersöka och ta reda på de saker som är väsentliga för köp av fastigheten. Huset kommer inte flyttstädas. Fastigheten säljs även med två hyreskontrakt, nya ägaren övertar således kontrakten och är medveten att huset kommer vara uthyrt vid tillträdet. Energideklarationen är mer än 10 år gammal och en köparen uppmanas därför att göra en ny sådan. Byggnaden får inte rivas och den har ett kulturhistoriskt värde som begränsar vad man får göra. För mer info, se detaljplan.

BUDGIVNING:
Budgivning kommer påbörjas tisdag den 28:e november.

Välkomna på de bokade visningarna och hör gärna av er om ni har några frågor!

Anders
ansvarig mäklare
Anders Pettersson
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se
Lundin Östra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Anders
ansvarig mäklare
Anders Pettersson
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se
Lundin Östra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Ekonomi
Fastighet
Området
Kålltorp
Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta