Välkommen till

Ryttarstigen 19

Ryttarstigen 19
Hovås

Kvalitet och design vid golfbanan

Välkommen till denna vackra villa, där exklusiva materialval och genomtänkt design skapar en härlig och ljus atmosfär.
Trädgården, insynsskyddad och mysigt inhägnad med grönska som omfamnar ett lyxigt Engelskt orangeri och den Italiensk inspirerade sydvästbelägna uteplatsen. Vardagsrum i vinkel prytt av en charmig eldstad, utgång till orangeriet och uteplatsen som skapar en harmonisk helhet. Öppen planlösning till det välutrustade köket som lockar med exklusiva vitvaror, här kombineras funktion med elegans. Totalarea 193 kvm varav 24 kvm tillbyggt vinterbonat orangeri samt biarea 30 kvm, garage + varmförråd. Denna fantastiska villa är perfekt belägen nära golf, havsbad, båthamnar, buss, skola och Nya Hovås. Ett hem att trivas i. Välkommen till det goda livet i Hovås!

Läs hela beskrivningen
Mats
ansvarig mäklare
Mats Jacobsson
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0708-68 99 11 mats.jacobsson@lundin.se
Lundin Västra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Mats
ansvarig mäklare
Mats Jacobsson
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0708-68 99 11 mats.jacobsson@lundin.se
Lundin Västra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Husets karaktär är att varje fönster, varje dörr och varje vacker detalj är genomtänkt från arkitekten. Ljuset som flödar in genom takkuporna och burspråken gör hela planlösningen ljus och inbjudande.

Entréplanet välkomnar dig med en elegant hall, högt i tak och klinkergolv med golvvärme. Det smarta klädförvaringssystemet under trappan ger praktiskt utnyttjande av utrymmet. Den helkaklade gäst-WC:n har dusch, handdukstork och moderna bekvämligheter.

Köket, ett kvalitetskök från Kvänum (2010), svarta granit-bänkskivor, vita snickerier, svart klinkergolv med golvvärme och integrerade påkostade vitvaror från Fjäråskåpan, Gaggenau och Miele. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet och de välplanerade köksöarna skapar en harmonisk atmosfär. Vardagsrummet, vinklat och smyckat med ek-parkett från Khärs, har en charmig eldstad och leder till uteplatsen i väster samt det vackra orangeriet i norr.

Tvättstugan, med Miele torktumlare och tvättmaskin från 2010, är generöst tilltagen och ger praktisk tillgång till parkeringen och trädgården i söder.

På övre plan möts du av tre till fyra sovrum med furugolv och gott om garderober. Sällskapsrummet har generöst ljusinsläpp och övre planet inkluderar ett stiligt helkaklat badrum, komplett med dubbla tvättställ, dusch med vikbar glasdörr, bastu och infällda spotlights.

Utemiljön är en trädgårdsdröm som är insynsskydd. Här finns ett nybyggt Engelskt conservatory som förhöjer varje säsong, gjuten, isolerad betongplatta med golvvärme dessutom en italiensk inspirerad uteplats i sydväst som bjuder in till avkoppling. Stenlaggd uteplats framför husets entré skapar ett naturligt "uterum" där du kan avnjuta morgonsolen. Uteplatserna och orangeriet tillsammans med äpple- och körsbärsträd samt en välskött gräsmatta kompletterar den vackra trädgården som dessutom är inhägnad.

Garaget, med elstyrd port från 2022, och varmförråd mot trädgårdssidan, erbjuder praktiska förvaringsmöjligheter. En unik och omsorgsfullt planerad bostad med en trädgård som blir ditt eget gröna paradis.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Fastighet
Området
Hovås
Hovås är beläget mellan Askim och Billdal, på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Karaktäristiskt för området är de eleganta och charmiga villorna utmed havet med anor från förra sekelskiftet. Idag består bebyggelsen av en blandning av dessa äldre villor och moderna bostäder som byggts upp sedan 1960-talet.

Hovås är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och ett par grundskolor. Hovås har ett rikt föreningsliv med verksamheter inom bland annat segling, fotboll, ishockey och ridsport.

Östra Hovås gränsar till Sandsjöbacka naturreservat. I detta vidsträckta grönområde finns flera fina vandringsleder och badsjöar. Mer motion och rekreation kan man få på Hovåsvallen samt på Hovås legendariska golfbana, Göteborgs Golfklubb. Golfklubben bildades redan 1902 och är Sveriges äldsta.

I Hovås hamn pågår båtlivet året om. Mysiga badvikar ligger som pärlor på rad och utmed havet går en promenad- och cykelväg. Hovås Kallbad med sina pittoreska badhus och restaurang är en privat anläggning som delvis även är öppen för allmänheten. Det vackra naturområdet på Amundöarna är också en populär utflykt, för såväl promenader som salta bad.

Söderöver har den nya stadsdelen Nya Hovås vuxit fram med en härlig blandning av bostäder, butiker, restauranger och kontor. Här finns det mesta man kan tänka sig! Utöver Nya Hovås så erbjuder bland annat även Sisjöns industriområde, Kodakhuset och Frölunda Torg ett brett utbud av service på nära avstånd.

Hovås inbjuder till välbefinnande i ett exklusivt och bekvämt boende nära havet och vacker natur. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta