Såld

Unik vindslägenhet i flerfamiljsvilla

Louise Didoff
ansvarig mäklare
Nyproduktion, Fastighetsmäklare, Partner
0762-38 17 17 louise.didoff@lundin.se
Madelene Lööw
assisterande mäklare

Lundin Partille

Med Lundin Partille får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Utmarksvägen 7

3:a Sävedalen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 543 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 77 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1952
Adress:
Utmarksvägen 7,
433 70 Sävedalen
Ljuvlig vindsvåningstrea med takbjälkar
Ljuvlig vindsvåningstrea med takbjälkar
Insynsskyddad utsikt över grönska & hustak
Insynsskyddad utsikt över grönska & hustak
Kök med mycket ytor & snedtak
Kök med mycket ytor & snedtak

Beskrivning

I en av Sävedalens gedigna flerfamiljsvillor finner ni denna ljuvliga totalrenoverade (2011) vindslägenhet som karaktäriseras av rymd, snedtak, synliga takbjälkar och öppna sociala ytor. Lägenheten har ett insynsskyddat och fritt läge med utsikt över grönska och hustak. Genomgående vitsåpade grangolv och vitmålade väggar i kombination med fint ljusinsläpp skapar ett hem med en härlig atmosfär. Stilrent kök med genomtänkt utformning och utrymme för en stor matplats. Två mysiga sovrum med goda förvaringsmöjligheter. Renoverat badrum med tvättmöjlighet. Gemensam trädgård med uteplats i söderläge. Trevlig förening med tre lägenheter och parkering finns att hyra.

I Södra Sävedalen bor du i ett naturskönt område med närhet till både stan och Delsjöns naturreservat med motionsspår och badplatser. Härlanda tjärn och "åttan" är bara 1,4 km bort. Flera busshållplatser inom gångavstånd, den närmaste utanför dörren. Här finns busslinjer som tar ca 10 minuter in till centrala Göteborg eller Partille centrum. Till spårvagnshållplatsen vid Östra sjukhuset är det knappt 2 km. Det är även bra cykelvägar in till stan.

Närhet till Sävedalens köpgata med Triumfglass, saluhall och populära Oves gatukök. På Vallhamra torg finns idag ICA Supermarket, blomsterhandel, konditori, frisör, fotvård, pizzeria och spel-och tobaksbutik. Apotek, vårdcentral och tandläkare ligger också här. När nya Vallhamra torg blir klart kommer det bestå av över 200 nya bostadsrätter, fräscha butiker och vardaglig service som blir en trygg och modern plats där människor kan mötas och leva tillsammans.

Välkommen att boka tid för visning!

Lägenetens ca 77 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en trappa som leder upp till en trappavsats med plats för avhängning. Gråmålad trappa, grått klinkergolv på trappavsatsen samt vitmålade väggar. Vidare upp för trappan kommer man till en härlig vindslägenhet med genomgående vitsåpat grangolv och vitmålade väggar.

Trevliga sällskapsytor i öppen planlösning med synliga takbjälkar, fint ljusinsläpp och utsikt över omgivningarna. Vardagsrumsdelen kan inredas med en stor soffhörna.

Genomtänkt utformat kök i vinkel med gott om förvaring och generösa arbetsytor. Köket renoverades 2011 med vita släta luckor, bänkytor i massiv ek och vitt kakel. Praktiska nischer för saker som är bra att ha nära tillhands. Utrustningen består av induktionshäll, kolfilterfläkt, varmluftsugn, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl och frys i halvhöjd. Här ryms en matplats för större middagssällskap. I anslutning till köket finns ett stort walk-in-skafferi.

Lägenhetens största sovrum kan inredas med dubbelsäng. Goda förvaringsmöjligheter döljer sig bakom smarta skjutdörrar vid snedtaket samt en skjutdörrsgarderob i fullhöjd. Synliga takbjälkar och fönster med utsikt över omgivningarna.

Det mindre sovrummet har plats för säng och arbetshörna. Goda förvaringsmöjligheter döljer sig bakom smarta skjutdörrar. Synliga takbjälkar och ett takfönster som bidrar med ljusinsläpp.

Stilrent badrum som renoverades 2011 med mörkgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, duschhörna samt kombinerad tvättmaskin med torktumlare. Renoveringen är fackmannamässigt gjord, kvitton och våtrumsintyg finns.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 543 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Andel i föreningen är 27,4%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 400 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 50 kr/mån, och hushållsel 350 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3/1201.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss. Våningsplan 3 av 3.

Byggår: 1952.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 77 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen planerar att installera fiber från Telia, kommer torligtvis bli under 2017.

Uteplats: Gemensam stenlagd uteplats i söderläge.

Bilplats: I föreningen finns två garage och två parkeringsplatser. Garagen hör till lägenhet 1 och 2 och parkeringarna till övriga. Garageplats kostar 550 kr/mån och parkeringsplats 150 kr/mån.

Energideklaration: Energiprestanda 98 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör två källarförråd. I föreningen finns cykelförråd samt gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Lätt att få tvättid som bokas hela dagar i kalendern.

Information Förening

Förening: Brf Utmarksvägen 7.

Allmänt om föreningen: Brf Utmarksvägen 7 bildades 2010 och finns på Utmarksvägen 7 i Sävedalen, Partille. Fastigheten bebyggdes 1952 med ett flerbostadshus i två våningar med källare och inredd vind, total yta på 311 kvm. Föreningen upplåter tre lägenheter, en lokal, två garage och två parkeringsplatser.

Föreningens ekonomi: Föreningen har hand om förvaltningen själva. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2010 och sträcker sig till 2020. Fastigheten är i bra skick.
2016 planerar man att renovera söderfasaden, vilket innebär byte av vissa fogar, dåliga tegelstenar och hydrofobiering.

Gjorda renoveringar:
2006 Omläggning av tak
2014 utfördes dränering av huset och parkeringsplatserna.
2015 byttes samtliga fönster ut till 3-glas.

Sävedalen

Sävedalen ligger i Partille kommun, precis intill Göteborgs stadsgräns. Området består av blandad bebyggelse med allt ifrån äldre villor till moderna radhusområden och bostadsrätter. Det är ett populärt och attraktivt område att bo i med naturen i nära anslutning.

Sävedalens köpgata är en levande shoppinggata som löper genom hela dalen. Här finns all tänkbar service med butiker, matbutiker, restauranger, bageri, bensinstation och kommunikationer mot både Göteborg och Partille. Längs gatan ligger bland annat Sävedalens delikatessfyllda saluhall, Triumfglass mysiga café och Oves välkända gatukök. Varje vår och höst arrangeras även en trevlig marknad längs köpgatan. Vid Vallhamra torg som är Sävedalens nya centrum med stora framtidsplaner finns också flertalet butiker, en välsorterad mataffär, café, blomsterbutik och mycket mer. Det är inte heller långt till Partille centrum samt Allum köpcentrum. Även Östra sjukhuset ligger på bekvämt avstånd.

Kommunikationerna är goda med E20 i nära anslutning som smidigt tar er till både Göteborg och Alingsås. Det finns även bra bussförbindelser. För barnfamiljen finns flertalet förskolor som ligger inom gångavstånd samt två grundskolor upp till årskurs 9. I Partille centrum finns gymnasium.

Rekreationsområden med fina vandringsleder och elbelysta motionsspår finns bland annat i Delsjöns naturreservat och Skatåsområdet samt runt Kåsjön. Här kan man dessutom hyra kanot, fiska och bada. Mitt i Sävedalen ligger parken Bockemossen som är ett populärt utflyktsmål för barnfamiljer och Vallhamra Idrottsplats erbjuder bland annat fotbollsplaner, ishall och inomhushall.

Planritning