Välkommen till

Bratteråsgatan 72

Bratteråsgatan 72
1,5:a Eriksberg

Mysig etagelägenhet där gammalt möter nytt

I populära Brf Kvarnen finner ni denna hemtrevliga etagelägenhet med mycket charm. En modern warehouse-stil i kombination med många bevarade detaljer från husets ursprungliga byggår, 1914. Här bor man trivsamt i ett av den mer spektakulära husen i Göteborg.

Bostaden karaktäriseras av stilren inredning i vitt, material av hög kvalité, djupa fönster med rikligt ljusinsläpp och takbalkar i original. Lägenhetens entréplan nås från våning 3, här ligger köket som är fräscht med plats för matbord.
Dessutom ett stort och helkaklat badrum i modern stil. Den välplacerade spiraltrappan tar oss upp till andra våningsplanet, också här med en ordentlig takhöjd. Här finns det plats för säng och vardagsrumsmöbler, dessutom har man en egen ingång till våning 4. Stilrena materialval, där det är vitputsade väggar och snygg, mattlackerad ekparkett på golvet.

En trygg och stabil förening där avgiften sänktes med 10% vid årsskiftet. Både byggnaden och området har en spännande historia. Huset totalrenoverades av JM 2008 och var en gång i tiden en gammal spannmålskvarn.

Här bor ni nära till service och goda kommunikationer med Älvsnabben direkt till andra sidan älven samt bussar in till centrum och centralstationen på några minuter. Ta en långpromenad längs kajen med havet som granne eller njut av områdets stora utbud. Denna stadsdel sjuder av utveckling och aktivitet och är ett spännande område att bo i.

Läs hela beskrivningen
Anders
ansvarig mäklare
Anders Pettersson
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se
Lundin Hisingen

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Anders
ansvarig mäklare
Anders Pettersson
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se
Lundin Hisingen

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Entré: Vi kommer in i hallen, som ståtligt är öppen in mot lägenheten. Ljust med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Förvaringsmöjligheter genom två st. garderober och en avhängningsyta.

Badrum: Till höger i hallen ligger badrummet i perfekt storlek. Här är det helkaklat med vitt kakel på väggarna och mörkt klinker på golvet. En smart tvättavdelning att tillgå, där man har en kombinerad tvättmaskin/torktumlare (Bosch) med en avlastningsbänk och förvaringsskåp ovan. Här finns en duschhörna, toalett, handdukstork, golvvärme, tvättställ med kommod och ett badrumsskåp ovan.

Kök: Vidare in på detta plan finner vi det fräscha köket. Stilrent med vita luckor och rostfria handtag samt bra förvaring. Här finns en integrerad diskmaskin (Siemens), kyl/frys i aluminium (Siemens), kombinerad varmluftsugn/mikro (Siemens), spishäll med touchfunktion (Siemens) med en fläkt ovan. Rejäla arbetsytor med diskho i rostfritt och en svart bänkskiva i laminat med ett snyggt grått kakel ovan. I köket finns plats för matbord framför rejäla fönsterpartier med grönskande utsikt. Man har installerat belysning med smidig dimmerfunktion. På våning 1 finns det även ett städskåp, fönsterna är spröjsade och höga samt djupa vilket ger ett "maffigt" intryck, en rejäl takhöjd om ca 2,90m och ståtliga takbalkar träder fram. Detta utrymme är avskiljt innan man kommer upp till andra våningen. Ekparkettgolv och vitmålade väggar, där delar av väggarna är putsade till en häftig yta.

Vardagsrum/Sovrum: Spiraltrappan med steg i ek tar oss sedan upp till det andra våningsplanet. Även här finns de framträdande och rejäla takbalkarna. Det finns gott om utrymme för säng och vardagsrumsmöbler. Man har även en egen ingång till detta våningsplan. Det genomgående ekparkettgolvet finns även här och väggarna är vitmålade och delvis putsade. Ett lugnt rum i insynsskyddat läge med välvda fönsterpartier som påminner om förr.

Ett förråd finns beläget på vån 3, lägenhetens entréplan. I bostaden finns en smidig elcentral, med automatsäkringar och bra it-lösningar.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Eriksberg
På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta