Välkommen till

Linnégatan 37A

Linnégatan 37A
3,5:a Linnéstaden

Pampig sekelskifteslägenhet med högt i tak & tre kakelugnar

Välkomna till en pampig sekelskifteslägenhet om 100 kvm som präglas av en fantastisk takhöjd tillsammans med inte mindre än tre dekorativa kakelugnar och bevarade sekelskiftesdetaljer som spegeldörrar, höga fotlister, stuckaturer och takrosetter. Lägenheten har genomgående ljusa målade väggar i vitt och grått samt fina plankgolv som är vitlaserade och hårdvaxade. Generösa sällskapsytor som inbjuder till samvaro med vänner och familj. Stort kök med köksinredning från Vedum och kvalitativa vitvaror. Stilrent badrum från 2015 med Carraramarmor. Två stora sovrum med goda förvaringsmöjligheter samt ett litet charmigt barnrum alternativt hemmakontor.

I Linnéstaden bor ni i hjärtat av Göteborg med ett rikt utbud av allt man kan önska. Inom promenadavstånd finns många restauranger, mysiga butiker, caféer, större mataffärer och andra nöjen. Nära avstånd till natursköna Slottsskogen för långa promenader, joggingturer och utflykter. Kommunikationerna är goda då det från Linnégatan går flera spårvagns- och busslinjer som enkelt tar er till stadens alla hörn. I närområdet finns även skolor och förskolor.

Läs hela beskrivningen
Niklas
ansvarig mäklare
Niklas Kocev
Försäljningschef & Fastighetsmäklare
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Niklas
ansvarig mäklare
Niklas Kocev
Försäljningschef & Fastighetsmäklare
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenhetens 100 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden välkomnas man av en hall med plats för avhängning under platsbyggda överskåp samt inbyggt städskåp. I taket sitter infällda spotlights. Lägenheten har genomgående ljusa målade väggar i vitt och grått samt fina plankgolv som är vitlaserade och hårdvaxade. Redan i hallen slås man av den höga takhöjden som genomsyrar hela bostaden tillsammans med bevarade sekelskiftesdetaljer.

Härligt vardagsrum med vacker vit kakelugn (ej i bruk), höga fotlister, fint mönstrad stuckatur och takrosett. Fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti med djup fönsternisch. Vardagsrummet kan inredas med soffa och övrigt möblemang. Pardörrar in mot lägenhetens största sovrum alternativt matsal.

Stort kök som renoverades 2007 med köksinredning i vitt från Vedum. Bänkytor i mörkt trä och vitt kakel som sträcker sig ända upp till taket. Köket är utrustat med glaskeramikhäll med grill (Miele), fläkt (Fjäråskupan), inbyggnadsugn (Ilve), halvintegrerad diskmaskin (Miele), inbyggnadsmikro samt kyl och frys med ismaskin (Miele). Dolt i ett högskåp finns även en tvättmaskin (Bosch, 2015). Invid fönstret som ger ett fint ljusinsläpp ryms en matplats för sex personer. Köket har fina vinklar samt ingång från trapphuset.

I anslutning till köket ligger den före detta pigkammaren som passar perfekt som ett barnrum eller hemmakontor. Mysigt rum med rundad vägg och fönster mot gården. Fin fondtapet från Cole and Son "Melville".

Lägenhetens största sovrum, som även kan användas som matsal, nås från hallen samt via vackra pardörrar mot vardagsrummet. Sovrummet är generöst utformat och här finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt ytterligare möblemang. Goda förvaringsmöjligheter i tre garderober. Liksom vardagsrummet präglas sovrummet av en vacker vit kakelugn (ej i bruk), höga fotlister, fint mönstrad stuckatur och takrosett Två höga fönster med djupa fönsternischer bidrar med ljusinsläpp.

Det näst största sovrummet nås från hallen. Även här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord alternativt säng och arbetshörna. Förvaringsmöjligheter i fem garderober. Även detta rum har en vacker vit kakelugn (ej i bruk), höga fotlister, fint mönstrad stuckatur och takrosett. Ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti med djup fönsternisch som vetter mot gården.

Stilrent badrum som är renoverat 2015 med golv i Carraramarmor och vita helkaklade väggar. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfat, spegel, väggskåp, handdukstork, duschhörna med rundade vikdörrar i glas samt blandare från Tapwell med både taksil och handdusch. I taket sitter infällda spotlights. Renoveringen är fackmannamässigt utförd.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Linnéstaden
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta