Välkommen till

Krokegatan 5

Krokegatan 5
2:a Gamla Masthugget

Solig balkong med fantastisk utsikt över hamninloppet och älven

I lugna Masthugget, granne med Masthuggskyrkan, finner ni denna välplanerade och ljusa lägenhet med enastående utsiktsläge. Stor balkong i väster med eftermiddags- och kvällssol där man kan följa hela hamninloppet och vackra solnedgångar. Vardagsrummet går att dela av till ett litet extrarum för den som vill. Trivsamt kök med köksinredning i original och diskmaskin. Mysigt sovrum med platsbyggd förvaring och möjlighet till arbetshörna. Badrum med dusch och plats för tvättmaskin.

Gamla Masthugget är en lugn stadsdel som ligger med kort promenadavstånd till Linnéstadens och Långgatornas restauranger, kaféer, barer och trevlig shopping i form av spännande och lite udda småbutiker. Gamla Masthuggets huvudstråk är Fjällgatan. Här finns minilivs, grönsakshandlare, videobutik, florist, frisör kafé och pizzeria. Här bor ni även med närheten till såväl Slottsskogens gröna natur som till det vackra älvinloppet med Klippan och Röda Sten. Goda kommunikationer med buss 60 som avgår alldeles i närheten samt 11:ans spårvagn.

Välkommen att kontakta mäklaren för visningstid!

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Rumsbeskrivning: Hall
Möblerbar hall med plats för ytterkläder samt förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob/städskåp. Ekparkett och vitmålade väggar.

Vardagsrum
Ljust och generöst utformat vardagsrum med naturlig matsalsdel. Fantastisk utsikt över Göteborgs hamninlopp och älven samt utgång till stor balkong med härligt solläge. Ekparkett och vita väggar. Bokhyllan i vardagsrummet kan ingå i köpet.

Kök
Trivsamt och praktiskt kök med bra arbetsytor och förvaring. Köksinredning i original som har målats i ljusblått samt vitt kakel. Köket är utrustat med hällspis, fläkt, diskmaskin (Bosch, installerad 2014) samt kyl med frys (Bosch, installerad 2013). Schackrutig plastmatta och vita väggar. Här ryms en matplats för tre personer. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Sovrum
Mysigt sovrum med två platsbyggda garderober på vardera sida sängen. Här finns även ytterligare garderober samt plats för skrivbord eller läshörna. Ekparkett och vita väggar. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrum
Blå våtrumsmatta och vita kaklade väggar med blå bård. Inredningen består av wc (Ifö, installerad 2014), handfat (Gustavsberg, installerad 2014) samt spegel och dusch.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Gamla Masthugget

Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta